Köszönöm szépen!
[Naruto-Kun Projekt] Nanatsu no Taizai & Mokushiroku no Yonkishi manga
179-180. fejezet
Roppant kielégítő volt látni Vivian újabb bukását. De miért van még mindig életben?! Mindig csak zárka, amiből így vagy úgy, de meg fog szökni. A lionesiek nem akaródzanak tanulni a hibáikból.
Nagyon az orrunkra van már kötve, hogy a második Isolde felelős Tristan amnéziájáért. Remélem, hogy ezt a szálat minél hamarabb lezárjuk.
Ha jól emlékszem, akkor Pelliot és Isolde harcára valami ilyesmit tippeltem. Bár nem tudatosan, Isolde ugyanazt a taktikát választotta, mint Pellegarde.
180.:
Túl sok hozzáfűzni való nincs. Ha Tristannak ennyiből nem esik le a tantusz, akkor baj van...
181.:
Oké, Fehérkezű Isolde manipulálja Tristant. Miért? A herceg van olyan jólelkű, hogy enélkül is segítsen neki kijutni a katlanból. És F. Isolde nem tűnik gonosznak. A társai ellen is hangolhatta volna Tristant, de nem tette. Lehet, hogy... attól a lelki tehertől akarja megóvni Tristant, amit az jelent, hogy megjövendölt lovag?
Turret és Rothes aztán belecsaptak a lecsóba... Turretből még ki is néztem ilyesmit, de Rothes-ból már nem. Főleg, hogy fojtogatja... egy lovag az ura fiát. Mert még ha kardot szegezett volna neki vagy valami kicsit "lovagiasabb" módon... Lehet, hogy Ironside nagy lókötő, de biztosan nem erre tanította kettőjüket.
És a következő fejezet címe a "Kegyetlen halál" talán nem is Diodrára utal, hanem Rothes-t fogja csúnyán utolérni a vég. Lehet pl. Percival talál rájuk és csinál belőle múmiát, vagy Diodra mágikus ereje ébred fel és... Szóval arra akarok utalni, hogy Guinevere jóslata szerint, amit Ironside-nak mondott, Ironside a "kedvenc fia" karjaiban fog kimúlni. És itt valszeg nem Percivalról van szó.
181. fejezet
Diodra biztos, hogy túléli ezt valahogy.
Kezdtem aggódni, hogy az elhangzottakkal nem foglalkoznak. Anne fején találta a szöget, de ez még csak a kezdet. Innen nehéz bárhová is menni. Legalábbis azt nem hiszem, hogy Diodra szeme és füle hallatára majd Ironside beismerő vallomást tesz. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy Guinevere jóslata úgy valósul meg, hogy Ironside majd Diodra karjaiban hal meg, miután Diodra végzett vele a történteket halva...
Remélem, hogy akárhogyan is ússza meg Diodra, nem Percival fog segíteni.
182.
Hmm. Bejött, amit jósoltam és Rothes (és Turret) végezte csúnyán. De mintha Diodra fejében is félrecsúszott volna valami...
A mágikus ereje is elég durca. Olyan mint egy Teljes Visszaverés, ami minden sérülést és még a halált is visszatükrözi. A képessége másik fele viszont nekem kicsit érthetetlen. Vagyis értem, hogy mi a lényege, de furcsa, hogy két ennyire különböző képesség adja a mágikus erejét. Eddig egy lovagnál sem láttunk ilyet. Mindegy, mennyire sokrétűen használták a képességeiket, mindig ugyanaz az alap mágia adta az alapot hozzá.
182. fejezet
Nem kicsit volt ez most túlzás.
Már a passzív, fizikai Teljes Visszaverés is kellőképp impozáns lett volna Diodrának, de ez a mágia, képesség-ellopás az ellenfél halála esetén gusztustalan magasságokba emelte.
Azt viszont nem értem, hogy mitől kattant be ennyire. Elfogadom, hogy megrészegült az újdonsült hatalmától, de pillanatok alatt elengedte Ironside megmentését, amit nem is olyan rég, nem is egyszer kiemelt, hogy mennyire fontos a számára. Már-már az az érzésem, hogy kötelezően meg kell őt utáltatni az olvasókkal csak azért, hogy Perciválék ne kerüljenek bármiféle erkölcsi dilemmába vele szemben.
Anno azt feltételeztem, hogy Percival a Démonkirály reinkarnációja lesz. Bár Diodra biztos, hogy nem az, a Démonkirály miazmájának akár köze lehet hozzá, hogy honnan ébresztett fel egy ilyen horderejű mágiát. Elég csak az Uralkodó-ra és az Isten-re (Démonkirály) gondolni.
Ugrás a fórumra: |