Köszönjük szépen a munkátokat! Ez az utolsó rész annyira peak animáció volt, öröm nézni minden másodpercét
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Köszönöm az egész évados munkát!
Amilyen poénkodós volt az egész évad ez az utolsó rész olyan komoly lett, végig tartotta a feszültséget, nagyon ott volt Muzan és Oyakata beszélgetése.
Aztán a legvége, mikor elkezdtek Muzannal harcolni az még izgalmasabb volt. Ha lett volna körmöm biztos lerágtam volna
Aki meg amiatt aggódik, hogy hány év múlva lesz vége ennek a történetnek, az gondoljon bele abba, hogy biztos előbb befejezik ezt, mint a Bokuno Hero akadémia történetének meganimálását.
Vagy ott van a One Piece. Mire Luffiék eljutnak az utolsó szigetre, nyugdíjba megyek. (Pedig még csak 8 éve dolgozom )
Köszönöm szépen az egész évados munkátokat!
Jó befejezéssel. És kiáltottam hogy "akkor kezdődhet a buli"!
Amúgy nem is volt olyan hosszú a rész. a stáblistától lett csak az.
Viszont az animében a robbanás na az vitt mindent. Nagyon látványos, mintha élethű lett volna!
Az meg biztos hogy jobb lett volna sorozatban leadni. De a filmnek is megvan az előnye. Nem kell hetet várni az akciózásra! Nem szakítják félbe. De lényegében ez a filmes megvalósítás is a pénzről szól. Többen mennek el a moziba nagyobb a bevétel mintha csak hetente leadnák a TV-ben. De szerintem nem lesz sok idő 1-1 rész között. max 2-3 hónap. És nem kell éveket várni rájuk mire lemegy az összes.
lex094 írta:
Aki meg amiatt aggódik, hogy hány év múlva lesz vége ennek a történetnek, az gondoljon bele abba, hogy biztos előbb befejezik ezt, mint a Bokuno Hero akadémia történetének meganimálását.
Én viszont 1 évet sokallanék. Nem húzzák azt már annyira ha már ilyen pörgős vége lehet. És mint írtad fenn kell tartani az érdeklődést. Ha évente jönne ki igencsak alábbhagyna. Viszont ha relatíve gyorsan jön folyamatos pörgés menne folyamatosan a toppon lenne. Gondoljunk bele lemegy az első film. bejelentik a másodikat. Már alig várja az ember hogy megnézze, viszont mi van ha az a dátum, hogy még 1 év? Igencsak alábbhagy. megjelenéstől a mozi vetítés +1-2 hét és már mást keresne az ember. És a következő film előttik felvezető ajánlókig szinte semmi. Viszont ha 1 év alatt leadják a 3-at akkor igencsak toppon lenne végig. És a befejés után is még egy kis ideig. A túlzott nyúzás se jó reklámanyag, mert nem lehet szinte örökre elhúzni. Azért ne 2-3 év múlva legyen már vége csak emiatt. Addig talál az ember valami márt.
A Dragon Ballban is ez van. De ott legalább van újítás. Ha valaminek vége akkor vége. Inkább legyen egy jó pörgős bevételes év mintsem egy kissé elhúzott csöpögős.
Legalábbis szerintem.
Amúgy visszatérve a befejezésre. A két kislányt miért is kellet megölni? A szülőket még megértem (mártírok) de a gyerekeket? Pláne így? Tudom milyen a japán gondolkodás ilyentájt de akkor is. Szerintem nem kellet volna őket is megölni.
goku5 írta:
Én viszont 1 évet sokallanék. Nem húzzák azt már annyira ha már ilyen pörgős vége lehet. És mint írtad fenn kell tartani az érdeklődést. Ha évente jönne ki igencsak alábbhagyna. Viszont ha relatíve gyorsan jön folyamatos pörgés menne folyamatosan a toppon lenne. Gondoljunk bele lemegy az első film. bejelentik a másodikat. Már alig várja az ember hogy megnézze, viszont mi van ha az a dátum, hogy még 1 év? Igencsak alábbhagy. megjelenéstől a mozi vetítés +1-2 hét és már mást keresne az ember. És a következő film előttik felvezető ajánlókig szinte semmi. Viszont ha 1 év alatt leadják a 3-at akkor igencsak toppon lenne végig. És a befejés után is még egy kis ideig. A túlzott nyúzás se jó reklámanyag, mert nem lehet szinte örökre elhúzni. Azért ne 2-3 év múlva legyen már vége csak emiatt. Addig talál az ember valami márt.
