Nagyon köszönöm a fordításokat! Nos mivel 1 rész maradt ezért ki kell adnom magamból a dolgokat mert ez az évad nekem nagy csalódás lett
Ahogy látom facebookon meg youtube-on most nagy divat védeni a MAPPA dolgozókat mert jaaaaj szegények túl vannak dolgoztatva és ezért nem akarják vagy nem is tudják kritizálni a részeket. Nos kérdem én, hogyha annyira túl vannak dolgoztatva akkor minek kellett a harcokat fölöslegesen hosszabbá tenni még fölöslegesebb bővítésekkel, változtatásokkal?
Egyrész ha tényleg ekkora gáz van náluk akkor ahhoz képest egész jó munkát végeztek mert hol meglátszik az animén, hol nem.
Na de! Már Toji visszahozásánál éreztem, hogy minek kellett bele olyan jelenet, hogy toronyháznyi halakat csap le a botjával? De ott még úgy voltam vele, hogy jó legyen miért ne. De a Sukuna vs Jogou meccsnél már elkezdtem fogni a fejem amit a 22, részre már a szekrénybe vertem. Szerintem teljesen fölöslegesen lettek elnyújtva a harcok, sokszor undorítóan rossz rajzolással.
Minek kellett olyan jelenet bele, hogy Jogou lávatengerrel összefog 2 toronyházat és összenyomja Sukunát? Vagy, hogy Sukuna valahogy így hátrafele csúszva 80km/h-val repeszt.
De ami még ennél is aljadékabb szint volt ami szerintem az abszolút mélypontja az egész sorozatnak, az a Sukuna vs Mahoraga harc. A Sukuna Mahoraga küzdelem a mangában kb 2 fejezetnyi csihipuhi ahol Mahoraga beleüti Sukunát a házba aki utána szinte rögtön beveti a birodalomkiterjesztést. Ezt egy oda-vissza ütéspárbaj előzi meg maximum.
Ehhez képest az animében mi van? Sukuna vicceskedve popcornt meg kólát zabál, meg Mahoraga géppuska szerűen dobál ki autókat, majd házak repülnek, Sukuna összeköti Mahoragát dróttal aki húzza maga után valami 20000 autóval együtt meg házzal, aztán Mahoraga valahogy megnő és vonattal hullahoppozik. Vágás, Sukunának 3 méteres karjai vannak majd vágás és egy repülő zuhan le ahonnan lerúgja Mahoragát aki 200 km/h-val zuhan le valami medencébe.. Én meg nézek, hogy mi a szart nézek én?
És amikor azthittem, hogy oké talán több ilyen nem lesz, hát el lett szúrva a Yuji vs Mahito harc is. A mangában alapból Mahito szembe állt Nanaminak amikor megölte és nem értem ezt minek kellett olyan gagyivá csinálni, hogy mögötte van, ráadásul Yuji kb pont akkor ér oda amikor elporlasztja őt nem pedig végignézi a sarokból mint az animében. De oké ez még annyira nem zavart, de az már igen, hogy utána a kettejük fasza 1v1 ökölpárbaját ilyen falhoznyomós hústoronyizével kellett lecserélni meg hogy liftbe dobálják egymást.... tökre kiveszett a "badass" érzet a harcból nekem ezáltal. Aztán a Mahito csere is Nobara-nál a mangában tök fainul narrálva lett, hogy Nobara a kettejük fedése miatt nem vette észre a cserét és leengedte a védelmét, erre az animbén csak áll mint egy barom és nem tűnt elég hirtelennek Mahito csapása.
Aztán azt se értettem, hogy a Todou és Yuji vs Mahito harcnál minek kellett Mahitoval húsmetrót csináltatni? Meg később, hogy a Choso és Getou párbajt is minek kellett ilyen ultragagyivá tenni, hogy Choso a vérével valami hegyet csinál aminek péniszalakja van majd levágja a tetejét és azt se tudja az ember mi történik, miközben a mangában ezek a harcok sima közelharcok amik sokkal jobban passzoltak szerintem. És nagyon zavar hogy ilyen túlzó baromságokkal lettek kibővítve amit nem értek, hogy ez elvileg plusz munka az animátoroknak és ha levannak terhelve akkor minek csinálták ezt?
Na mindegy ez már így marad és nem lett rossz az évad de ezek a túlzó fölösleges bővítések nekem a harcok nagy részét banálissá tették. Van az a mondás, hogy a kevesebb néha több és szerintem a harcokat is ezzel a mentalitással kellett volna megcsinálni.
Előre félek, hogy a Culling Game arc-nál miket fognak "alkotni" majd.
De nektek kedves Narutokun csapat nagyon köszi a fordítást. Neked meg MAPPA köszi a munkátokat de kapjátok is be egyben XD.