Köszönöm szépen az új rész fordítását! 
Egyesítve 2025.11.13 00:41:51:
Wooow! Ez a rész mi volt...
Én nem láttam jönni ezt a teknősös részt. Teljesen váratlan volt, hogy Fushi (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: anya) lesz. Valahogy egyszerre bizarr és fájdalmasan emberi: ott van benne az életadás vágya, de a kontroll elvesztésének félelme is. Fushi (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: anya) lett, de közben azt sem tudja, mit teremtett, és talán már nem is ő irányítja, mi születik rajta keresztül.
A Fushi és Fekete Úr beszélgetése szerintem az évad egyik legerősebb része (így látatlanban is). Tisztán látszik, hogy Fushi kezd kicsúszni a saját identitásából. Már nem ember, de nem is isten, hanem inkább egy rendszer, ami működik, csak épp nem érti, miért. Ezután éreztem igazán, mennyire magányos hiába van emberek között, valójában egyedül van.
És természetesen Mizuha is megjelenik. Az a sírás a rész végén... Szerintem őszinte is, meg nem is. Valóban szenved, de az érzelmei már rég nem tiszták. A nokkák és a Hayase-vérvonal torz programja keveredik a saját kétségbeesésével, így a fájdalma is valami kollektív, idegen szenvedéssé válik. Talán ezért reagál rá Fushi is ennyire empatikusan, mert nem tudja, kinek az érzelmeit érzi Mizuháét vagy valami vérvonalon túli nokkáét.
A nokkák most már egyértelműen nem egyszerű ellenségek. Nekem kicsit olyanok, mint a Battlestar Galacticában a Cylonok. A határ az ember és teremtmény (gép), élet és nem-élet között egyre értelmezhetetlenebb. Ha minden életet védelmezni akarsz, melyiket pusztíthatod el anélkül, hogy elárulnád a saját elveidet? Fushi most már nem hős, hanem inkább mint egy tükör és már a saját isteni szerepének morális súlyával kezd küzdeni.
Egy ideje azon agyalok, hogy mégis mi tesz minket emberré? Lehet, hogy mindannyian csak másolatok vagyunk? Emlékek, reflexek, valaki más történetei?
Picit tartok tőle, amikor majd kiderül, mi is történt valójában a kisfiúval.
Mellesleg, Fekete Úr mondandója alapján ez lenne az utolsó évad? Nem lesz folytatás?
És természetesen, mint mindig most is köszönöm szépen a rész fordítását!
Szerkesztette: luffy8 - 2025.11.13. 17:11