Bocs a gyűrűk szàmára nem figyeltem, akkor valószínűleg az 5. gyűrű képessége volt az.
Az önfeláldozással alapvetően nincs bajom, csak ebben az esetben, semmi ráhatásuk nem kellet volna hogy legyen a dolgok alakulására. Az hogy ki élt és halt, tőlük független volt. Ez pedig azért lehetett így mert elbízták magukat. Talán leginkáb Xiatao volt az aki, rosszul vezette őket.
Az előbb kimaradt, de maguk a zombik is a gonoaz lélekmester ténykedésének az eredményei. Lélek eszközt azokhoz se használtak.
Nekem tetszett a rész összeségében de inkább kaszával értek egyet mondjuk én csak az önfeláldozós résznél néztem hogy aham... értem hogy miért lett ilyen de nyehhh...
Kasza leírt mindent kb ami ne stimmolt. Annyit még hozzáfűznék hogy pl a 7. gyűrűképesség a harci lélekavatár az konkrétam azt jelenti hogy átváltozol a harcilelkeddé (szörnyléleknél mindeképpen) szo DM pl egy fehér tigris lesz a DD1-ben.
Nekem az kifejezetten nem tetszett hogy a robbantásokat lélekeszközökkel oldották meg, azért ennyire még nincsenek jelen a lélekszközök itt (legjobb másik pálda erre a villamos itt még az sincs, de erról volt már szó) De am ha megnézitek akkor a gorilla srác (nincs kedvem megkeresni a nevét bocsi) már az első pillanatba meg kellet volna haljon nem hirtelen felbukkanni miután már felrobbant mert rávetették magukat a zombik.
A jellem fejlődés így is ahogy kasza írta, úgy is ahogy goku írta végbemehet viszont szerintem kicsit jobban lehozza őket a magas lórol az ahogy megirta a szerző. (eredeti verzio)
Am ez a halálistenes név fura mert hol így hol úgy hívják a részekben is (TOS is, DD2 is) én a fordításban az Elektrolux nevet válaszottam. A Tos későbbi fejezeteiben is ez lesz. Egyszer így egyszer úgy kicsit katyvasz van a nevek terén. Egyszerü másik példa: Sima Sin neve a TOS-ból hallom hogy Sima Sinként mutatkozik be a részben de a feliratban Sher Samuel van írva...... ki érti ezt)
Önfeláldozáshoz annyit, hogy tényleg jó lehet a másik megoldás is. Tényleg jó mindkettő. De amúgy már ha csak az animét nézzük jó volt így is, novel ismerete nélkül. Pláne hogy eleve a kudarc és a veszteség végén mindenkire hat. Be kell látniuk hogy mi vezetett ide hozzá és hogyan kerülhették volna el. Ez már jellemfejlődésre ad okot. ÉS ez főleg a vezetőre lehet igaz mert miatta került a csapat oda ahova. A másik meg hogy ki miatt is áldozta fel magát aki. Lényegében mint írtam szerintem azért oldották meg ezt így mert sokkal hősiesebb így a halál, mintsem hogy csak úgy a semmiből hirtelen meghal. (és mint írtam Kína meg a katonaság. Nem jobb ha valaki feláldozza magát a hőn szeretett zászlóért mintsem csak úgy hirtelen meghal egy bomba becsapódásába, robbanásába) Na melyiket adnátok inkább le a népnek???
A harci lélekről meg tényleg én is írni akartam, de kimaradt, hogy majd a 7. avatár képességnél jó legyen de így ide? Eleve hogyan is oldották meg a DD1-ben is ezt? Kezdetben még megvolt az avatár kivetülés a végére meg mindenki mintha csak valamiféle díszes páncéljuk lett volna.
Ez a lélekeszközös dolog meg akkor tényleg jó kérdés minek is kellettek bele ilyen módon? Más mit gondol miért lettek vajon így megoldva?
Halálistenünk akkor nekem marad csak Elex! Így gyorsabb és rövidebb. Pláne már nem szinte "Elektrolux" mi szaszviv???
