The JOJOLands 33. fejezet
Nem emlékszem arra, hogy lett volna a korábbi Partoknál ekkora időugrás, bár az mindenképp evidens volt, hogy lesz időugrás, csak nem ennyire számítottam. Az meg külön érdekes, hogy felvonásokra van felosztva a cselekmény. Nem biztos, hogy mindegyik felvonás ugyanolyan hosszú lesz, de feltételezem nagyjából megfognak egyezni hosszúságban.
2 dolog elég furcsa nekem: Oké, 9 hónap, Charming Man hazament, valószínűleg még fontos szerepe lesz, még az sem kizárt, hogy ebben a történetívben jelenése lesz, viszont ettől függetlenül furcsa, hogy nem tudunk róla semmit, mihez kezd most magával. A másik pedig Lulu, a rendőrség felbukkanásakor szökhetett meg? Nem tartom valószínűnek, hogy Merylék csak úgy elengedték volna, így csak erre tudok gondolni. Usagi jóval tovább küszködött Bags' Groove hatása alatt, másrészt Lulu hatástalaníthatta a Standjét Laem Chabangen, így annyira nem vészes, hogy túlélte. Még azt mondom, hogy Key West sem szenvedett akkora sérüléseket, hogy feltétlenül bele kellett volna halnia, sőt abból kiindulva, hogy Jodioék magukkal vitték, már előre tudható volt, hogy nem halott. Talán itt akad a probléma, hogy Key West is a kórházban kötött ki Lulu mellett, vagyis a megszökés, amiről beszéltem, már nem igazán látszik logikusnak. Még arra tudok gondolni - tekintve, hogy az apja nyom nélkül eltűnt, és legutoljára is vele próbálta felvenni a kapcsolatot - önként követte őket a kórházban, miután megszökött a butikból, hogy segíthessenek neki később az apját megtalálni, valami ilyesmi...
Egyébként szórakoztató fejezet volt, jó látni, ahogy a csapat az idő elteltével még jobban összekovácsolódott, külön vicces volt a fejezet elején a vezetéses jelenet, nem gondoltam volna, hogy Jodio ilyen problémákkal fog küzdeni, illetve Paco telefonlopási kísérlete Dragonával szintén jó volt.

Usagi jelenetei meg különösen szomorúak voltak, főleg az a rész, amikor a hasábburgonyáival hazamegy a sötét, üres szobába és bealszik a kanapén, majd a megszólalása, miszerint ő állandóan egyedül érzi magát + az anyja és húgának ügye így együtt. Meryl túl ridegen és pragmatikusan viselkedett, bár ez eddig is adott volt, csak fura ahhoz képest, hogy mind Usagi, mind Paco megvallotta, hogy milyen fontos számukra ő, és ehhez képest nem túlságosan hatotta meg Usagi nyomora. Minden jel szerint fogunk kapni majd egy visszaemlékezést, és jelenleg inkább ő lesz a fókuszban, amit egyáltalán nem bánok.
Nekem támadt egy őrült ötletem, bár talán annyira nem is őrült... Rohan visszatért Japánba, vélhetően Morioh-ba. Meryl felvázolja a fejezetben, hogy a legfőbb problémájuk a kiberbűnözők beazonosítása, megtalálása, illetve lennének kapcsolatai a hatóságoknál, de túl kockázatos tőlük segítséget kérni. Na most a fejezet végén Rohan segítségét kérik, aki ha igazam van, Morioh-ban tartózkodik. Ki lenne alkalmasabb megtalálni ezeket a szemétládákat, mint egy visszatérő karakter a Part 8-ból? Igen, Yasuho-ra és az ő Paisley Parkjára gondolok. Azt nem tudom, hogy emiatt a csapat elutazna Japánba vagy fordítva, de szerintem minden adott a két Part összekapcsolására: Egyrészt Jodioék anyja konkrétan Holy-Joestar Kira testvére, tehát megtudhatunk többet a Joestar családról, másrészt a Lávakő misztikumában nagyon hasonlatos akár a Rokakakához, a Falszemekhez stb..., így ezekről is többet megtudhatunk, hogy mi lehet az összefüggés. Tehát kilógni ez a szál egyáltalán nem fog, legfeljebb Howlerből kapunk kevesebbet. Mondjuk az sincs kizárva, hogy ez az egész az ő műve.