Sajnálom, hogy többre tartom nála Namit (One Piece), Lucy Heartfielet (Fairy Tail), Jolyne Cujoht (JoJo Stone Ocean), Noelle Silvat (Black Clover), Uraraka Ochakot (My Hero Academia), Eleonore Saigat (Karakuri Circus) és Kagome Higurashit (InuYasha), mint battle shonen főhősnőket, és akkor még a shojo és josei mangákról nem is beszéltem.
Látom, az idő sem szépíti meg Sakura és Hinata emlékét, akármennyi év is fog eltelni, soha nem tudnak majd kevésbé haszontalanabbaknak tűnni a haszontalannál. Különben nem értem, pont ők hogyan hiányozhatnak ebből a felsorolásból.
Nobara nem volt gyenge, erősebb volt, mint a legtöbb tőle magasabb fokozatú varázsló, az Átok Technikája pedig az egyik leghalálosabb, ha megfelelő helyzetben veti be. Tudom, Mahito ellen sem tartott ki túl sokáig, de a sérülést, amit okozott, nem lehet eltagadni. Ahogy Gege lezárta a karakterét az állítólagos halálánál, az bizonyára az egyik legrosszabb, főleg most, hogy végül nem is volt igaz. Összevetve más női karakterek teljesítőképességeivel, messze túlzónak és direkt provokatívnak érzem a "legjelentéktelenebb" jelzőt, ugyanis olyan karakterek kerültek itt megemlítésre, mint Nami vagy Uraraka, akik nem egyszerűen csak az erőskálán belül gyengék, hanem kívül helyezkednek el, olyannyira mérhetetlen a hiábavalóságuk.
Egyébként minden mással egyetértek.
1.Félelmetes, mit esznek Gojon ennyire. Oké, hogy fujoshi mágnes, de értem miben néz ki jobban mint Yuji vagy Mahito?
Gyönyörű szép kék szemei vannak és dús fehér haja. Neked nem jön be? Amúgy én se különösen értem, mit rágcsálnak rajta, viszont tény, hogy van egy karizmatikus bája. Magyarán erős és nem csúnya.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Jaeger írta:
Ezek alapján mit tippelsz Bastian mi lesz a vége?
Több befejezést is lehetségesmek tartok. A "miként" a legnagyobb kérdés.
1. Abszolút befejezés.
Sukuna elűzése után valahogy megoldják az átokerő eltüntetését is, amivel nem születnének többé átkok, beteljesítve Getou nagy álmát.
2. Normál befejezés.
Sukunát elűzik, a Culling Game véget ér (Elvileg Uraume legyőzése is feltétel ahhoz, hogy véget érjen.), az élet megy tovább. Mivel Sukuna elkezdte kiköpködni az ujjait, ezért az is benne van a pakliban, hogy Yuuji önként belemegy abba, hogy megegye őket, majd kéri, hogy öljék meg, örökre eltüntetve Sukunát. Ugyebár a manga ezzel a koncepcióval indult. Yuuji egye meg az ujjakat, később meg kivégzik, megsemmisítve teljesen Sukunát. Úgy akar meghalni, hogy a barátai veszik körbe.
3. Folytatását sugalló befejezés.
Ezt tartom a legkevésbé esélyesnek, de nem tartom esélytelennek. Egyrészt az látszik, hogy Akutami-sensei a háta közepére nem kívánja már a rajzolást, így szinte biztos, hogy egy folytatás a Jump+-ba menne, és szünetek is lennének rendesen. Másrészt kellene egy ellenlábas, aki továbbvihetné a sztorit. Uraume erre szerintem csak elégséges, de semmiképp sem kielégítő választás. Ha viszont Kenjaku tényleg visszatérne Gojou testében az már más tészta. Kezdhetné x idő múlva előröl, amit elkezdett. És ha már nyitott Kína és az USA felé, onnan hozhatna jujutsu sámánokat. Az x idő múlva viszont jó eséllyel a jelenlegi szereplőgárda leváltását jelentené vagy aggastyánná tételét.