A Dragon Ballban is ez van. De ott legalább van újítás. Ha valaminek vége akkor vége. Inkább legyen egy jó pörgős bevételes év mintsem egy kissé elhúzott csöpögős.
Legalábbis szerintem.
Amúgy visszatérve a befejezésre. A két kislányt miért is kellet megölni? A szülőket még megértem (mártírok) de a gyerekeket? Pláne így? Tudom milyen a japán gondolkodás ilyentájt de akkor is. Szerintem nem kellet volna őket is megölni.
3 fejezetet dolgozott fel a Hashira Geiko-hen évadzárója. Kevés volt a számottevő különbség a mangához képest.
Muzan vigyora az Isteni Büntetéses résznél jóval hangsúlyosabb a mangában. Az anime visszavette egy enyhe mosolyra.
A gyermekek dala kicsit hosszabban szerepel az animében.
Hamarabb kezd el hullani a hó az animében, minthogy azt a mangában egy panelen látni lehet.
A robbanás lassítva, részletesen van mutatva az animében. A mangában csak a BUMM!-ot látjuk, amikor Sanemi a helyszín közelébe ér.
Oyakata-sama kapott egy emlékoldal borítót a mangában, ami kiemeli, hogy 23 évesen hunyt el, és ameddig tudott járni, addig minden egyes nap meglátogatta a Démonölő Hadtest elhunyt tagjainak sírjait. Ugyebár ezt a szokását a Mugen Ressha-hen mozifilm elején láthattuk.
A viperás hasonlatnál a mangában egy Oyakata-sama köré tekeredő óriáskígyó szerepel, majd egy mellette lévő panelen egyetlenegy vipera. Az animében egy kígyófészek a fekhelyén.
A mangában nem látjuk, ahogyan a Pillérek különböző helyeken állva körbeveszik Muzant. Látszólag mindenki nagyjából egyszerre tűnik elő az erdőből. Szerintem itt az anime jól döntött. Több értelmet ad a közös támadásuknak.
Tanjirou-n és a Pilléreken kívül az anime megmutatja, ahogyan a Démonölő Hadtest más tagjai, fontosabb tagjai is a Végtelen Erőd-be kerülnek, vagy épp már zuhannak, kapaszkodnak. A mangából ez kimarad.
Az animében Tanjirou-é az utolsó szó. A mangában egyszerre mondja el a három mondatát Muzannak, majd Muzan válaszol neki. A szóváltás pedig még a zuhanás előtt zajlik látszólag, a külvilágban, nem pedig a Végtelen Erődön belül.
----------
Elvileg kijött az évad első BD kiadása, ami felfedte, hogy már jó 2 évvel korábban komoly munkálatok folytak az évadon. Nekem nincs kétségem afelől, hogy az első Mugen Jou-hen mozifilm már készen van. Szinte biztos vagyok benne, hogy amire a moziba kerül, arra a második is készen lesz.
Díjaznék egy gyorsabb kiadási tempót, de a 2-3 hónap valószínűsége nulla. Lehetetlen esemény. Általánosságban olyan 10 hónap - 1 év különbség szokott lenni a Kimetsu-s tartalmak között. Nyugodtan lehet ezzel számolni. Nem fognak orbitális mellélövések születni.
Külföldön már azzal riogatnak, hogy 2029-ben lenne 10 éves az anime, és vannak, akik szerint az utolsó évad direkt arra lesz időzítve. Vagyis a 3 film nem dolgozza fel a maradék anyagot, és utánuk még várni is kell majd annyit, hogy 2029-ben jöhessen az utolsó évad...
Van valakinek ötlete /elmélete hogy Tamayo hogyan tudta bevetni az Asakusai démon erejét ebbe a csatába? Amennyire én tudom a Vér Démon Művészete az, hogy a vérével kábító gőzt és fény illúzió képeket tud létrehozni. Ez nem épp egy képesség tároló képesség.
Hatalmas köszönet az évadba fektetett munkátokért!
Ismét hibátlan minőséget biztosítottatok nekünk egy ilyen remek anime mellé!
Az egyetlen dolog amit sajnálni tudok, az az hogy ilyen rövid volt az évad, imádom a történetének minden pillanatát.
Nagyon remélem hogy nem kell majd mozifilmenként 1-1 évet várnunk amíg láthatjuk a történet befejezését!
