Hát igen ők a főszereplők. Ezért is kell hogy ők legyenek a 7 szörny. Mondjuk ez jó magyarázat. De gondolom érthető az is amit írtam.
Az tiszta hogy lehetnek ott idősebb diákok is akik 20 felettiek. Bár azért még nem tudni elvileg akkor ki mikor végez? Mert gondolom elvileg mindenki végez valamikor nem feltétlenül kell a 4 évet megvárnia, vagy akkor milyen szintű lesz. Mert ezelőtt a DD1-ben említették, hogy aki 30 fölötti az már végzősnek is tekinthető akár. 40-től meg pláne. (nem nézve hogy már régen tanár is lehetett alsósoknál egy 40 szintű, egy átlagos suliban.)
Még sok a spoiler értem. Van ami majd kiderül.
De azért akkor is érdekelnének azok a diákok hogy tényleg hogy tudta elnyelni a 100.e éves gyűrűt. És mint írtam neki pont kellet is a megmaradt 4 közül. És tényleg jó kis diák lehet 80-90 szinttel.
Amúgy meg az se semmi hogy a DD1-ben ha jól emlékszem 2 év volt amíg lehetett jelentkezni. (és gondolom ki is használták ezt a sulik) és mégis a legmagasabb szintűek alig voltak páran 40 fölött. Az arany generáció ilyen háttérrel is csak 3 50 felettit tudott indítani. Erre itt vagyunk 20 év alatt és van 5 50 feletti és 2 60 feletti. Mennyit fejlődött a világ és milyenek az oktatása a zseniknek. Bár TS és társai is 60 körül voltak már 20 éves korukra.
Amúgy még megjegyezném. Azért érdekes hogy még mindig nem jelenik meg a legerősebb klán egy tagja sem. Jó tudom attól hogy legerősebb harci lelke van valakinek még nem feltétlenül lesz zseni.
Hogyne érteném a kételyeidet, voltak kérdéseim nekem is bőven amikor először olvastam a novellát. Sőt azokat is megértem, akiket zavar a nagyobb szerencse faktor ebben a műben.
Az iskola elvégzésével kapcsolatbam fogalmazzunk úgy, hogy eltelt TS óta 10.000 év, változott az oktatási rendszer a Shrekben. A 40. szint környéki diplomázás, az kb. jelenleg a 6. év végén a külső udvar diploma feltétele. A belső udvarnál meg a kezdet.
Na ez egy egészen jó kis rész volt. Nem gondoltam volna hogy egész részig tartani fog a harc. De tényleg nagyon jó volt. Legalább valamennyire be lettek mutatva a szereplők és a harci erejük.
Na mondjuk az tetszett nekem a legjobban hogy egy lélekmester nyomjon el egy lélekkirályt! ÉS nem is akárhogy csinálta meg.
Amúgy elég sokat változhatót a világ ha ennyire kiesnek a támogató típusok egy csapatból. Most ha megnézzük a 14-ből csak egy van. De legalább tényleg jó a harci lelke. Már már a 7 kincses pagodához fogható az ereje. (jó tudom van még egy, de azért ő csak lélekeszköz használó. Így nem igen az)
Ami viszont igen pozitív nekem hogy a nagy fehér cica testvér még igen rendesnek látszik az öccsével ellentétben.
Amúgy az se volt rossz ahogy az öreg feldobja a piás üveget és addig kiment 1-2 embert a harcból aztán meg visszafeküdve a széken elkapja az üveget.
De ahogy nézem a harc visszavágója igen gyorsan le lesz tudva. Lesz hely másnak is.
Hát ehhez a részhez tényleg nem tudok mit írni harc harc és harc, rádasul nagyon faszán megcsinálva. Mondjuk azt hittem, hogy a visszavágót is bele fogják sűríteni még a mai részbe, de így még jobb lesz.
A résztvevők hátán a csapat jelzés zavart egy kicsit, de tényleg kellet valami hogy tudjuk ki kivel van ebben a felosztásban, elvégre elég sok úk karaktert mozgattak egyszerre.
Nekem is tetszett a rész!
Nem sok hozzá fűznivaló van. Örülök hogy visszavettek a tempóból.