"Na melyiket adnátok inkább le a népnek???"
Ez attól függ mennyire regényhű az adaptáció, de itt azért sok mindent módosítanak a családbarát tartalom, kínai cenzúra meg a hazafiasság miatt.
Gondolom úgy voltak a harcilélekavatárral hogy jobban néz ki ez a páncélos megoldás mintha konkrétan átváltoznak.
Végülis Eli nem a halálisten csak az lehetett volna ha akar. Nem akarom elspoiler-ezni hogy ki ő és hogy lett ilyen majd a TOS kifejti. Nem tudom azt nézed-e Goku.
Sok neve van a kínaiban is ez uh maradt ez.
És Eleix bemutatja milyen is az ő valódi hatalma. Jó lesz majd 3. harci léleknek. Van mit tanulnia tőle. Igen érdekes erő. Amúgy megjegyezném hogy a másik sorozatot ahonnan jött nem nézem. Őszintén még a címét se tudom. Lényegében csak 2 kínai sorozatot nézek (egyik a DD) mikhez találtam feliratot.
A kísérő tanár (nevek még azért nem mennek) meg ahogy látom le akar mondani. Mondjuk meg is értem, pláne hogy már halottam itt az előzményeiről. De azért kár lenne érte. Pláne az igazgató nem is hagyja.
És mily meglepő! Leleplezték végre az igazgatót. És gondolom mindenkit meglepett a kiléte! Mintha nem lett volna eleve nyilvánvaló gondolható. És nem csak a sorozat eleje spoilereket nézve is. De egy jó kis 99 szintű. Jó lesz ő még!
És hát elvileg akkor nincsenek is benne az eredetiben a robbanó bombák, most meg még ez is a nap hold birodalomból jön mi!? Még van mit tanulni tőlük. Csak mint írtam korábban nem szeretem ezt a túlzott technikai félődéses dolgot. Fegyver a valódi lélekmester ellen.
Majd végre itt van a várva várt buli helyszíne! A Shrek 7 szörnye mindig győz! Ezt ne feledjük! Még akkor is ha vagy 5 évnyi lemaradásban vannak is mi! Erősítés meg nem jön. Érdekes. Hogy hogy nincs elég diák a Shrek akadémián?
Amúgy elég jó sok akadémia van. 133. Bár az első körös kiesés hogy jön ki a páratlan számból nem értem. Majd meglátjuk mit hoznak ki belőle. De a lényeg hogy most a 33. résben vagyunk. Szóval a 34.től kezdve be kell fejezni az 52. részig gondolom. Mert elvileg akkor lesz vége az elő évadnak. Szóval akkor elég rövidre szabott lehet ez a verseny. Nem lesz olyan hosszú mint a DD1-ben volt.
Külön meg megjegyezném, hogy érdekes hogy van a világban elefánt!? Vagy az is egyfajta szelídített lélekszörny lenne? Ha már van olyan harci lélek? Vagy inkább ez már megint csak az animátorok kitalálása látvány miatt!
De amúgy jó kis stadionjuk van már. És az a repülő színpad még mindig jelen van! Ebben a szempontban nem olyan sok a fejlődés az elmúlt 10.e évben.
Kiderült sokkal nagyobb a világ, mint DD1-ben. Az új kontinensen már történelme volt a lélekeszközöknek. Sőt ha visszagondolunk ezen a kontinensen is voltak elveszett technológiák, valamelyik részben beszéltek is róla, talán amikor a hajót vették vagy másik aukción.
10000 év alatt ez inkább kevés fejlődésnek mondható nem túlzottnak.
Még az sincs kizárva hogy szimplán folytatják tovább, és nem lesz vége. Persze gondolom attól függ tartja e a DD1 népszerűségét.
Majd végre itt van a várva várt buli helyszíne! A Shrek 7 szörnye mindig győz! Ezt ne feledjük! Még akkor is ha vagy 5 évnyi lemaradásban vannak is mi! Erősítés meg nem jön. Érdekes. Hogy hogy nincs elég diák a Shrek akadémián?
