AFR írta:
Ezen én is meglepődtem ami azt illeti. Gondolom lehet van aki nem mer szólni vagy nem tudom.
Én inkább arra tudok tippelni, hogy vagy nem veszik észre, vagy nem érdekli őket annyira, hogy szóljanak érte. Közös érdekünk, hogy ne legyen hiba, és sajnos továbbra is szolgáltatónak néz minket a legtöbb ember, nem pedig ugyanolyan rajongónak, mint ők maguk.
AFR írta:
120, fejezet 1. és 2. oldala ugyanaz mint az utolsó kettő és az utóbbi helyre illenek.
Csak a mangaolvasóban volt így, a letöltött pakkban nem kellett frissíteni. A mangaolvasóban is csak azért volt így, mert kétszer volt belerakva mindkét oldal, ráadásul más fájlnéven, így a fejezet elejére került. Töröltem az elejéről, maradt a végén. Köszi.
AFR írta:
2. Ez lehet nem hiba hanem én tudom rosszul.
Smokert Arabastában végig Sorhajókapitánynak írjátok míg Loguetownban és Little Gardenben Kapitánynak.
Ha jól tudom Smoker Kapitányi rangban állt Loguetownban, Little Gardeni lehallgatás idején és Arabastában is és csak miután a kormány az ő és Tashigi érdemének híresztelte el Crocodile legyőzését csak azután léptették elő Sorhajókapitánnyá (Commodere). Arabasta végén említve is van hogy előléptetést fognak kapni.
Tashigi is itt kap előléptetést. Főaltisztből Zászlóssá.
Tehát ha jól tudom akkor az Arabastai fejezetekben még csak kapitány és nem sorhajókapitány.
Ha tévedek akkor elnézést
Na, ez egy kicsit bonyolultabb. A tengerészeti rangokat nagyjából Arabasta után egy különálló fájlban írtuk össze a japán, amerikai és magyar haditengerészeti kifejezések alapján, és fordításkor szigorúan a japán kifejezéseket figyeljük, mivel az angolok rendszerint kapitánynak hívnak mindenkit...
Tehát ami Arabasta előtt ki van adva mangánk, abban nem stimmelnek ezek a rangok (amint összeérünk a mangával, feljavítjuk az első kb. 200 fejezetet). Az animében már most stimmelnek, épp Loguwtown sztorival foglalkozom, ott már következetesen sorhajókapitány (Taisa) Smoker. Később, a 439. fejezetben (vagy 324. részben, kinek mi) megkapja majd a flotillatengernagy rangot (junshou).