Említették, hogy a Szivárványsárkány harcilelkű srác olyan kb mint a 7 kincses pagoda, ezt úgy kell érteni, hogy a eszköz harcilelkek között a 7 kincses pagoda a top, a szörny lelkek között támogató típusként pedig mondhatjuk hogy ez a Szivárványsárkány. A korlátait is hasonlóak mint a pagodának szo csak 7 gyűrűt lehet rápakolni. Arról nincsen szó, hogy fejlődhet-e mint a pagoda.
A harc során amikor mondja MX HY-nak hogy nyomja el LL-t akkor az utánzással megjeleníti a Jégcsászárnőt valamint az auráját is, ekkor viszi el Xuan Vén, hogy letesztelje hogy nem-e egy lélekszörny. Ez már megtörtént az előző részeben. Csak egy kis pontosítás.
Dai Yueheng: Hát maradjunk annyiban h normálisabban gondolkodik mint az öcsikéje. Nem olyan arrogáns és nincs is haragban Yuhaoval. (kövi részben lesz egy kis duma a 2 testvér között)
Kővi rész:
Ahogy láttam ZY tanárnő lesz a kísérő (Wang Yan ezek szerint nem lesz megjelenítve egyáltalán).
Kis kiegyészítés:
A TOS-ban most jelent meg kicsit láthatóbban Electrolux kiváncsi leszek hogy ugyan azt a karaktermodelt fogják e használni a 2 sorozatba.
Hát lement a visszavágó is! És valahogy itt egyértelmű volt hogy ki is a legnagyobb veszély forrása, kit is kell legsürgősebben kiiktatni a győzelemért. (hát természetesen főhősünket) Kicsit már túl egyértelmű volt hogy ő irányítja a dolgokat. Vagy legalábbis az ő képességei miatt ilyenek a dolgok.
Egy valamit azért nagyon érdekesnek tartok. Miért van az hogy lényegében ugyanazokat a képességeket adják a szereplőknek? Vagy eleve hasonló képességeket láthatunk mint korábban, max más formában? Azért igen sokféle lélekszörny van. Nem lehet mindig ugyanazokat vadászni, na meg pláne eleve mivel is találkozol ami jó lehet, nem hogy ugyanazokat, hogy ugyanazokat a képességeket kaphassák meg. Gondolom megint csak érthető volt mit írtam. Vagy csak megint csak újrahasznosított dolgok? Már annak túl sok lenne. Nehogy már ne tudjanak ujjat kitalálni.
A két fehér cicus közül tényleg az idősebbik az érettebb. Bár azért tegyük hozzá hogy csak idősebb és jobban belátja a dolgokat mint egy elkényeztetett tehetséges fiatalabb. Ez el is várható. De még mi lesz ha megtudják hogy testvérek?
Végül pedig tényleg mennek egy jó kis küldetésre. Azért érdekes hogy még rendfenntartók is az akadémia tanulói. De ezért is olyan hatalmas a Shrek szava mindenütt. Bár azért kérdeném én, hogy hátul volt 4 szobor. A botos tanár felismerhető. Viszont a másik 3 alakot ismernünk kellene? Vagy csak kellet oda pár alak mint tagok?
A következő rész érdekesnek ígérkezik. Lesz itt pár érdekes dolog.
Hát mai rész is jó lett, ahogy sejtettem kb. a rész felét vitte el a visszavágó, és maradékban ment tovább a story. A harcohoz nem irnék semmit, a döbbihez akad némi érdekesség. A Dai testvérek beszélgetéséhez kapcsolódóan, gondolhatjátok, hogy semmi eredménye nem lett a Yuhaoék támadóivalkapcsolatban. Nos ez nem igaz, a novellában kicsit korábban a narrátor már elmesélte, hogy az akadémi igen részletesen kivizsgálta a testeket. Ugyan konkrétan senkihez nem tudták őket kötni, de az akadémán se süktek vannak, igy tudnak a Yuhao és Dai Yueheng közötti nézeteltrésről. Szólval a támadók hulláit becsomagolták, és elküldték a Fehér Tigris rezidenciára. Persze onnan válasz ne mérkezett, de ez volt az probléma amit a tigris kölykök anyjának meg kellet oldani. EZen felül ugyan nyilvánosan nem vonták felelősségre, Dai Houbint, azonban fekete lisára rakták. Igy amig nem változik, meg a személyiség, és nem tesz elegendő elismerést az asztalra, addig lényegében nem fogják felvenni a belső udvarba, akármennyire tehetséges is. Guardinas -nek ,azaz Shrek védelmezőknek forditották. Lényegében egy olyan szervezet, amit azért hoztak létre, hogy szembeszáljanak azokkal az igazságtalságokkal, amikkel nyiltan nem tudnak megbirkóznni a birodalmak. Maga a szervezet a birdalmaktól teljeen függetlenül, mőködik és leginkább a gonosz lélkemsterek levadászása a dolguk, de vérszomjasabb banditákat, és egyéb kegyetlen bűnözöket is levadásznak.
