Annyira nem csúszott sokat a fejezet, hogy ez tragédia legyen.
Megumi biztosan észhez fog térni maximum Maki által. De azért túl sok tragédia érte és úgymond a sötétségben volt, hogy simán kiakarjon törni. A végén Sukuna elintézte Yuujit meg Yuutát? Bár fura nekem, hogy Sukuna honnan szed elő mindig ilyen támadásokat.
Szerintem 5 fejezeten belül vége lesz az egésznek. Talán a mangának is.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
251. fejezet
Helyenként nehéz volt kivennem, hogy mi történik. Akutami-sensei már nagyon fárad. Meg sem lep, hogy újabb szünet következik.
Nos, a Vérmanipuláció valóban megerősítést nyert. Bár ismét olyan mellékes információként lett tálalva egy Yuuji általi technika...
Nekem is Nobara ugrott be az utolsó ujj megevéséről. Felesleges kerülgetni innentől vele a forró kását. Mondják ki, hogy nincs életben.
Nem az a bajom, hogy nem tudom megérteni Megumit, hanem az, hogy a nyakamat mertem volna rá tenni, hogy ezen át kell majd esnünk. Yuujinak ott volt Toudou, amikor a padlón volt, Megumi viszont a jelek szerint már eldöntötte, hogy ő bizony a könnyebb utat választja. A végén még Gojou tényleg vissza lesz hozva az életbe csak azért, hogy seggbe rúgja.
A lesből támadás váltja az off-screen fétist? Cáfoljon rám Maki, ha képes rá, de nem várok sokat tőle.
Kötetes szempontból 3 fejezet még biztosan lesz, utána meg 9 vagy oldalszámban 9-nek megfelelő, ha nagyon a végét járnánk. Normál esetben legalábbis. Most néztem, hogy direkt 10 fejezet volt a legfrissebb kötetben és nem 9, mert ha 9 lett volna, akkor a következő kötet azzal a fejezettel ért volna véget, amiben Gojou "nyer". És akkor a halála nyitotta volna az azt követő kötetet. Így viszont a halála fogja zárni a következő kötetet.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
A narrátor jelentette ki Kashimo érkezésénél, hogy Gojou életét vesztette.
De ami lényegesebb az az észak-dél hasonlat, és Sukuna megjegyzése. Előbbinél ugyebár Gojou papíron a túlvilágon avagy a "reptéren" beszélgetett a barátaival, ahol Nanami hozta fel az észak-dél témát. Ha északra mész, akkor valaki újjá válsz, ha délre, akkor visszatérsz a gyökereidhez. Nanami délre ment, és ugyan a fejezetcím arra utal, hogy feltehetőleg Gojou is, bennem még is ott van, hogy minek lett bedobva észak, ha nem látjuk majd a jelentőségét. Mondjuk Gojou északra ment, amivel lemondott a Rikuganról de cserébe valami új képességre tett szert.
Sukuna megjegyzése pedig azért gyanús nekem, mert kommentár nélkül is elvihették volna a helyszínről a holttesteket. De Sukunának okvetlenül le kellett szólnia Shouko gyógyító tudományát, és hogy nem mennek vele semmire, ha hozzá viszik a testeket.
Egyébként a Tengennel való egyesülés meglepne, ha nem valósulna meg. Akár része lesz Sukuna az abból keletkező dögnek, akár nem, úgy vélem, hogy az lesz az utolsó legyőzendő akadály a mangában. Megemi szinte biztos, hogy kelleni fog a legyőzéséhez, így van még idő, hogy kikupálják.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Sukuna papíron szerzett neki új játékszereket, Makora különösképp sokat számítana. Már csak az a kérdés, hogy mi lett a sorsa a Gojou által elpusztított shikigamiknak. Végleg odavesztek vagy újraidézhetők?
Én elég biztos vagyok abban hogy minimum Gojo visszajön. Egyrészt semmi értelme nincs csak úgy random összeszedni a testét, másrészt mindegyik karakter fejlődött a timeskip alatt, nem látom a supporttal miért ne történhetne ez meg valamint nekem Gojo búcsúja is olyan volt mint aki vissza akar még jönni.
Illetve biztos hogy a horror százlábú is meg fog valósulni. Kenjaku ugye Megumit jelölte ki, szóval ha Sukunát le is győzik/ki is szedik belőle addig, simán létrehozhatja egyedül. Továbbmegyek, engem meglepne ha Sukuna hajtaná végre és nem Megumi egyedül, nagyon olyan érzésem van hogy szokás szerint csak rontani fog a helyzeten.
Egyesítve 2024.03.01 18:45:48:
Na, a hétvégi mangáimból 3 kapott összesen spoilert eddig (One piece, ez, ileltve a kagurabachi), légy átkozott japán rendőrség!
252: Fejezet közepén azok a paca oldalak micsodák? fura hogy azok nem készültek el normálisan, a többi meg igen.
Meg lett válaszolva azon kérdés, hogy hogyan tudta Yuuji Sukuna lelkét sebezni: szimplán megtanulta mivel kettő lélek volt a testében. Valahogy sejtettem hogy ez lesz, de egyszerűbb lett volna akkor elmondani a dolgot. Ahogy az is fura, hogy most kaptunk először konkrétumot a fordított átoktechnika működéséről. Hiába na, lassan itt a manga vége, ezeket is meg kell magyarázni.
És természetesen az is kiderült hogy Sukuna még mindig visszafogja magát, meg is lepett volna ha nem így lenne. Még mindig nem látom hogy fognak nyerni a kölykök (vagy hogy nem fog hülyén kinézni hogy Sukunának annyi).
