Sikerekben és persze Animékben gazdag Boldog Új Évet kívánok az egész csapatnak és minden Anime kedvelőnek!
Duma topic 15
Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok ezúton is és köszönöm a csapat minden tagjának a munkáját!
Ezzel a videóval most futottam össze. Nekem nagyon tetszik. Gondoltam, megosztom veletek. Bár fő témája a BnHA, a végén más animékből (pl. Naruto, FMA. One Piece) is bukkannak fel szereplők.
Jó szórakozást hozzá!
https://youtu.be/...-GlRMlcU4b
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Vannak itt kisgyerekes szülők?
És ha igen, bevezettétek már az animék világába a kicsiket? És mivel?
Nálunk hamarosan elérkezettnek látom az időt a kislányunk számára.
Eddig sosem látott se tv-t se telefont se semmilyen monitort. Eddig direkt kerültük de szülinapjára az lenne az ajándék, hogy a tv-n valamit megnézhet.
Mert bármennyire is akarom megovni a világtól, egy idő után a többi gyerek furán nézne rá ha még sosem látott bekapcsolt tv-t.
De a telefon nyomkodás szigoruan tilos.
Ebböl nem engedek. Plusz úgy érzem a Tv "elmehet aludni".
Azaz kikapcsolható, de a telefonra nagyon rá lehet függni.
Nem szeretnem, ha bogyó és baboca, pepa malac vagy mancsörjáratot nézne.
Biztos tetszene neki, hiszen melyik gyerek ne szeretné ezeket a meséket, de szerintem elég lebutitottak.
Talán a Bluey amiben vannak értelmes dolgok.
És nem megyek neki a falnak én sem tőle.
Csak azon gondolkodom azokat mutassam neki amiket én néztem gyerekként, mondjuk Moomint vagy Manovári manokat, Sendybellt...
Ezeket szinkronnal. Vagy nézzünk gyerekeknek való jelenkori animéket és én fordítsak neki?
A régebbi animék lassabb folyásuak, de elvileg a kicsiknek az a jó, ha szép lassan folyik a történés képileg és történetileg is.
Főleg amikor elsőre lát ilyet.
De kérdés, hogy az új generációnak ez nem unalmas már? Ami nekünk huuu volt az nekik unalmas és csak a mai pörgös mesék az érdekesek?
Kerüld amíg csak lehet szerintem, inkább játssz vele kiránduljatok, még ha fárasztó is tud lenni. Egy nap úgyis elmúlik ez a csodás időszak és fel fog nőni. Ha érdeklődni kezd irántuk akkor is ráérsz bevezetni az animék világába. Büszke lehetsz magadra hogy eddig nem tetted a képernyő elé mint sajnos a szülők többsége teszi az eddig általam tapasztaltak alapján.
Persze ez csak az én véleményem, de az igazi gyerekszoba többet ér mint a képernyő.
Severum írta:
Kerüld amíg csak lehet szerintem, inkább játssz vele kiránduljatok, még ha fárasztó is tud lenni. Egy nap úgyis elmúlik ez a csodás időszak és fel fog nőni. Ha érdeklődni kezd irántuk akkor is ráérsz bevezetni az animék világába. Büszke lehetsz magadra hogy eddig nem tetted a képernyő elé mint sajnos a szülők többsége teszi az eddig általam tapasztaltak alapján.
Persze ez csak az én véleményem, de az igazi gyerekszoba többet ér mint a képernyő.
Szia!
Jelen!
3,5 és majdnem 6 a lányaink.
Minden elismerésem, hogy semennyire nem láttak eddig. Azt nem írtad, mennyire kicsik a tieid.
Nálunk nincs tv egyáltalán, marmint fizikailag sem. Laptop van. Azon meg azt néznek, amit mi engedünk és amennyit engedünk. Nem tudják bekapcsolni.
Az, hogy mi tetszhet neki, nagyon nehéz előre megmindani. Nálunk a Muninok nem jöttek be, ijesztő volt. De van olyan b.nőm, ahol a kisfiú a kis vakondtól fél.
Ha nem ragaszkodsz az anime világához, ott a vízipók csodapók és a kockásfülű nyúl. Lassú képi a Nándi mesék, bár a hangoktól egy idő után kirohannék a szobából.