Védelemző feladatokkal kapcsolatos, az is, hogy kb mindig csak 100 diák van a belső udvarban. Minden belső udvaran tanuló diáknak kötelező jelleggel be kell lépni ebbe a szervezetbe, és küldtéseket kell végrehajtani. És mivel ezkbe a küldetésekbe bele is lehet halni, az erőforrások szűkösségén túl ez az emiárt nem mindenki marad a belső udvarban. Persze a nem csatlakozást követően erről nem beszéletnek senkinek. Ugye most Yuhaoéknak is döntei kelelt csatlakonak e vagy sem, ha nem vállaták volna a dolgot, akkor azonnal mehetek volna haza, és a Shrek 7 szörnye cimtől is búcsúzhattak volna örökre. Egyébként ennek az osztagnak Xuan vén a vezetője.
Hát sajnos Wnag Yant véglegesen kiirták nem értem miért, az ok hogy Zoo Yi val hlyettesik, de nem értem hogy fogják kiváltani vel ugyanazokat a hatásokat mint Wang Yannal, aki olvasta a reglnyt az tudja miről beszélek. Jut eszeme Zoo Yi (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Az animében a tánrnő levette már a maszkját ? )
Egy valamit azért nagyon érdekesnek tartok. Miért van az hogy lényegében ugyanazokat a képességeket adják a szereplőknek? Vagy eleve hasonló képességeket láthatunk mint korábban, max más formában? Azért igen sokféle lélekszörny van. Nem lehet mindig ugyanazokat vadászni, na meg pláne eleve mivel is találkozol ami jó lehet, nem hogy ugyanazokat, hogy ugyanazokat a képességeket kaphassák meg. Gondolom megint csak érthető volt mit írtam. Vagy csak megint csak újrahasznosított dolgok? Már annak túl sok lenne. Nehogy már ne tudjanak ujjat kitalálni.
Ezzel kapcsolatban két dolog ot mondanék az első az én elméltem, a mésik meg részben kimaradt információ. Először is most már elég régóta vannak lélekmesterek a világban. Ez idő alatt folyamatosan tapasztalták, tanulmányozták a harci lelkeket, aminek az eredmény e az lett, hogy rájöttek, hogy mik azok a lélekképességek, amikkel a legtöbbet ki lehet honi egy harci lélekből, illetve, hogy milyen képességgekel, mit lehet elérni a harci lélekkel. Ott van pl. Xiao Xiao ha miind az üstjéből, mind a furulyályából teljesen mást lehet kihozni. Pl. a furulya lehet kontroll tipusú és a végére llletve támogató itpus is. Illetve az üstje is lehet akár támadó, akár védekező, vagy kontroll tipus is. De akár lehet ezek konbinációja is. A nagy és régiklánok csak úy válhattak erőssá és maradhattaka fenn, hakitapasztalák, merre kell fejlesztenniük a harci lelkeiket, már pedig a nagy klánok azok akik a vagyonuknak és a befolyásuknak köszönhetően megtehetik a válogatást.
A másik dolg meg lélek gyűrűk képességei. Ugye akarhat az ember bármilyenirányba tervezni, de ha nem olyan képességet szerez akkor mindet terv mehet a kukába. Itt jön az a dolog amit kihagytak. Az elműlt évezredek alatt akkor tudás gyűlt már össze a lélekszörnyekről, hogy tudják az az emberek, hogy milyen fajta, és korű lélekszörny milyen fajta és erősségű lképességet adhat. Konrétan a diákoknak a Shrek akadémián van ilyen tantárgya amint a lélekszörnyekről és azok jellemzőikről tanulnak. Persze egy igy sem garantált, hogy egy lélekszörny milyen képességet fog adni, mert maga egy szröny is több fajta képességet adhat. De ha már tudják, hogy milyen irányba szeretnék kultiválni az emberek a harci lelkeiket, és ehhez milyen lélek képeségre van szükség. Akkor már igen is tudnak célirányosan ilyen lélekszrnyeket keresni. Persze semmi sem garantálja, hogy összes is jön a terv, de sokkal nagyobb rá az esély.
