Akkor ez ránk nézve is nagyon jó hír.
Anime/Manga hírek
Kamerás változat miatt? Bár biztos, hogy vannak kivételek, szerintem nem befolyásolja az amerikai vetítés a BD változat megjelenését.
Kimetsu mozifilm (Japán): 2020. október 16.
Kimetsu mozifilm (Amerika, Kanada): 2021. április 23.
BD-megjelenés: 2021. június 16.
Nagyon ügyesen, a jótól a legrosszabbig soroltad fel őket. Neked is a jár a pont.
Természetesen Bastian én is a Jujutsut várom a legjobban mint te Remélem hamarosan jön az animéből is új évad...
Hadron az attól függ, hogy mennyire lesz sikeres az anime szerintem. Ha lesz is az még messze van.
Szerk Március:
Jön új focis anime? 'Ao Ashi'
https://myanimeli...s/65909623 Bár nem ismerem a mangát mennyire minőségi.
Illetve folytatják a 'Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e'-t.
https://myanimeli...s/65855471
Múlt héten ért véget a Golden Kamuy manga, így megemlékeznék róla. Ha valamire meg tudom adni a 10/10-et, és nem érzem, hogy idővel módosítanám, akkor az ez a mű. Köszönöm a felejthetetlen élményt Noda Satoru-nak!
Nem is tudtam, hogy ebből is lesz anime...
RWBY: Hyousetsu Teikoku
https://www.youtu...IaCdthw5qM
Bár ahhoz képest milyen nagy nevek dolgoznak rajta az animációt nem láttom így 2022-ben túl jónak. Meg a trailerben is elégé a klisékkkel reklámozzák.
A 2022-es mangakötet eladások becsült példányszáma a Top 10 mangaszériára lebontva:
#01 --- Jujutsu Kaisen --- 12,282,260.
#02 --- Tokyo Revengers --- 11,048,067.
#03 --- Spy x Family --- 10,600,571.
#04 --- One Piece --- 10,364,102.
#05 --- Boku no Hero Academia --- 5,353,782.
#06 --- Kingdom --- 3,832,688.
#07 --- Blue Lock --- 3,548,238.
#08 --- Chainsaw Man --- 3,438,930.
#09 --- Mystery to Iu nakare --- 3,140,861.
#10 --- Kaijuu No. 8 --- 3,139,803.
A tavalyi lista: ITT
Duplázott a Jujutsu a Kimetsu után másodikként, de szerintem kellőképp lemorzsolódott ahhoz, hogy a mesterhármas ne jöjjön össze neki jövőre. Meglátjuk, hogy rám cáfol-e.
Ha minden igaz, a Tokyo Revengers véget ért, még egy megjelenő kötete lesz. Nem tudom, hogy a 2. évad képes lesz-e új olvasókat találni, mert kellőképp ismert már. Megkockáztatom, hogy nem lesz már ilyen jó a jövő évi eredménye.
Nem feneklett meg végül a Spy x Family mangája, hanem óriási magaslatokba tört. Ha több kötete lett volna elérhető, akkor vélhetőleg nyerte volna az évet. Jövőre valószínű, hogy jócskán csökkenni fog.
A One Piece a legnagyobb nyertes az évben. Wano vége + a Red mozifilm + 4 új kötet egy évben új életet lehelt a franchise-ba. Kérdéses, hogy kitart-e a lendület jövőre is, de mindenképpen dicséretes, ahogyan tartja magát.
A HeroAca maradt az 5. helyen, de az eladott példányszám jócskán csökkent. Szeret a manga hullámvasutazni. Azt hiszem a tavalyi volt a legjobb eredménye fennállása során, de a 2. legjobb eredménye meg a 2018-as. Hol kedvet kapnak hozzá az olvasók, hol nem. Jövőre most már tényleg esedékes, hogy véget érjen.
A Kingdom a One Piece mellett a másik öreg róka, akit nem lehet alábecsülni, mert mindig megmutatja, hogy minőségi széria, nem véletlenül van ott ahol.
A Blue Lock volt tavaly a titkos esélyesem, de nem számoltam vele, hogy őszig kell várni az animéjére. Nem robbant fel annyira, mint vártam, de eddig hoz egy konzisztens növekedést. Ha ez fennmarad, akkor 21+ kötettel a háta mögött, alsó hangon lesz 6 millió eladott példánya jövőre. Mivel az előtte lévő riválisoktól mind csökkenésre számítok, ezért kitartok amellett, hogy nyerheti az évet.
Növekedett, növekedett, de tényleg azt érzem, hogy a Chainsaw Man animéjének nagyobb lett a füstje, mint a lángja. Ennek az eredménynek szerintem legalább a dupláját, ha nem a tripláját várták. A növekedés apadóban van, így borzasztóan meglepne, ha ennél jobbra lenne képes a következő évben.
Talán a legkevésbé ismert manga a listáról a Mystery to Iu nakare. Volt egy élőszereplős dráma sorozat belőle az év elején, ami nagy siker volt Japánban, bár azt is hallottam, hogy csak nyomokban hasonlított a forrásra. Elolvastam az első fejezetet, ami elég hosszú volt emlékeim szerint, tetszett is, csupán furcsa dolog számomra egy krimit olvasni, minimális rajzstílussal. Érdekes a rejtély meg minden, de mégis a fejezet tömkelege a kihallgatószobában játszódik, ami nem igazán teszi változatossá. A főszereplő viszont karizmatikus, kicsit emlékeztetett a brit, modern Sherlock sorozatban a Benedict Cumberbatch által megformált karakterre. Animeként kérdéses, hogy működne-e az alapanyag.
Az eddigi legjobb évét zárta a Kaijuu No. 8. Meg lett erősítve, hogy animés adaptációt kap, így ez még csak a kezdet.
