Tehát Glory Days képessége a golyók sebességének manipulálása. Először azt hittem, hogy valami időkésleltetéshez fog kapcsolódni. Ha jól értettem, a golyók kezdetben lassan mozognak, majd gyorsulnak, így az ellenfél nem észleli őket azonnal, hanem csak amikor a golyók már közel vannak. Nem is tudom, talán Sex Pistols óta nem kaptunk pisztoly-alapú Standet, bár szerintem Mista esetében nem a fegyver volt a stand, hanem csak a 6 kis srác, akik a golyókat irányították, a revolver csak eszközként szolgált. Rajta kívül már csak Emperor jut eszembe a Part 3-ból, ott viszont egyértelműen a pisztoly és a golyók alkották a Standet, ezzel szemben Glory Days-nél úgy tűnik, mintha csak a golyók lennének azok, egyrészt nem hatoltak át sem az üvegablakon, sem a liften, vagyis nem okoztak külső károkat, a pisztoly nem tűnik annak, pláne azért sem, mert hangtompító lett rá felszerelve. Persze nem kizárt, hogy a Stand része, mondjuk elég fura lenne.
Btw, elég sok a hasonlóság Hol Horse és Bobby Jean között, mindketten amerikaiak, cowboy kalapot viselnek és van egy gyerek segítőtársuk.
Usagit végtelenül sajnáltam a fejezetben, kimerem jelenteni, hogy még egyetlen JoJo társa sem szenvedett ennyit.
Ami Bigmouth Strikes Again képességeit illeti... Tulajdonképpen teljesen ugyanaz, mint Dr. Wu képessége, még a szikla/homok dolog is nagyjából azonos. A különbség egyelőre annyi, hogy Dr. Wu képes volt belemászni mások testébe és irányítani őket, Charming eddig csak egy szemmel hatolt be valakinek a testébe - egyébként ez a jelenet nekem egy az egyben előhozta azt a jelenetet a Naruto-ból, amikor Gaara homokból kreált egy "harmadik szemet". Van egy feltételezésem, miszerint Dr. Wu-nak valami köze lehet hozzá, a sziklás jellegű bőrbetegsége pedig egyre inkább ezt sugallja.
Paco eddig is a legjobbnak bizonyult harci szempontból a csapatban, most azonban az is kiderült, hogy katonai tapasztalatokkal rendelkezik, ami tovább erősíti ezt a tényt. Jodio az 1. fejezetben azt hiszem említette is, hogy 1 évre eltűnt és nem tudni, hogy mit csinálhatott, valószínűleg ekkor állt be katonának és így szedte fel az izmait is. Mindenesetre elképesztő, hogy a The Hustle elég erős ahhoz is, hogy egy egész liftpanelt maga köré tekerjen.
A lávakő ezek szerint nem csak a gazdaságot vonzza a tulajdonosa felé, hanem mindenki mást is likvidál, aki a befolyása alatt álló értéktárgyat megpróbálja megkaparintani, gondolom ez okozta a bankár halálát is teljesen véletlenszerű módon, akárcsak Wonder of U esetében.
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.