Hát ezt is leröviditték mert, a novellában ez is ki van fejtve. Az hogy miért nem egyszerű össze szedni egy új csapatot, az több tényezős. Először is, 20 év alatti lélekmesterk kellenek. Másodszor egyszerrre nem túl sok belső udvari tanitvány van bent az iskolában, mert oda vannk küldetéseket végrehajtani. Szóval először a megfelelő emberket vissza kellene hivni a kontinens különböző pontjairól, ésmiután össze gyültek, még el kellene jutniuk a bajnokságra is.
Azttán igazából , az hogy nem küldenek erőstést, az az igazgató ötlete volt, úgy volt vele hogy had edződjön az új generáció, és majd meglátjuk meddig jutnak. Az se baj ha elbuknak, de felbecsülhetetlen tapasztalatokat fognak szerezni.
Azért ez nem kis megbecsülés az új hét szörny irányába. Ha belegondolunk 1000 éve mindig Shrek nyerte meg meg ezt a bajnokságot, és az igazgató képes feláldozni ezt a dicsőséget csak azért hogy e a generáció tapasztalatot szerezzen.
goku5 írta:
De amúgy jó kis stadionjuk van már. És az a repülő színpad még mindig jelen van! Ebben a szempontban nem olyan sok a fejlődés az elmúlt 10.e évben.
Ez megint csak animációs tulzás, igazából a verseny a város főterén zajlik. Ott van felálltva egy 100 x 100 méteres küzdőtér. És a közönség pedig a küzdőtér körül van szektorokban beengedve. Repülő szinpadnak nem kellene lenni. Főleg azért, mert a napi biró a bemondó, akik meg lélekmesterke. Ugy egy egyszerű bemondó nem igen tudna beleavatkozni az elit lélekmesterek harcába.
Még az sincs kizárva hogy szimplán folytatják tovább, és nem lesz vége. Persze gondolom attól függ tartja e a DD1 népszerűségét.
Láttam egy programnaptárat asszem júniusba vagy júliusba van írva az 52 rész majd egy 53 valamilyen alcímmel úgyhogy jó kérdés hogy egyből fojtatják vagy csak valami kiegészítés lesz.
Most így hirtelen csak az Against the Sky Supreme címe jut eszembe, 160 ig nőtt a részek száma, azóta nem írták tovább. De mégis 270.rész volt tegnap, remélem ezzel se lesz másképpen. Egyszerűen rajongok az efféle marhaságokért.
Értem én hogy miért nem választottak új tagokat. meg eleve össze is kellet volna szokniuk. De amúgy a technika fejlődésével pláne hány TD van és ki tudja milyen képességekkel a suliban szerintem nem lett volna nagy valami gyorsan értesíteni őket (úgyis tudják a suliban listáról ki mit csinál és hol milyen képességekkel, akikből lehet választani) aztán meg azonnal a helyszínre küldeni őket.
Így viszont gondoljunk csak bele szegény fiatalok helyzetébe. Mekkora lehet rajuk a nyomás. Mert eleve hogy a Shrekből jöttek akik mindig győznek. Mindenki rájuk pályázik. És még igen fiatalok is. Ja meg még tényleg gondolom a lélekerejük szintjük is jócskán különbözhet jó pár csapatétól. Mert csak mindenki a legjobbakat küldi ki. Szóval gondolom csak akadhat pár kélek király (50 fölötti) is a csapatokban. Bár összehasonlításképpen más iskolák legerősebbjei lehetnek olyan erősek mint a Shrek leggyengébbjei. Most meg pont fordítva van.
A stadion pedig jól néz ki. Még megvalósítható is. Az meg nekem csalódás hogy csak a főtér közepén küzdenek. Azért többet érdemelnének egy ilyen rendezvénytől. Csak a repülő színpad volt már a DD1-neb is igen érdekes. De ott is túlzás volt a technológia. De így sokkal látványosabb.
Ja meg a korábban is említett elefánt is ilyen látvány lehet. Mint a csatatéren lévő lélekszörnyek voltak.