Szerkesztette: kasza93 - 2024.01.06. 17:44
Az meg hogy a Shreknek kell gondoskodniuk a gonosz lélekmesterekről meg a banditákról én némi túlzásnak gondolom. Mármint nehogy már egy birodalomnak ne legyen elég embere kapacitása ilyen dolgokkal foglalkozni. Pl már a Shrek végzősei is (külső udvar) hova kerülnek. Azokat is lehet foglalkoztatni felbérelni vagy más akadémiák tanulóit végzőseit. Pláne a birodalmak saját embereket nevelhetnek. (na meg azért előzetesből is látni van saját seregük)
Na hogy besegítenek egyes dolgokba meg megbízásokat fogadnak el egy másig kérdés.
A léékszörnyek mg a képességeik már én is simán rájöttem, hogy hasonló korú hasonló lélekmesternek hasonló képességet adhat. Viszont azért még ha nagy és erős is egy iskola vagy egy klán azért nehéz megfelelőt válogatni. Mert egyáltalán van-e megfelelő korú!? Meg mikorra találhatok olyat, pláne ha egy adott területen hasonlóakra vadásznak. És pláne akkor már sok szempontból erőre látható hogy mivel is szálljon szembe az ember. Azért ez nehéz kivitelezni. Pl. itt vannak a fehér tigrisek. kb pont ugyanazokkal a képességekkel hasonló sorban! Milyen meglepetést várjon az ember? Tudja mire számítson az ellenfele. Meg találj is pont elég idős szörnyet ugyanabból a fajból adott területen. Ja és azért ne egy hétig vagy tovább keressük már azt amikor más lélekszörnyek is körülvesznek és veszélyesek is ránk nézve. Lehet megint csak akadékoskodás, de teljesen logikusan én is gondoltam hogy miért lehet ugyanolyan. De inkább a kérdésem hogy miért nincsen inkább más. Szinte semmi új változás, csak a megszokott képességek amik a DD1-ben is lehetett látni. Pedig vannak itt új harci lelkek is bőven.
De mint írtam megint csak én tudok csak itt akadékoskodni és belekötni dolgokba. Pedig a történet hatalmas túlzásokkal is de tetszik nekem.
Ha erős lélekmester akasz lenni, akkor bizony szerintem addig fogják keresni azt megfelelő lélekszörnyet amig meg nem találják azt. Főlegha olyan családból származol, hogy van pénzed erős ebereket felfogadni kisérnek, vagy erős emberek mentoráltja vagy. Nem fog megelégedni az űtjába eső bármilyen lélekszönyel. Nézd meg az akadámiát, Yuhaót is azért nem akarták kiemelni eleinte, mert a spiritolási harci lelkére túl nehéz lett volna megfelelő lélekgyűrűt találn.
A lélekképességekről meg, annyi hogy valóban ivisszatérőek, de ha megnézed mind Xiotao és fehér tigris meteorzáporai, mind Nannnan nyulának a teleprtálás, és aranytest képességei talán a legerősebb és legjobban passzoló képességek. Miért akarnának másokat. Ugyanakkor meg azt is megértem, hogy ez lustaság a szerző részéről, Nem lehet kis feladat ennyi új karakternek sok különféle képességet kitalálni, főleg úgy hogy rengeteg karaktert vonultat fel a történetben.
Lehet nekem vannak ferde gondolataim, de már az előzetesből is egyből az jött le már az elején, hogy milyen jó lehet már a fiúknak. Szép tini lányok mini szoknyában repülnek előttük. Mi mindent láthatnak!
Másik nagy gondolat meg maga a tanárnő. Idősnek álcázott szépség. Bár azért tegyük hozzá hogy látszatra én olyan 30 körülinek nézném. És ha jól emlékszem ő csak egy 6x szintű lélekcsászár. Szóval a 7 szörnynél se lehet sokkal erősebb. Meg azért magasságban is látszatra még kisebb is náluk.