Egyébként a népszerűségi szavazások koronázatlan királya a szememben Naoya. Hiába a rengeteg Maki-felszopás, a szőke, szexi, nőgyűlölő Zenin rendre tönkreveri a korlátozott szerepe ellenére.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Sajnálom, hogy többre tartom nála Namit (One Piece), Lucy Heartfielet (Fairy Tail), Jolyne Cujoht (JoJo Stone Ocean), Noelle Silvat (Black Clover), Uraraka Ochakot (My Hero Academia), Eleonore Saigat (Karakuri Circus) és Kagome Higurashit (InuYasha), mint battle shonen főhősnőket, és akkor még a shojo és josei mangákról nem is beszéltem.
Látom, az idő sem szépíti meg Sakura és Hinata emlékét, akármennyi év is fog eltelni, soha nem tudnak majd kevésbé haszontalanabbaknak tűnni a haszontalannál. Különben nem értem, pont ők hogyan hiányozhatnak ebből a felsorolásból.
Nobara nem volt gyenge, erősebb volt, mint a legtöbb tőle magasabb fokozatú varázsló, az Átok Technikája pedig az egyik leghalálosabb, ha megfelelő helyzetben veti be. Ahogy Gege lezárta a karakterét az állítólagos halálánál, az bizonyára az egyik legrosszabb, főleg most, hogy végül nem is volt igaz. Összevetve más női karakterek teljesítőképességeivel, messze túlzónak és direkt provokatívnak érzem a "legjelentéktelenebb" jelzőt, ugyanis olyan karakterek kerültek itt megemlítésre, mint Nami vagy Uraraka, akik nem egyszerűen csak az erőskálán belül gyengék, hanem kívül helyezkednek el, olyannyira mérhetetlen a hiábavalóságuk.
Egyébként minden mással egyetértek.
Hinatatat azért nem hoztam fel, mert nem "főhősnő", Sakurat meg szimplán azért, mert ugyanabból a sebből vérzik, mint Nobara => unalmas karakter.
Nobaraval, ahogyan Sakuraval NEM a képességeikkel van a baj, mert Sakura szintén "erősebb" mint a férfi casting 80%-a volt. A probléma mindkét "főhősnővel", hogy
1.Mindkettejüknek unalmas "háttértörténete" és unalamas klisés "violent girl" karaktere van.
2.Egyiküknek sincs saját "karakter ívje", amin saját személyiség bontakozhatna ki.
3.Mindketten "szupererős független női karakternek" lennének ábrázolva, csak hogy mindketten alig harcolnak és azok a harcok sem kiemelkedőek, főleg, hogy 80%-ban support jelleget töltenek be vagy valakinek meg kell mentenie és átvennie helyettük a harcot.
4.Mindketten eléggé irrelevánska a sztori szempontjából és nagyon erőltetett "fontos szerepeik" vannak -> Sakura felülről leüti Kaguya-t amit Kakashi is megtehetett volna ugye, Nobara egy biztonságos bunkerből átkot szór Sukunara amit akár Yuta is lemásolhatott volna vagy ami még jobb ha Yuji a 265-ik fejezetben lévő lelkizés után egyedül vagy max Megumival győzi le.
Sakura annyiban rosszabb Nobaranál, hogy neki lett volna egy jó karakter fejlődése, név szerint, hogy ne akarjon mindig másokra támaszkodni, erre meg a Five Kage Summit Arc végén elhatározza, hogy csak azért is Narutora fog támaszkodni. Nobaraval szemben ugyanakkor Sakura legalább mindig ott volt a történetben és legfeljebb max 20-30 fejezetre tűnt el, addig Nobara a történet 60%-ban (142 fejezet) nem szerepelt és ahogyan Bastion is írta a mangaka szándékosan hitegette az olvasókkal a halálát.
Nami meg Ochako lehet, hogy nem számítanak "erősnek", de nekik legalább volt érdekes karakterük, saját karakt ivjük (character arc), karakter fejlődés ami mellé járt az erő fejlődés is, érdekes szituációkba keveredtek és úgy háromszor annyi harcuk volt, mint Nobaranak. Szóval attól, hogy még nem erős egy karakter még bőven lehet jól megírt, ami Nobarara nem lehet elmondani.
