Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Valamivel kevesebb, mint 3 fejezetet dolgozott fel az 5. rész.
Először a múlt héten kimaradt 4 oldal feldolgozása történt meg, amelynek végén Gyokko felfedi magát Tokitou-ék előtt.
Egy-két extra soron kívül a futkározás kibővítését mondanám anime eredetinek. A manga ezt követően Gyokkónál marad, nem tördeli szegmensekre a jeleneteit. Az anime viszont a halszörnyek támadására, és Mitsurira vált.
Szintén egy-két extra soron kívül a halszörnyeken való átfutást és kaszabolást mondanám anime eredetinek Mitsuritól. Az első halszörny levágást ugyanúgy mutatja a manga, a többinél csak a végeredmény látszik.
Újabb extra sor, amikor Tecchin segítője mondja, hogy nem hagyja, hogy meghaljon.
Amikor Urogi megtámadja Tanjirou-t és Nezukót, de kitérnek előle, hallható egy "CÖH!" Urogitól. Ez nekem bosszúságot takar, mégis a jelenetnél lévő utolsó arckifejezése vigyorgós volt.
Nem látunk a mangában semmit abból, amikor Karaku üldözi Tanjirou-t és Nezuko-t, majd 3x is széllöketet küld rájuk. Miután Sekido a ház elfújását javasolja, a manga következő oldalán már a szétesőben lévő házat látjuk. Tanjirou a mangában a kapaszkodás közepette agyal egy támadáson, amivel lelassíthatná a démonok regenerációját, nem a folyosón, menekülés közben.
Pár extra sor a démonoktól, miközben Tanjirou próbálja Nezukót kiszedni a törmelék alól. A manga marad Tanjirou-éknál, az anime visszamegy Gyokkóhoz.
Extra sorok Tokitou közelebb húzódós megjegyzésével, és a rá érkező válasszal.
A mangában Gyokkóra nem fröccsen vér a műalkotásából, amikor elfordítja a kardot. De ez szerintem határozottan jó módosítás volt, ijesztőbbé tette a jelenetet.
Kicsit változtattak Tokitou megjegyzésein Gyokko vázákba történő menekülése során, de a lényegük maradt.
Visszatérve Tanjirou-ékra, az örökölt emléke során történő kérdéseit az emlék után mondja a mangában, nem a lány mondatai közben, mint az animében.
Egy kötetes extrából kiderül, hogy a lány neve Suyako, és ő Sumiyoshi felesége. Sumiyoshi aggódik, mert Suyako sokat alszik, és akár véletlenszerű helyeken is képes elaludni.
Tudjuk be cliffhanger kísérletnek, de az animében Tanjirou 2x mondja a "mint a..." részt Gen'ya megjelenését illetően. A mangában ez a rész a fejezet fele környékén játszódott, így nem volt eredetileg cliffhangernek szánva.
A rész végi szegmens alapja egy kötetetes extra. Az extrán látjuk, hogy miként hajlik a kard, mellette pedig Mitsuri "mérgezett burgonyás" arckifejezése van, ahogy szórja az átkot a kardra. A tényleges kardhüvelybe helyezés anime eredeti.
----------
Puszi az animátorok hasára a Napudvarsárkány: Fejtánc!-ért.
Szerintem Gyokko is szerfelett élettel telire sikeredett a sok tapsikolással, meg kocsonyás remegéssel. Szép munka! ^^
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)