Ami az apa fia találkozót illeti én valahogy másképpen képzeltem el. Valahogy nagyobb feszültséggel, meglepetéssel. Még ha nem is tudják YH kilétét. Legalábbis a fiú felől. De amúgy az egészet igen gyorsan lerendezték. Magát a táboros részt.
Ezekre a gonosz lélekmesterekre meg kíváncsi vagyok. szövegértés híján nem igen tiszta kik is ők. De speciális lélekmesterek. Ha jól gondolom más lélekmesterek kárára. Mint annó volt a sötét tigris a lélekszörnyeknél vagy a bálna.
De amúgy ez hogy a tanárnak meg mindenhez hozzá kell nyúlnia most komoly? Mi értelme van már?
Azért én inkább a következő részt várom. Megint jön a halál igazi ura. Egy kis gyenge utánzat ellen. De érdekesek lesznek már ezek a zombik.
Jó volt, Jó volt a mai, de meglehett volna csinálni 2 részben, és akkor néhány tényleg vicces dolog nem maradt volna ki. Kezdjük ott, hogy Zou tanárnő csak egy külső udvari tanárnő, akit módszerei, meg a rengeteg kirugott diák miatt nem igazán tudott előrébb lépni a ranglétrán. Semmi több, semmi köze a Shrek örzőkhöz, mint ahogy egy héttel korábban is mondtam Yuan vén az örzők vezetője, de üsse kő így magyarázták meg miért van itt.
AZtán az utazás, nagyon lelett egyszerűsítve, aki olvasta az eredetit, az amontázsból felismeri a dologkat. A csapat az példáül először vagy egy fél napot gyalog tesz meg, majd a nap végén letáboroznak, és van egy közös kajálás, ahol Yuhao lenyűgözi Xuan vént. Kár hogy zanzásítottkák jó hangulata volt ennek a szakasnak. Aztán másnap elérnek egy kisebb katonai táborba, ahol Dai Yueheng kölcsönkéri a repülő eszközöet. Itt meegint van egy pár vicces rész, főleg amikor tanulnak repülni az fiatalok. Ez több pontos is vicces, mert a repüéő eszközöket csak 40 szint felett lehet normálisan használni. Így Yuhaoék konkrétan még felszálni sem tudnak maguktól. Aztá mivel a repülés során 4 óra alatt alig tesznek meg pár száz kilómétert. Xuan vén maga után köti a diákokkat és konkrétan elvontatja őket a levegőben. Itt 2 óra alatt kb 1200 vagy 2.000 kilómétert tesznek meg. Mivel semmi sem védte őket a légellenálásttól ezért eléggé meggyötört az egész banda. Ezért hánytak a gyengébbek a repülő út végén.
Hát igen itt a válasz a múlt heti kérdésemre is, most vette le a tanárnő a maszkját. Ez a nováálában már rég megtörtént, még az előtt, hogy Yuhao elment volna megszerzezni a második harci lelkét.
A találkozás a fehér tigris faterral, ennyi volt a novllában is, nem most volt a nagy pillanat.
Na az érdekesebb és fontosabb dolgok, azok a bizonyos gonosz lélekmesterek. Kérdezi Xiao Xiao vagy Wang Dong, hogy akkor most léteznek kimondottan gonosz harci lekek? Hát nem egészen, alapvetően egy harci lélek az nem gonosz, még ha maga a harci lélek arra is utalna. Hanem a harci lélek kultiválása tesz egy harci lelket gonoszzá, és gonosz lélekmesterré. Említenek is egy gonosz lélekmestert 600 évről korábban, ( bár ezt is legyszerűsítve mutatják) a lényeg, hogy volt 600 éve gey lélekmester aki csak úgy tudott kultiválni, hogy kisbabák agyvelelét kellet elfogyasztani akárhányszor csak kultiválni akart, mivel ebben a lélekmestrben nem sok emberség volt, a lakehlye körül kiírtott vagy 20 falut mire észrevették, és Shek akadémia elkezdett rá vadászni, de ekkora már megerősödött annyira, hogy el tudjon menekülni. Több évbe tellet mire utól tudták érni, és eddigre elérte a 90-s szintet és ő lett a Blood Baby/ Vér Baba douló. Mire erre a szintre elért több ezer újszülött agyvelejét fogyasztotta el. A hajsza végére a shrek őrzők több magasrangú tagját is megölte a hajszában, míg végül magának az akkori igazgatónak kellet végezni vel.