Mondom, simán lehetett volna Nobara jó főhősnő, de ehhez az kellett volna, hogy legyen saját "charactet arc" (karakter ivje), részt kellett volna venni a Shibuya utáni cselekményekben ahelyett hogy 142 részen keresztül az utolsó 5 fejezetig az ágyban horkoljon stb, stb. Mert mondom, ez a mostani "momentuma" semmivel sem jobb vagy több, mint Sakura "Bomb Incoming" Kaguya barackosa.
Hagyjuk már ochakot, az egész karaktere abból állt hogy szerelmes volt Dekuba aztán láttuk milyen befejezést kapott lol
Nami érdekesebb téma mert ő egy ténylegesen jó arcot kapott magának a manga elején de azóta láthatóan nem igazán tud vele mit kezdeni Oda, a TS óta meg volt egy arc (WCI) ahol volt értelme a karakterének, amúgy meg fan service szerepet tölt be a giga melleivel.
Lehet utálni Nobara karakterét, sőt akármelyik női JJk karaktert mert Gege láthatóan nem tud velük mit kezdeni, de ne csináljunk már úgy mintha ez csak rá vonatkozna, az egész iparra jellemző hogy shounenen belül nem képesek mit kezdeni a női karakterekkel. Undead Unluckot ajánlom egyébként ilyen szempontból, Fuuko mint női főhős a hátán viszi kb a manga második felét
Az igazság az, hogy Sakura olyan stabillá tette az ingerküszöbömet, hogy nem tud kiváltképp feldühíteni néhány elhanyagolt, unalmas női karakter. Addig legalábbis nem, amíg nem kezdenek térdre roggyanva bőgni és könyörögni a főszereplőnek, hogy mentse meg az életüket, ráadásul a történet során többször is, vagy nem kapnak instant orgazmust attól, akárhányszor szóba állnak velük az emós kiszemeltjeik.
Ettől függetlenül nem válik kevésbé igazzá a megfogalmazott kritika Gege felé, csak ne kelljen már Sakura-hoz hasonlítani Nobarát. Ő tényleg az a szint, ami alá már tehetség lenne süllyedni. Komplex karakterfejlődés hiánya, mellékszereplővé redukálás... ezek mind igazak, azonban Sakura-nak nem ezek a legnagyobb bűnei. Ráadásul a Jujutsu Kaisen egy meglehetősen rövid történet a maga 267 fejezetével, ellenben a Naruto-val, ez még inkább megnehezíti a kettő közti párhuzamvonást.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Egyébként ebbe a felsorolásban, mi keresnivalója van Jolynenak? Az egyik legcoolabb női főszereplő
...
Erre a fejezetre szavak nincsenek. Kérdés: miért lett divat a fő antagonistákat átváltoztatni valami baba/trugyi szerű nevetséges valamivé mielőtt meghalnak?
Elég nagy baj, hogy Sukuna lezárása nem egész fejezetet kapott, hanem kb egy felet, de hogy aztán Yuji újra nyomassa azt a "I am you, you are me" baromságot és Talk No Jutsut nyomjon... uff... Igen, alapból nem szerettem Sukunat, mert minden volt, csak "nagy manipulátor" nem, de még AFO-Tomura végső halála is epicebb volt, mint Sukunáé.
Amit meg Uraumeval tett arra pedig nincs mentség.
Temetés persze megint nincsen, helyette vannak levelek. És most pedig mennek megmenteni Yutat, mert ugye nem lehetett kitölteni valami értelmesebbel azt a maradék 3 fejezetet.
Nem zavart Yuuji lelkizése, és Sukuna sem fordult ki magából. Utána viszont túl sokat, és relatíve egyszerűen ugrottunk előre.
Gondolom Hakari és Uraume harcát majd a Mappa Kaisen megoldja. Úgy tűnik, hogy Uraume egy ponton le lett fejezve, és csak a jegével tartotta ott a fejét. Sukuna legyőzésével viszont nem erőlködött tovább ezzel. A mellkasának elfedése miatt hajlok arra, hogy nő volt.
A szemkötős Nobara fanartok mellett anno láttam olyanokat is, hogy majd ugyanúgy kiugrik egy nagy dobozból, mint Yuuji a "halála" után. Akutami-sensei azokat is láthatta, és dobott egy újabb csontot a rajongóknak.