A 2023-as mangakötet eladások becsült példányszáma a Top 10 mangaszériára lebontva:
#01 --- Blue Lock --- 10,527,146.
#02 --- Jujutsu Kaisen --- 8,541,411.
#03 --- One Piece --- 7,197,532.
#04 --- Oshi no Ko --- 5,413,091.
#05 --- Chainsaw Man --- 5,348,618.
#06 --- Slam Dunk --- 4,968,484.
#07 --- Spy x Family --- 4,326,425.
#08 --- Boku no Hero Academia --- 3,528,423.
#09 --- Tokyo Revengers --- 3,218,117.
#10 --- Kingdom --- 3,207,691.
A 2022-es lista
A 2021-es lista
A 2020-as lista
Végül csak igazam lett, győzött a Blue Lock, meghozván a Kodansha kiadó első sikerét az Oricon fennállása óta. Ami nem sikerült a Shingeki no Kyojin-nak, a Nanatsu no Taizai-nak, vagy mondhatom, hogy a Tokyo Revengers-nek sem, azt egy "sportmanga" váltotta valóra. Rövid életű királyság lesz, de attól még megtörtént. Egyúttal ez a siker azt is mutatja, hogy mennyire kevés a feltörekvő, szokványos harci mű.
A Jujutsu Kaisen jól tartja magát, de a manga biztosan véget fog érni jövőre. A számokon ez még nem fog annyira érződni szerintem, mert van még bőven kiadatlan számú fejezet.
A One Piece ígéretesen kezdte az évet, megvolt a tavalyi lendülete, de az év végére valahogy kifulladt, és látszólag ez a tendencia jövőre is folytatódik. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy ennyi idő után ezek még mindig brutális számok, valamint a legtöbb példányban eladott kötetet idén a One Piece szállította. Tavaly a Jujutsu Kaisen.
Őszintén megmondva magasról teszek az Oshi no Ko-ra. Nem érdekel. Az viszont világos, hogy miért lett ekkora. Egyrészt az adaptációja kimagasló. Másrészt rengeteg olyan elemet tartalmaz, amely érdekelheti a célközönséget. Harmadrészt a Yoasobi zenéje, ami manapság kisujjból hozz több százmilliós megtekintéseket.
Ugyan picit növekedett a feltételezésem ellenére, de újfent csak ismételni tudom magam a Chainsaw Man esetében. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Jövőre a fasorban sem lesz.
A Slam Dunk nem túlzás azt állítani, hogy az egyik, ha nem a legikonikusabb sportmanga Japánban. Kijött egy új 3D mozifilm tavaly a maga végét feldolgozva, ami sokadszorra hozta meg a rajongók kedvét, hogy újfent beszerezzék a művet valamilyen formában.
Kedvelem a Spy x Family-t, de itt is a kifulladás jeleit vélem felfedezni. Nem segít neki fikarcnyit sem, hogy tavaly mindössze 2 új kötet jelent meg. Amikor a csapból is a népszerűsítése folyik, de nincs mit felvásárolni.
A HeroAca az ügyeletes hullámvasutazó. Most megint lent van. Én nem az anime hiányának tudom ezt be, hanem annak a rengeteg szünetnek, amely miatt még mindig fut a maga, pedig milliószor meg lett már mondva, hogy "idén véget ér". Talán 2024-ben ez sikerülni fog.
És ha már a véget érés, a Tokyo Revengers letette a lantot. Nem szállt ki akkora robbanással, de még kicsi pukikra futotta tőle. Az elmúlt 2 évét viszont nem lehet elvenni tőle.
A listát a One Piece mellett a másik stabil róka, a Kingdom zárja. A témája továbbra sem foglalkoztat, de tudhat valamit, ha ennyi ideje leköti az emberek figyelmét.
2024 legnagyobb esélyei a Sousou no Frieren, a Kusuriya no Hitorigoto, és a Kaijuu 8-gou.
A blue lock egyébként egy rettentő király hype manga, minden fejezet feldob. Kár, hogy az U20 meccs után kicsit visszaesett, a mostani NEL arc elég kínlódós néha.
És ha már ez a fórum, megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy mind a Dandadan, mind a Blue Box kap animét. Mindkét mangát nagyon szeretem, a Dandadan konkrétan zseniális szerintem, talán a legjobb heti megjelenésű mű amit követek.
A Kimetsu 2019-ben elért első sikere jótékony hatással volt az egész iparra, amit a 2020-as év még inkább bebetonozott. Murata Yuusuke is elégedetten konstatálta ezt.
Szimplán kezdenek visszaállni az eladások a 2019 előtti állapotokra. Ugyanakkor azt hozzá kell tennem, hogy az idei listán egyedül az Oshi no Ko számít olyan műnek, aminek az adaptációja ténylegesen a 2023-as számoláson belül kezdődött el és fejeződött be, nem rendelkezve korábbi évaddal vagy filmmel. Minden más igen, kivéve a Blue Lock, de ott meg még a 2022-es számoláson belül indult el az anime, így jó 2 hónapot a 2022-es évre kellett elszámolni.
https://www.youtu...tSzHO6zyFc
És meg is érkezett a trailer amiben már hallhatóak a voice actorok. Szerencsétlen Okarun hangja eddig nekem nagyon mellé, minden mást viszont imádok, főleg a zenét, az baromira el lett találva.
Az eddigi szereposztás
Natsuki Hanae: Okarun
Shion Wakayama: Momo
Mayumi Tanaka: Turbo Granny (lol)
Kazuya Nakai: Serpo
Emellett kapunk dátumot is, 24 októberében érkezik.
Egyesítve 2024.03.15 18:00:13:
https://youtu.be/...zYKpzzTJdm
Hát ez az év animéje lesz
Ugrás a fórumra: |