Vannak a bábjátékok: Futrinka utca lakói, Süsü vagy az égből pottyant mesék.
Animékből most nem jut eszembe gyereknek való, de egyébként egyik Disney mesét se merném ajánlani. Mindegyikben vannak ijesztő részek.
Sajnálom, hogy konkrétan nem tudtam segíteni.
Mystic_Bra írta:
Sziasztok!
Eddig sosem látott se tv-t se telefont se semmilyen monitort. Eddig direkt kerültük de szülinapjára az lenne az ajándék, hogy a tv-n valamit megnézhet.
Mert bármennyire is akarom megovni a világtól, egy idő után a többi gyerek furán nézne rá ha még sosem látott bekapcsolt tv-t.
Biztos tetszene neki, hiszen melyik gyerek ne szeretné ezeket a meséket, de szerintem elég lebutitottak.
Csak azon gondolkodom azokat mutassam neki amiket én néztem gyerekként, mondjuk Moomint vagy Manovári manokat, Sendybellt...
Ezeket szinkronnal. Vagy nézzünk gyerekeknek való jelenkori animéket és én fordítsak neki?
A régebbi animék lassabb folyásuak, de elvileg a kicsiknek az a jó, ha szép lassan folyik a történés képileg és történetileg is.
De kérdés, hogy az új generációnak ez nem unalmas már? Ami nekünk huuu volt az nekik unalmas és csak a mai pörgös mesék az érdekesek?
Szia!
Bocsi a lassu reakcióért, most fektettem.
2. Szülinapja lesz a kicsinek.
Első baba, ezért is vagyok néha nagyon bizonytalan.
Azt hallotam már barátnöktől is, hogy ne hagyjam majd semmit egyedül nézni ha egyszer bevezetjük, mert olyanoktól is megilyedhet amit nem is gondoltam.
Ahogy olvasom, ha magyar mese abból is a régieket ajánlod. Ez is jó ötlet!
Azoknak is megvan a bája.
Nem tudom, hogy ebben is a gyerek énem jön elő, de azokat is sokkal értelmesebbnek találom.
Szóval köszönöm az eddigi válaszokat!
Ez ötleteket adott. ^^
Szerafina604 írta:
Szia!
Jelen!
3,5 és majdnem 6 a lányaink.
Minden elismerésem, hogy semennyire nem láttak eddig. Azt nem írtad, mennyire kicsik a tieid.
Nálunk nincs tv egyáltalán, marmint fizikailag sem. Laptop van. Azon meg azt néznek, amit mi engedünk és amennyit engedünk. Nem tudják bekapcsolni.
Az, hogy mi tetszhet neki, nagyon nehéz előre megmindani. Nálunk a Muninok nem jöttek be, ijesztő volt. De van olyan b.nőm, ahol a kisfiú a kis vakondtól fél.
Ha nem ragaszkodsz az anime világához, ott a vízipók csodapók és a kockásfülű nyúl. Lassú képi a Nándi mesék, bár a hangoktól egy idő után kirohannék a szobából.
Vannak a bábjátékok: Futrinka utca lakói, Süsü vagy az égből pottyant mesék.
Animékből most nem jut eszembe gyereknek való, de egyébként egyik Disney mesét se merném ajánlani. Mindegyikben vannak ijesztő részek.
Sajnálom, hogy konkrétan nem tudtam segíteni.
Mystic_Bra írta:
Sziasztok!
A kisfiam lassan 2 és fél éves lesz nyár elején, eddig ment neki YouTube és TV is, amióta bekrepált az X box azóta TV, általában a JimJam csatorna, telefon az még nem volt a kezében csak játék telefon, de amúgy nem nézi a TV-t folyamatosan inkább szaladgál a lakásban és főként autók érdeklik, játék autók is és ha sétálunk az úton mindig oldalra nézeget, érdeklődve figyeli az elhaladó kocsikat, ha animékben gondolkodsz akkor inkább valami kodomo típus, bár nem tudom hogy hány éves gyerekről beszélünk de lassan az enyémnek is kezd kialakulni az érdeklődési köre lassan már beszélnie kell.
Ugrás a fórumra: |