Boku not ezer éve nem követem, néha ránézek éppen mi van de nekem annyi elég. Eddig nem kapott spoilert se a blue box, se a sakamoto days, se a green green greens (biztos van amit még követek a vasárnapiakból de hirtelen ennyi jutott eszembe).
252. fejezet
Íratlan szabály, hogy Maki harcaikor a rajzstílus skiccesedjen?
Egyébként Sukuna plot armorja egy dolog. Nekem inkább jobban fáj, hogy az erőgépek gusztustalan módon kikaphatnak, látatlanban, de a főszereplőink meg sokadszorra állnak fel a vágásaiból. Hagyjuk már ezt. Tudom, hogy ők a főszereplők, de tartson már Akutami-sensei mértéket.
Nos, Maki jó eséllyel mehet a levesbe, szóval várom vissza tárt karokkal Gojou-t.
----------
253. fejezet
Maki nőnapi ajándéka egy Fekete Villanás volt. Remekül illett hozzá az a panel is a fejezetben, amin a jóképű Sukuna csak úgy ragyog a shoujo filtertől.
Viszont Maki felmagasztalásától lefőtt nálam a kávé. Nem, és nem... Sukuna extázisa sem fogja őt igazolni.
Kusakabe a következő. Chadkabe. Godkabe. Bedobnék egy repteres viccet, de az első oldal alapján úgy érzem, hogy nem lesz megfingatva. Legalábbis nem hamar.
Bár azt nem tudom, hogy ki az az Usami, akinek a nevét említette?
Újfent szünet következik. Meg kell tervezni Gojou visszatérését.
Szerkesztette: Bastian - 2024.03.08. 23:43
Usami egy új karakter nem tudja senki ki lehet. Fura lenne ha most megjelenne egy teljesen új személy.
Bastian már te is úgy vagy vele, hogy Gojo biztosan visszatér?
De vannak még páran akik ismét harcolhatnak Sukunával. Yuuji még biztosan, de ott van Yuta, Choso.
Igazából kicsit zavaró, hogy minden harc ismétli önmagát.
Megjelennik egy új harcos...Utána következik egy kis dumálás...Sukuna meg sem rezzen tőle, sőt meg sem erőltetti magát, majd Sukuna simán győzz minden megerőltetés nélkül, aztán újra kezdjük...
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Nekem bejött a fejezet. Azt nem látom, hogy hogyan verik le Sukunát, de tetszik hogy ha komolyan veszi az egészet konkrétan nulla esélyük van.
Makinak volt egy elejtett félmondata arra vonatkozóan, hogy Yuuta menthető e, ez alapján ha Gojo vissza is tér valahogy nem a kis csipetcsapat segítségével fogja ezt megtenni.
És akkor a nagy kedvenc Kusakabe következik. Eddig is egyértelmű volt hogy erős, de az első oldal után valószínű hogy képes lesz kicsit szórakoztatni Sukunát (btw ezekkel a flashbackkel a tököm kivan, be vannak dobva a fejezet elejére ezzel lelőve általában a poént).
Jaeger írta:
Bastian már te is úgy vagy vele, hogy Gojo biztosan visszatér?
De vannak még páran akik ismét harcolhatnak Sukunával. Yuuji még biztosan, de ott van Yuta, Choso.
Nem élem bele magam annyira, viszont sorra dőlnek ki az épkézláb harcosok. Ráadásul azt is megkaptuk, hogy Sukuna még mindig nem 100%-on tolja. Plusz a Tengennel való egyesülés is várat magára.
Sukuna ellen kizárólag annyi szól jelenleg, hogy azért fokozatosan kezdik lestrapálni. De még így is papíron csak játszadozik.
A 246. fejezetben már megfingatta Chousou-t. Nem lenne szerintem értelme, ha újfent megpróbálná, arról nem is beszélve, hogy Yuki direkt kimenekítette, hogy emberi életet élhessen. Yuuji pedig egyedül kevés lesz.
----------
Yorozu megmutatta, hogy milyen lenne Mai csúcsformája, Kusakabe pedig Miwa csúcsformáját fogja képviselni.
----------
254. fejezet
Látom, Miguel látványa elvette a kedveteket a hozzászólástól. :"D
Viccet félretéve, most jött el az a pont, ahol tényleg érezhető a negatív önismétlés. Sukuna megfingatja az erősnek titulált tagot, majd jön a következő, véletlenszerűen generált ellenfél, akit megruházhat. Yuuji(ék) addig pedig felszívhatják magukat.
Kusakabe nem szerepelt le egyébként a szememben. Az evidens volt, hogy nem fog nyerni, de nem lett megalázva. Bár ő sem kerülhette el a látatlanban (off-screen) bekapott leterítő, kivégző mozdulatot...
Szerkesztette: Bastian - 2024.03.24. 19:54
Én megmondom őszintén el se olvastam a fejezetet miután megláttam Miguelt
Viszont a mostani bejött, tetszettek a rasszista poénok, és jók a harci jelenetek is. Végre kaptunk infót hogyan tudta Sukuna eltalálni Gojot egy olyan technikával amit eddig valahogy mindenki ki tudott kerülni (ettől még f@szság de ez van).
Nyilván még mindig ötletem sincs hogyan fogják leverni Sukunát aki komolyan se veszi magát és így is csicskít mindenkit, de valami csak ki lesz rá találva, gondolom Yuuji előhúz a seggéből még egy rejtett erőt.