De én az 52 részt nem véletlenül hoztam fel. Ezt azért kérdeztem hogy befejezik-e a tornát az eddigiek alapján addig? Aki olvasta a novelt gondom meg tudja tippelni. Ezért inkább érdekes. Be tudják-e fejezni 19 rész alatt? Mert ha igen akkor bőven lehet 52 részes is. De akár így akár úgy azonnal folytathatják második évaddal ahogy a DD1-el is csinálták. Mert ott is csak az 1 évad után marad ki szünet a többi évadot folyamatosban adták le.
Szóval szerintem itt egyelőre a lényeg hogy végezhetnek-e addig vagy sem? Eleve milyen befejezéssel?
Láttam egy programnaptárat asszem júniusba vagy júliusba van írva az 52 rész majd egy 53 valamilyen alcímmel úgyhogy jó kérdés hogy egyből fojtatják vagy csak valami kiegészítés lesz.
Én azért örülnék neki, ha lenne egy kis szünet. XD Mást is szeretnék fordítani, mert csomó minden tervben van. Sőt a DD-t először nem is akartam fordítani, csak becsúszott.
Szerintem pont annyi ideig szünetelteted a fordítást ameddig jól esik, ha valakinek nem tetszik az meg az ő baja. De én függő azért remélem nyomatják az utolsó novella végéig, megállás nélkül. Mindig rosszul vagyok amikor várni kell a következő évadra, mert azon aggódok hogy abbahagyják akármilyen jó is... Sajna sok ilyennel találkoztam már.
Szerintem pont annyi ideig szünetelteted a fordítást ameddig jól esik, ha valakinek nem tetszik az meg az ő baja. De én függő azért remélem nyomatják az utolsó novella végéig, megállás nélkül. Mindig rosszul vagyok amikor várni kell a következő évadra, mert azon aggódok hogy abbahagyják akármilyen jó is... Sajna sok ilyennel találkoztam már.
Nem, nem fogom szüneteltetni. Legalábbis az első 52 részig nem, azt folyamatosan lefordítom. Majd utána. Egy kb 3 hónap úgy pont jó lenne. XD Több donghua-t fordítok, és azokból is kijöttek, épp fut, vagy majd jönnek az új évadok.
De én az 52 részt nem véletlenül hoztam fel. Ezt azért kérdeztem hogy befejezik-e a tornát az eddigiek alapján addig? Aki olvasta a novelt gondom meg tudja tippelni. Ezért inkább érdekes. Be tudják-e fejezni 19 rész alatt? Mert ha igen akkor bőven lehet 52 részes is. De akár így akár úgy azonnal folytathatják második évaddal ahogy a DD1-el is csinálták. Mert ott is csak az 1 évad után marad ki szünet a többi évadot folyamatosban adták le.
Szóval szerintem itt egyelőre a lényeg hogy végezhetnek-e addig vagy sem? Eleve milyen befejezéssel?
Az új 7 szörny kivàlasztása óta érezhetően lassítottak a tempón, ami nem is nagy baj, mert sokkal élvezhetőbb. Ha tartottsk volna a tempót akkor bizos be tudták volna fejezni az 52 részig így nem biztos. Mos a 75. fejezet jön majd feldolgozásban, ès az egész torna vége a konklúzióval együtt a 129 fejezetben ér véget. Ez 54 fejezet. Még az eredeti 2 fejezezt/ epizód feldolgozási sebeséggel se lennének meg. Ugyanakkor rengeteg harx jön, ami meganimálva mimdig sokal jobban halad. Úgy hogy a fene tudja. Nem tartom kizártnak , hogy szimplán mennek tovább az epizód számokkal.
Korabban írtad Goku, hogy sokkal rövidebb lesz a torna mint az eredto DD-ban. Alapvetően nem lesz sokkal rövidebb. Annyit elárulhatok, hogy itt lesz olyan hoszabb intwrmezzo mimt az első részben, ahol a döntőre még utazninkellet, és elment vagy 10 rész erre.
A sima DD-ban egyébként 40 fejezet volt a teljes torna, az utazással együtt.