Namár most most a gonosz lélekmesterkről tudni, kell, hogy sokkal erősebbek az azonos szinten lévő rendes lélekmesterkenek, és sokkal veszélyesbbek is azoknál. Ez azért van mert ezek a gonosz módszerek ( minden lélekmestrmél más) egy idő után eltorzítják a lélekmester elmélyét, és a testüket is., ezért egyszerűen nem érdekli őket, ha túl terhelik a testüket, és sokkal nagyonn erőtt ki tudnak fejteni. Például egy ilyen lélekmester legyőzéséhez, legalább 10 szinttel magasabnak kell lennie egy normál lélekmesternek, hogy azonos szinten tudjanak harcolni. Egy titulus dauolu esetében ami mondjuk 90. szinten van, oda egy 95 szint feletti rendes lélekmester erejére van szükség, ha nem több ilyen lélekmesterre.
Jelen küldetésben pont egy gonosz lélekmester a banditák vezetője, rádaásul a Xingluo, birodalom, és Nap Hold birodalom határán lévő hegységben bújtak el. Itt hgye a Xingluo birodalomnak nagyon óvatosan kell eljárnia, nehogy fegyeveres konfliktust robbantsanak ki a birodalmak között. A Nap Hold birodalmnak, meg pont nem érdeke eltakarítani ezeket a banditákaat, amig azok gyengitik a Xinf Luo birodalmat.
A barlangos jelenet alapján, egy kicsit már jeleítettek meg a gore részből , igaz erősen vissza fogva. Mondjuk ebben a sorozatban több a vér és a halál, és nem elahnyaagolható események vannak amik véresek, szóval valamilyen szinten muszály a stódiónak engedni.
Szerintem semmit nem látnak. Uriemberek!
A tanárnőről annyit hogy már sokkal előbb kiderül hogy csak azért álcázza magát idősenek mert ezzel a fiatalos külsővel (szerinte) nem vennék komolyan a diákok.
A regényben ugye a hiányzó Wang Yan a kisérőtanár és nem Zhu Yi. Sparen Sparen ugye na mind1 meglátjuk hogy hogy boldogulnak majd a tanárnővel. Am WY-nak is kb hasonló szintű a lélekereje, őt amiatt választják kisérőtanárnak mert elméletben nagyon erős. Itt viszont kaptunk egy kompakt tanárnőt helyette.
Az utazáshoz: MX felosztja ki kivel legyen ahogy a donghuában is van erre WD elkezd hisztizni hogy ő akar MX-val lenni (terjeng az ecetszag) uh cserélnek. Így kerül HY DY-hez itt beszélnek kicsit a HX és a DH közötti konflikturól is.
A tali nagyon nem így zajlik azért HY nem ennyire hidegvérű (még) mint ahogy ábrázolva van. Eléggé megviseli a találkozás, az viszont helyes h WD segít neki észhez térni sőt elé lép h ne látszódjon. Csak az észhez terítés közben véletlenül letapizza HY-t. A hercegnek fel sem tűnik HY (itt legalábbis). Van még egy rész itt egy párbeszéd MX és DY között a hercegről: MX dicséri a herceg megjelenését erre DY elkezdi előadni h mennyire hűséges az apja az anyjához, ami eléggé felb..sza HY agyvizét. De mivel már sötét van a többiek nem veszik észre h tiszta piros az idegtől.
"De amúgy ez hogy a tanárnak meg mindenhez hozzá kell nyúlnia most komoly? Mi értelme van már?" mire gondolsz Goku? hogy végigtapogatja az erdőt?
Jön jön Elike a TOS végén ugyanez a jelenet volt +ba HY-ról mint itt szóval összekötik őket. Azért lesz különbség a 2 történetben a karakter között.
Ez tényleg egy jó kis rész volt! Volt ebben sok minden. Vérengzéstől kezdve zombi apokalipszisig minden!
Az elején a gonosz lélekmesterek gyorsan hullottak! De azért eléggé egyben maradtak a hulláik, hogy még így tudják irányítani őket. De azért nem vártam volna hogy ennyien lesznek. Mintha legalább 100 fölötti lett volna a létszám. Túl soknak gondolom én valahogy. 10-20 még belefért volna szerintem ez kissé túlzás nekem, hogy ilyen sokan és nagy csoportban legyenek. De lehet ők így nyomják.
