Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
270. fejezet
Jobb volt, mint az ezt megelőző, már-már zárogatni kezdett, de így is vegyes felvágott érzésem van.
Tsumiki kapott egy sírt, vagy a családi sírba helyezték a hamvait, de Gojou-ról senki nem ejt egy szót sem, nem siratják, semmi reakció gyakorlatilag...
Felhasználták Sukuna maradványait, hogy stabilizálják Tengent, így egy ideig biztos nem fog nekik komoly fejtörést okozni, de még egyéb óvintézkedéseket is fognak eszközölni.
Elég lazán kezelik a Culling Game okozta történéseket. Ha jól emlékszem, akkor Hana vagy az Angyal említette, hogy a reinkarnálódott résztvevőket szeretné semlegesíteni, azt tűzte ki elsődleges céljaként. Erre Maki most felkínálja Daidou-nak és Miyónak a lelécelés, elrejtőzés lehetőségét, mert alapjában véve barátságosak, de tudja, hogy vélhetőleg ki lesznek iktatva. Maki reakciójából ítélve az amcsik által elrabolt résztvevőket is vissza kell hozniuk, de úgy beszél róla, mintha gyerekjáték lenne. Illetve az átkokat is egy Tokió-exklúzív dologként kezelik, pedig a világ reakciója biztos, hogy nem csak egy kézlegyintés az egészre. És akkor ott van, hogy Shibuyát is meg kellett valahogy magyarázni...
Charles Bernard serényen dolgozik a mangáján. Oké.
Az elefánt a porcelánboltban az Takaba túlélése és a partnere. Nem elég, hogy Takaba túlélte, valahogyan teremtett? egy partnert magának, akinek hiába van kitakarva az arca, egyértelmű, hogy Getou (Kenjaku) képmását kapta. Már ha nem Kenjakut hozta vissza az életbe, mert neki köszönhette a legjobb komédiát, amit valaha előadott. Kérdés, hogy ebben az esetben Kenny csak tetteti, hogy ő egy humorista, várva az alkalomra, vagy ez a partner úgy lett megalkotva, hogy nincsenek emlékei? Mindenesetre Akutami-sensei direkt szívatja az olvasót ezzel az egésszel, és félek, hogy nem fog rá egyértelmű választ adni.
Őszintén szólva Amai háttérsztorijára nem is emlékszem, így nem hatott meg, hogy elnézést kért, próbálta rendezni a dolgokat.
Nos, ha jól értelmezem a Higurumás részt, akkor fel lett mentve a bűnei alól a Jujutsu Szövetség befolyásának köszönhetően, de inkább bűnös lenne, mert halálra akarják dolgoztatni, mint jujutsu sámánt. Az asszisztense meg próbálja nyugtatni, hogy nem fogja hagyni, hogy megússza, Higuruma pedig számít rá.
Megumi lefagyott a hirtelen házasság lehetőségétől, ugyanakkor zavarba jött. A shipperek és Hana győzedelmeskedtek.
A vicces arcú fickónál először azt hittem, hogy feltűnt egy újabb Tétlen Torzítás használó, de vaklárma volt. Az utolsó küldetés szerintem csak adni fog néhány menő oldalt a triónak, de komolyabb történés, fordulat már nem várható. Kíváncsi vagyok, hogy mi maradt Megumi repertoárjában, mert papíron nagyon szegényesnek kell lennie. Nobara pedig a kómája után be lehet rozsdásodva. Yuujinak ellenben "van mindene", ami szem-szájnak ingere.
----------
271. (Befejező) fejezet
Különösebb problémám nincs a fináléval. Szerintem folytatás ezzel egyértelmű, hogy nem lesz, legalábbis borzasztóan alacsony rá az esély. Ha lennének rá tervek, akkor vélhetőleg már most bejelentették volna, de maga az utolsó fejezet sémája alapján nem hiszem, hogy háborgatni fogják még a művet. Legfeljebb spin-off novelek jöhetnek, az meg ártani nem árt neki.
Tetszett, hogy kaptunk még utoljára egyet a Yuuji-Megumi-Nobara trió dinamikájából. Nem szenvedett már így is eleget szegény Megumi?
Akutami-sensei úgy érzem, hogy Gojou képében még egyszer utoljára kiszólt az olvasóhoz. Nem, sensei, nem fogom elfelejteni Gojou-t és a vele történteket. Az sajnos továbbra is egy hatalmas szálka marad a szememben.
Örülök annak, hogy Mahito is feltűnt így utoljára. Számomra ő marad a manga legjobb gonosztevője. Sukuna választását sem kritizálom. Kikapott, ezért nem rinyapinázik, hanem egyszerűen elfogadja annak lehetőségét, hogy ha újrakezdhetné, akkor más út is van a számára. Mondhatjuk, hogy hatásos volt a sok beszéd és tényleg megtanult szeretni, vagy ráébredni a szeretetre. Azt nem tudom, hogy ki a bal oldali nő a fejében, de vélhetőleg Yorozu és nem egy ismeretlen karakter. Mahito ellenben karakterben maradt a hisztijével a végén.
Az utolsó Sukuna-ujj visszakerült abba a tárolóba, szentélybe, vagy legalábbis egy ahhoz hasonlóba, ahol az 1. fejezetben is szerepelt. Most mondanám, hogy felelőtlenség így őrizetlenül hagyni, de szerintem pont azért volt az előtte lévő Sukuna-Mahito beszélgetés, hogy megmutassa, hogy még egyszer nem lenne Sukuna gonosztevő, ha valaki a tárolójává válna.
Összességében nem bántam meg, hogy elolvastam a mangát, még akkor sem, ha Shibuya után jelentős károk keletkeztek a történetmesélésben. Azokat meg szerintem már kitárgyaltam.
Ne feledje senki, hogy jövő héten visszatér a Hunter x Hunter, ezért nem fogunk sokáig éhezni.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)