Köszönöm az utolsó részt is! A látvány fenomenális volt, a robbanás, a hópehely, minden. Muzan tényleg kicsit kigyúrt lett a korábbiakhoz képest
Mondjuk elgondolkodtam, vajon hogyhogy senkit nem találtak el a robbanásból származó vasak, bár valószínűleg a többiek messze voltak azért. Muzan teste kb szétment, de persze a gatya szinte hibátlan, csak kicsit koszos lett
Azt mondjuk nem értettem, mért jó, ha mindenki egyszerre támad rá, simán megsebezhették volna egymást is a támadásaikkal. Meglepődtem, hogy nem csak a fő emberek estek le, de a Démonölő Hadtest nagy része is, biztos ezért kellettek a felderítő szemek. Azért Zenitsu zuhanása elég menőre sikeredett
Kíváncsi voltam, Ubuyashiki beszéde mit vált ki Muzanból, szerintem csak részben jött át neki a mondanivaló. Mondjuk én azt hittem, olyasmikről is fog beszélni, hogy minek akar örökké élni, ha nincs semmi igazi életcélja, vagy mondjuk, hogy az emberek azért élnek örökké, mert vannak leszármazottaik, stb., nem gondoltam, hogy ehelyett az emberi gondolatokra fog kitérni.
Azt azért sajnáltam, hogy a rész végére betettek még egy Taishou korabeli pletykás jelenetet, és ezzel, meg a hosszabb endinggel töltötték ki az időt, pedig a végén így se volt annyira hosszú az utolsó rész.
Annak örültem, hogy Tamayo múltjáról is megtudtunk valamennyit, bár végülis sejthető volt, hogy nem makulátlan az ő előélete sem. Nem tudom, vajon az összes pillér tudott-e arról, hogy ő is közreműködik Oyakata-sama terveiben, de valahogy senki nem tűnt meglepettnek, hogy egy démon segítségével van lerögzítve a főgonosz. Érdekes amúgy, hogy Oyakata-sama Gyuumei-nél fiatalabb volt, kicsit azért idősebbnek gondoltam. Arra emlékeztem, hogy valami módon rokonok Muzannal, de végre a betegsége magyarázatát is megkaptuk nagyjából.
heramos írta:
Van valakinek ötlete /elmélete hogy Tamayo hogyan tudta bevetni az Asakusai démon erejét ebbe a csatába? Amennyire én tudom a Vér Démon Művészete az, hogy a vérével kábító gőzt és fény illúzió képeket tud létrehozni. Ez nem épp egy képesség tároló képesség.
Oyakata-sama lényegében mártír lett. Magát az akaratot a démonok legyőzésére való akaratot adta tovább. Mert az benne van az emberekben, azt nem tudják kiölni. Lényegében ezért is kell az összes démont és démonvadászt most összegyűjteni. Had menjen a jó kis buli mindenki mindenki ellen.
De amúgy akkor se kellet volna szerintem a két lányt megölni. Tudtak róla és beleegyeztek ilyen idősen? Inkább lett volna hitel miatt 1-2 szolgáló. Hasonló hatás lett volna. Mert család van de se szolgáló se testőr? Pláne a lányok felfogták mi várhat rájuk olyan idősen? Tudom milyen a japán életmód és a becsület kérdése. De akkor is.
Pláne nem tudom én számolok e rosszul de Oyakata-sama 22 éves lett volna csak? Pláne ennyi gyereke lett volna már? Azt hittem sokkal idősebb.
Pláne némi kavar de a kő pillér nem azt mondta előző részben hogy 19 évesen mentette meg. Most meg 18 mikor elsőnek találkoztak? (ez már az elítélése után volt) Vagy én olvastam valamit félre? És annak 8 éve amikor is Oyakata 14 éves volt. Így jött ki a 22.
Én azért bízom benne hogy minél előbb leadják. De mondjuk a kb fél év még belefér szerintem is 2 rész között. Így kb a 3. rész előtt jelenne meg az első film a boltokban is.
Amikor Himejima először találkozott vele, Himejima 18 éves volt, Oyakata-sama pedig 14.
Himejima 19 évesen vált Pillérré, és attól kezdve 8 éven át folyamatosan kérte Oyakata-samát, hogy legyenek Pillér testőrei.
Tehát Himejima 27 éves, Oyakata-sama pedig 23 éves volt a jelenben.
A gyermekeknek szabad akaratuk volt, ahogyan Amanénak is. Úgy döntöttek, hogy Oyakata-samával maradnak. Mivel a családban mindenkinek vág az esze, mint a borotva, biztos, hogy tudták, hogy mi van készülőben. Ezt nem nevezném "megölésnek". Az életeik köteléke hatással lesz az életben maradt családtagjaikra.
Ugrás a fórumra: |