A másik meg azért igen érdekes hogy mindegyikükön akad bomba? Most komolyan mind magukon hord egyet? Minek? Pláne még jó sokat tudtak azt is szerezni. De ez még simán belefér.
Aztán meg kezdődhetett a 7 szörny leamortizálása! Na ez nem vártam. Minek is nekik 1-2 végtag, vagy saját maguk feláldozása. Igazi elkötelezett az eszme és barátai mellet. Igazi hős az ilyen! Bár azért itt én azért megemlíteném, hogy nem tetszett hogy lényegében átváltozott volna a teste? Mert csak a nagy majom volt nem pedig az ember. Azért ne keverjük már az átváltozást és a harci lélek kivetülést.
Majd megláthattuk a mire is képes egy TD! De már megint csak mi ez az átváltozás? Valahogy ez már megint nem jön össze nekem. De amúgy jó volt.
És a vége volt tényleg a legjobb! Pont a legjobb résznél kell abbahagyni mi!
Az a gonosz lélekmester is pont a legjobb embert választja túsznak! Ennél nem is lehetett volna balszerencsésebb. Már a benne lévő lélekszörnyek erejével is baj lenne, na de hogy pont kifogta az halottak istenét!? Szegénykém! És még ő nevezi magát ha jól értettem holtak hírnökének. És előkerül egy valódi isten. De amúgy nem tudom jól vettem e észre vagy csak a körülmények, de az ott egy szürke lélekgyűrű lett volna??? Na most az akkor mégis mi? Ilyen eddig még nem volt. Bár eddig nem lélekszörnytől hanem embertől származó lélekgyűrű sem volt.
Amúgy most kérnék a segítséget hogy is kell leírni? Elax? Túl sok jó név van itt!
És így utólag belegondolva. Meg az előzetest is nézve. Itt van a kontinentális torna. A 7 szörny meg lényegében leamortizálva. Mármint aki egyáltalán életben maradt! Mi lesz most? Gondolom fiatal halakat dobnak a mély vízbe a nagy halak ellen. Csak ők a főszereplők. Szerezzenek már maguknak hírnevet. Vagy jön vajon cserecsapat? Biztos van még ott pár elit tanítvány!?
Örülök hogy tetszett, mert nekem ellégé fele más érzésem volt a résszel kapcsolatban. Vártam is mert tudtam mi lesz, de aztán amikor néztem nagyon híztam a számat. Kezdjük azzal hogy grafikailga, igen igényesen volt megcsinálva. és annak is örülök hogy nem mismásolták el annyirar a gore részét. Látszik hogy a szigorú cenzúra ellenére, probálják átadni amit kelleni.
A másik meg azért igen érdekes hogy mindegyikükön akad bomba? Most komolyan mind magukon hord egyet? Minek? Pláne még jó sokat tudtak azt is szerezni. De ez még simán belefér.
Nos itt volt az első nagy gondom a résszel, mivel, hogy a hulláknak nem a lélekszeköztől kellet volna felrobbaniuk, hanem a gonosz lélekmester 6. lélekképességétől a hulla rabbanástól. Ez egy erőszakos képesség, ami lényegében egy méreg. A képesség aktiválása után a méreg szétterjed és a közleben lévő hullákat bombákká változtataja. Majd a robbanás hatósugarában lévő hullákat pedig szintén átváltoztaja bombává. ÍGy egy láncrakciót előidézve. Ráadásul a felrobban tetemek még mérget és kibocátanak, ami a mennyiségtől függően igen gyorsan halálos lehet.
Van egy olyan érzésem, hogy lkészítők le akarják alacsonítani azt a fenyegetést, amit ezek a gonosz lélkemesterke okoznak. EZ nagyon nem tetszik.
A másik dolog ami nem tetszett, az meg a hősies menekülés volt. Mi az isten volt már ez. Eredetileg az akutális 7. szörny magukat elbízva mészárolják a lélekmesterekt, annyira bíznak magukban hogy észre se veszik a csapdát. Csak Yuhao észleli, hogy valami nincs rendben,de amikor szól, akkor már késő. Komkrétan gorilla csávó az első robbanásban darbokra szakad, és a hulla méreg korrróív hatása miatt a teste azonnal elprlad. Nem hogy még itt menekölgetünk, meg feláldozzuk magunkat. A nagy büdös.......t . Ez most azért baszott fel nagyon, mert ezeknek az arrogáns fiataloknak kellet ez az arcul csapás az egójuknak, és később elég fontos jellemfejlődési hatása lenne egy két karakternek.
