Köszönöm!
[Naruto-Kun Projekt] Jujutsu Kaisen anime
Thysoul írta:
Az egyébként miért baj hogy nyírják a fontosabb karaktereket?
Nekem az fura, hogy úgy érzem, a szerző helyenként erőszakosan próbál szakítani a shounen klisékkel fontos karakterek váratlan kinyírásával sokkolgatva a nézőt, miközben tök átlagos klisék is benne maradnak a sztoriban, mint a mostani részben is: megsebesült egy fontos karakter + hirtelen flashbackek, hogy gyorsan jobban szimpatizáljunk vele = meg fog halni. Persze azért annyira nem szeretném elkiabálni a dolgot, még négy rész hátra van az évadból, sok minden történhet.
Az animékben megfigyelésem szerint mindig kell valami katalizátor, ami átvezeti a főhőzst a következő szintre, valamint a megfelelő módon mutatja be a fenyegető veszélyt. Az, hogy Mahito ehhez a megoldáshoz nyúlt, jelzi, hogy okos és számító. Kíváncsi vagyok, hogy az alkotó mit fog kihozni ebből. Talán azt, hogy mennyire keskeny a határ a jó és a rossz között. Hogy nagyon nehéz megmondoani, hogy mivel teszünk jó és mivel ártunk. Talán Yuji közelebb kerül ahhoz, hogy Sukuna erejét használja. Mert abban szinte biztos vagyok, hogy belső harc is lesz később nem is kevés.
Nekem az tűnt fel, hogy Nobara teste nem robban fel/torzult el, mint Nanami, vagy Yunpei esetében. Tehát lehet, hogy ő is valamilyen szinten kivédte Mahito érintését, mint Nanami az első évadban. De ugye ott, akkor ő is megsebesült az oldalán, csak nem halálosan és nem a lelkét érte el Mahito. Valószínű Nobaránál is most ez a helyzet, csak annyival rosszabbul sült el, hogy itt ez a sérülés is halálos lett számára, de ha mondjuk csak a karját érinti meg Mahito lehet, ő is túlélte volna.
Kaukazusi Gyikember írta:
Nekem az fura, hogy úgy érzem, a szerző helyenként erőszakosan próbál szakítani a shounen klisékkel fontos karakterek váratlan kinyírásával sokkolgatva a nézőt, miközben tök átlagos klisék is benne maradnak a sztoriban, mint a mostani részben is: megsebesült egy fontos karakter + hirtelen flashbackek, hogy gyorsan jobban szimpatizáljunk vele = meg fog halni. Persze azért annyira nem szeretném elkiabálni a dolgot, még négy rész hátra van az évadból, sok minden történhet.
Köszi a 21.-et is, eléggé menők voltak a karakterek. Toudou pályafutása lehet, hogy itt véget ér, hacsak nem lehet valahogy a jobb kezét helyrehozni (egy kézzel még tudna harcolni). Mahitou kicsit Migire emlékeztetett a Kiseijuu-ból, nem? Bírtam azt is, hogy figyeltek az olyan kis részletekre, mint hogy Toudou egy ruhabolton repült át, hűen ahhoz, hogy ez egy belvárosi helyszín. Kíváncsi lennék azért a többiek reakciójára, amikor meglátják, mi lett Shibuyából.
Ugrás a fórumra: |