Yuuta megmentése valami baromságnak tűnik. Nem tudom, hogy ki üvölti le a fejét az utolsó oldalon, de komikusnak érződik az egész.
Utóirat: Kusakabe túlélte Sukunát. Nem voltak látszólag vészesek a vágások rajta, de kifeküdt. Az ember azt hinné, hogy Sukuna alaposabb. Vagy a tisztelete jeléül életben hagyta? Vagy Akutami-sensei szimplán így mentette meg az egyik kedvencét?
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Nekem egyébként tetszett az ötlet, mármint Sukunával kapcsolatban. Hogy végül a legerősebb sorcerer a történelemben, aki túlon túl büszke, végül a legszánalmasabb módon halt meg. Olyan ember által akit megvet. Meg az is tetszett, hogy Itadori megpróbálta a karakterét úgymond "redeem-elni", de végül nem jött be. Én örülök hogy megtartották Sukunát ettől függetlenül tényleg egy kegyetlen, érzelem mentes átoknak. Mostanság valamiért nagy divat ez a "gonosz karakter megmentése" szituáció. Csak a kivitelezése ennek nem igazán sikerült szerintem. A hosszú időugrást én sem értettem. Végülis porig romboltak egy várost, majd utána vágás és minden rendben, mindenki jól érzi magát.
Mondjuk a harc vége felé már a "seggemből előhúzok technikákat" szituáció már elég idegesitő volt.
Így a harc után sajnálom hogy Sukuna-nak nem volt olyan badass stílusa mint a Shibuya accident során.
Kiváncsi vagyok nyitott befejezés lesz-e a végén. Tudom Gege nem fogja folytatni a közel jövőben, de hátha egyszer majd lesz folytatás.
Bár ahhoz minimum vissza kéne hozniuk Gojo-t. A legjobb az lenne ha nerfelve lenne a Sukuna harc után. Így hogy Yuta mókolt a testével minimális esélyt még adok rá.
A baj az, hogy szvsz 1 karakter tudná helytessíteni ha a jelenlegi karakterekkel folytatják, az pedig Nanami. Ő viszont már régen halott sajnos.
Gojo levele Meguminak nagyon adta.
Picit sajnálom, hogy megúszta. Ő lette a legunalmasabb fekete hajú morcos side kick evör. Még Nobara is sokkal sokkal szórakoztatóbb karakter.
Másik lehet rosszúl emlékszem de King of Curse full Power Sukuna ölt meg valakit Gojo-n kívül az utolsó nagy harcban?
Gojou-t nem az eredeti alakjában ölte meg. Megumi-Sukunaként megölte Ishigouri-t, Tsumikit, és Gojou-t is. Hanának egy karját szedte le.
Kashimót és Higurumát ölte meg reinkarnálódva, plusz Chousou-t is, már ha Higurumát nem sikerült megmenteni. Benne még lenne is lehetőség új poszterarcnak lenni.
Technikailag Yuutát is megölte, mert szerintem azzal számolni, hogy más testébe kerül nem érvényteleníti, hogy az eredeti teste gallyra ment.
Vannak még kérdéses túlélők, akik elmondásuk szerint a végüket járták (Larue), vagy kaptak egy nagyot (Toudou), de nem láttuk őket még azt követően.
----------
269. fejezet
Látom mindenkit kiégetett a fejezet. Nem csodálom. Egy újabb példa Akutami-sensei pocsék időzítésére. Más sem hiányzott, mint egy újabb adag utólagos okoskodás, megspékelve érdekes dolgokkal, amiket már réges-régen meg kellett volna magyarázni, ha annyira meg szerette volna, de nem az utolsó fejezetekben...
Yuuta megúszta és visszakerült a saját testébe. Higuruma szintén megúszta. A Fairy Tail mágusai büszkék lennének rájuk.
Sukunánál is be lett dobva, hogy ja, amúgy játszadozott, plusz Uraume is rohadt erős volt, de látni alig láttunk a harcából valamit Hakarival.
Nem számítottam ilyen árra az Egyszerűsített Birodalom használatával. De túl későn jött ez az egész mini-szál, így jelentősen rontott az élvezeti értéken.
Szerkesztette: Bastian - 2024.09.16. 11:27