Azért ne keverjük már az átváltozást és a harci lélek kivetülést.
Majd megláthattuk a mire is képes egy TD! De már megint csak mi ez az átváltozás? Valahogy ez már megint nem jön össze nekem. De amúgy jó volt.
Amúgy most kérnék a segítséget hogy is kell leírni? Elax? Túl sok jó név van itt!
Na szóval nekem meg pont ez tettszett a részben, hogy végre novella hűen ábrázolnak, néhány harci lelket. A gorrila srácnak pontosan így kell kinéznie. Már az eredeti DD-ben is hasonló módon kelelt volna ábrázolni, az átváltozásokat. Főleg akinek valamilyen bestia harci lelke van. PL Dai Mubai fehér tigris átváltozásakor, minnél több önmagát erősítő lélekképessége van annál jobban hasonlít egy tigrisre. De már alapvetően amikor előhíja, akkor is nőnie kellene a magasságának, izmosobbanak kellet volna lenni, a karmokról meg ne is beszéljünk. Nem pedig a karakterek felett kelelt volna hogy lebegjenek mint valami projekció. Csak gondolom egyszerűbb, meg olcsőbb volt így elkészíteni. Nem azt mondom ,hogy miinden harci lelket így kellet volna megcsinálniuk, mert van aminek ez is jól áll, de azért van olyan aminek nagyon nem.
Xuan vén átváltozása meg telitalálat. Az ő harci lelke az Isteni Tao Tie Bika, egy elég egedi és brutálisan erős harci lélek, kár hogy gyűrűit nem mutatták.
Yuhaó 3. bérlőjére áttérve, többféleképpen is nevezeik, abban az angol fordításban amit én szoktam olvasni Elelctorluxnak hívják, de Throne of Seal animbénen ( ahonnan eredetileg származik, ugy mind a két művesbn Tang Ja San Xiao írta) YI Lai Ke Si a neve.
Na alapjában véve itt jön ki a különbség aközött hogy én nem olvastam a novelt és minden új nekem (nincs spoiller) és aközött aki olvasta é tudja mit várjon.
Nekem lehet ezért is tetszett.
Annak a gonosz lélekmesternek nem 5 gyűrűje volt? akkor hogy lehet neki a 6. képessége? Itt félreértés lehet.
Az a képesség meg még jobban tetszett volna. Brutálisabb az biztos. Csak gondolom, hogy megint csak a cenzúra miatt nem lehet. És szerintem ezek után se becsülhetjük le egy gonosz lélekmestert. Azért jó volt ez a zombis cuc!
Ez az önfeláldozás rész meg hát mit mondjak. A mai tipikus hős típushoz tartozik. Aki képes feláldozni magát másokért. (nem politika de azért Kína meg a katonasága és a ideológiájukat valahogy éltetni kell) Lehet a fiatalság is aki nézheti a cenzúra miatt jobban bejön nekik.
A tanulság. Gondoljunk bele hogy ha hasonló helyzetbe jutunk hogy elbízzuk magunkat aztán valakinek fel kell áldozni magát barátaink közül miattunk az nem vezetne némi lélekfejlődéshez? Mert szerintem igen. Szóval ez is egy jó variánsa volt. Ha van áldozat és tanulság már megvan a változáshoz az út. (amúgy meg még nekik van úgymond jövőjük? Merthogy ahogy látom van aki halott van aki 1-2 végtag íjas. Esetleg a megmaradt 2-3 tagnak.) Ezért is írtam hogy mi is lesz itt a tornán?
A harci lélek átváltozás meg lehet nekem jobb, vagy csak érthetőbb így. Azért gondoljunk bele hogy néznének ki ha elkezdenének átalakulni a sajt harci lelkük felé az emberek. Mutáns szörnynek néznének ki. Gondolom ezért is meg hogy így könnyebb ábrázolni is őket mintsem hogy átváltoznak. Gondoljunk bele mennyi plusz munka lenne. Így könnyebb és gyorsabb. Olcsóbb is.
Hát a halál istenről se igen van hogy akkor hogy is nevezzem írjam le röviden és érthetően a nevét.