JOJOLands 32. fejezet
Elképesztő fejezet volt, Acca standjének dizájnja egyértelműen főgonosz kaliber. A stand küzdelmek szerintem nem lettek olyan erősek ebben a történetívben, kivéve a West End Girl csatát, de állítom, hogy itt remekelt a Part leginkább a cselekmény szempontjából, sőt ez nem is kérdés. Nem emlékszem, hogy lett volna JoJo Part, ami ilyen korán ennyire esemény- és akciódús, mindezt úgy adagolva, hogy lövésem sincs, hova fog kifutni az egész.
Nem találgatnék Acca standjének képességéről, mert fogalmam sincs, mi lehet az, de azért nézzük, mi történt: Kezdetnek Howler elejt egy tollat, és abban a pillanatban, hogy az földet ér, hirtelen kilő, és egy katona torkában landol. Ezután úgy tűnik, mintha egy pillanatig egy helyben lenne a jachton, majd szinte azonnal eltűnik, amit az a panel is jelez, ahol közvetlen közelről lövéseket adnak le rá, mégis teljesen elhibázzák. Ráadásul valahogy képes jó messzire áthelyezni magát a jachttól, feltehetően valahol a szárazföldre jutva, miközben a lakott területeket is elkerüli, ami miatt a kikötő valószínűtlen célpont. Mindez arra utalna, hogy Howler képes módosítani a röppályákat és a lendületet, azonnal eltávolítani magát egy adott helyről, valamint jelentős távolságokat megtenni. És ez még nem is számol a köddel, amelyet a Stand létrehoz. Nehezen találok egyetlen olyan egységes koncepciót, amely mindezt összefogná, de határozottan olyan megjelenése van az erejének, amit egy főgonosztól elvárnál. Láttam néhányaktól, hogy szerintük leginkább King Crimsonhoz hasonlítható a képességének ábrázolása, ezt én is érzékeltem, de 1000%, hogy semmi köze nem lesz hozzá, úgy gondolom.
Furcsa mód a fejezet legérdekesebb pontja nem is ez volt, hanem az, hogy az állam/az elnök is ugyanúgy meg akarja szerezni azt a földet, mint Jodio és csapata. Korábban már említettem ezt, de nekem tényleg az jön le, hogy Acca-nak elképzelése sincs arról, hogy a regnálása alatt a Howler cég illegálisan fegyvereket vagy lőszert gyártott volna, nemhogy ballisztikus rakétákat. Konkrét bizonyítékot nem is találtak ellene a nyomozások során, ennek ellenére az elnök mégis kiadott ellene egy elnöki-végrehajtói rendeletet, és gyakorlatilag megpróbálták elrabolni (ami elég vicces, főleg a valósághoz képest, :lol). Amikor Charming Man próbált utánajárni annak, mi történt az öccsével, azt mondta, hogy a hatóságok/más hasonló státuszú fickók folyamatosan akadályozták. Most már nem gondolom, hogy ez Howler embereinek a műve lett volna. A múltban egy Hawaii állami képviselő akarta megszerezni a földet, ő volt az, aki felbérelte a hawaii maffiát, hogy felgyújtsák Howler farmját. Akkoriban még azt hittem, hogy a maffia fog később szerepet kapni, mint egy lehetséges ellenfélcsoport, de a mai fejezet alapján inkább úgy tűnik, hogy maga az állam mesterkedik valamin. Lehetséges, hogy kamu vádakat fabrikáltak ellene: a fejezetben látott fotókat, videókat borzasztó könnyű meghamisítani. Az is elég gyanús, hogy nem szereztek házkutatási parancsot a birtokára, ha tényleg megkérdőjelezhetetlen bizonyítékaik voltak. A vádak eleinte illegális fegyverkereskedelemről szóltak, most meg már ballisztikus rakétákról is?! Legközelebb CIA jelentések kerülnek elő, melyek szerint atomfegyverei is vannak? Ez az egész nagyon kamu szagú. :XD Szóval kíváncsi vagyok, hogy az elnök is egy újabb Stand használó lesz-e, mint Valentine, aki tud a Lávakőről, és meg akarja majd szerezni magának.
Howler elmenekült, de az amerikai erők a nyomában lesznek. Jodioék Lávaköve darabokra hullott, de a küldetésüket így is teljesítették. Howler viszont birtokában van annak a tudásnak, hogyan szerezhetne magának egy másikat. Valamiért Jodioék magukkal vitték Key Westet is, amiből arra következtetek, hogy valószínűleg még nem halott. Ráadásul, mivel ügyvéd, és korábban Howlernek dolgozott, elég valószínű, hogy rajta keresztül próbálják majd hitelesíteni a papírokat a föld átvételéről.
Mitől omlott szét a Lávakő? Lehet, hogy van valamilyen korlátja a pénz áramlásával kapcsolatban? Vagy talán a harcok és dulakodások során annyira megsérült, hogy végül darabjaira hullott. Akárhogy is, most, hogy Jodio csapatának már nincs meg a Lávakő, az eddigi szerencséjük is elfogyott. Key West talán segíthet nekik abban, hogy jogilag bebiztosítsák a földszerzést, de Lávakő nélkül mi garantálja, hogy ez sikerülni fog? Hiszen hiába van náluk Howler aláírása, az USA katonai erővel akarja lefoglalni és államosítani a területet. Ez felveti a kérdést: vajon az egész helyzetet kizárólag a Lávakő idézte elő, és most, hogy eltűnt, talán a terv sem fog megvalósulni, vagy a következmények a Lávakőtől függetlenül is érvényben maradnak? Esetleg az elnök már eleve meg akarta szerezni a földet, a Lávakő pedig csak felgyorsította és felerősítette az eseményeket? Elkerülhetetlen, hogy Jodioéknak szembe kelljen nézniük az elnökkel. Azt kizárnám, hogy az elnök a valódi főgonosz meg ilyesmi, Part 7 után nem hiszem, hogy Araki megismételné ugyanezt a szálat, bízok benne, hogy csak egy másodlagos antagonista lesz vagy egy másik karakter bábja.