Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
17. fejezet
Visszaolvastam, hogy sötét felhőket keresgéljek, és bizony voltak. Nyilván ettől még kényelmes megoldás a hirtelen esővel megmenteni a helyzetet, de legalább voltak rá minimális jelek, hogy így úszhatják meg a tüzet. Az már más kérdés, hogy mi lett a komolynak tűnő, fizikai sérülésekkel. Nem igen fájt senkinek már semmije.
18. fejezet
Akkor most egyszerűen csak nem találták meg a tényleg létező holttesteket, de a jó gyárban keresték?
Punpun anyja már látom előre, hogy zsibbasztó lesz...
----------
Az animés felvetésre megjegyzem, hogy a mangaka nemrég véget ért műve, a Dead Dead Demon's Dededededestruction animét fog kapni. Akár ezen is tesztelhetik, hogy működne-e az Oyasumi Punpun anime. Mindenesetre én is azon a véleményem vagyok, hogy a Punpun finoman szólva is kihívást jelentene animés formában, és tekintve, hogy 2013 végén fejeződött be, az animéje kisebb csodaszámba menne. De újabb több csoda is történt már, szóval ki tudja.
Vannak olyan mangakák is, akik elzárkóznak az animés adaptációtól bizonyos esetekben. Néha akár érthetetlennek tűnő okok miatt. A közkedvelt Yotsuba to! mangakája például már kétszer is leszögezte, legutóbb 2008-ban, hogy szerinte nem működne a Yotsuba to! animeként. Mondott egy példát, hogy gyakran az idő múlását ugyanazoknak a paneleknek a megismétlésével érzékelteti, és nem igazán ért egyet vele, hogy a legtöbb anime miként oldja meg a hasonló jeleneteket. Pedig szerintem nem bonyolult a példája, és maga a mű is teljesen működőképes lenne, de egyelőre nem adta be a derekát a szerző.
Vagy ott van a Shaman King esete. Amikor a Mappa-t érdekelte a reboot, vinnyogott a szerző, hogy ő az eredeti seiyuuket és háttérzenéket akarja, amire nincs mód. Pár évvel később mégis elfogadott egy szerényebb rebootot, ahol ugyanúgy nem teljesült a kívánsága.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)