Na szóvál, az van, hogy szabira sikerült haza jönnünk szüleinkhez falura. Szal otthoni, vagyis itthoni a munka. Ami nem is lenne baj, csak ne lenne ez a pusztító meleg. Árnyékban 32 fok meg vagy 50 60 százalékos páratartalom, hát roszul tud esni, és roszul is esett. Meg ugye azt hittem, kicsit több lesz a pihenés része . Ezért írtam amit írtam . Aztán néha kiszabadul belőlem az a bizonyos tisztálkodó szexmunkás. De jó ez így, legalább ennyivel is kevesebbet kell csinálni anyuéknak.
Röviden ez van.
Kerti munka vagy a házban valami?
Nálam a hétvége ilyen sokszor, hogy azt hiszem, hogy jaj, végre tudok pihenni, de mindig van valami dolog itthon... *sigh*
Kertben alapból 600-700 tőke szőlő, azt most hogy odahaza voltunk már csak egyszer kellett kocsozni. Gyomlálás, gyümölcs szedés, a szépeket külön, a romlottakat megint külön.
Stb.
A házba meg most lett bevezetve a fűtés...(Eddig a jó kis csempekályha szolgáltatta a meleget .)Hát igen, de legalább megvan az is. Csöveket, radiátorokat felrakni, falakat át fúrni, illesztéseket megcsinálni.
Plusz lefestettem két ablakot...kétszer...annyira lekoptatta az időjárás az előző réteget, hogy porzott a fa, pláne a szabadba néző oldalon...
A teljesség igénye nélkül kb ennyi.
Szal ja, mindig van valami otthon, pláne ha kert is van, sose lesz vége a munkának
Szerintem inkább legyen kert, minthogy panelben vagy társasházban lakjon az ember, legalábbis én megbolondulnék 4 fal között. No meg én szeretem magamnak termeszteni a zöldségeket is, szóval biztos nagyobb kerttel rendelkező házat fogok nézni. ^^ A kinti munka meg sosem zavart (jó, nyilván ipari mennyiségben és egyedül nem biztos, hogy hosszútávon bírnám ).
Teljesen egyet értek veled. Még ha jelen pillanatban magam ellen is beszélek. Ugye 5éve vagyok Győrben, előbb munkás szállón, most 4 szintes lakóházban, földszinten. Itt legalább van egy minimális füves terület. De ha egyszer oda jutok, foggal-körömmel fogok kapaszkodni a kertes házhoz! Mégiscsak faluról gyüttem. Most nemrég is, hogy otthol voltam, amint volt egy kis szabad időm, uccu neki vagy a kertek alá barangolni, vagy felpattanni a bringára és körbetekerni a falvakat. Még ha fáradt is voltam, a többiek meg a déli-dél utáni csendes pihenőjüket végezték, akkor is. Olyankor azt érzem, hogy otthon,meg hogy helyben vagyok. Rettentően arogánsan hangzik, de olyankor azt érzem, hogy az az enyém^^. A táj a látkép, minden.
A földművelés meg nehéz, mindíg az volt és mindíg az lesz. De ja, nagyon nem mindegy a mennyiség^^.
Ha minden igaz Gdat Coelho, meg Capac még szokott itt sompolyogni. Néha elő is jönnek egy-egy kötekedés/élcelődés erejéig. bloodbath szokott nagy ritkán fórumozni még, bár nem tudom ősfórumozó-e?
"Meg lett mondva, hogy nem belőlünk áll a fórum , ezért csináltunk egy fórumot, ami belőlünk áll!"
Írta: nem tudom ki, nem tudom hol és nem tudom mikor, de tudom, hogy valamelyik ősfórumozó volt.
Még mielőtt értől duzzadó homlokkal és nyakkal, habzó szájjal nekifeszültök a klaviatúrának kiosztani engem, nem áll szándékomban megbántani senkit,csak az igazat írtam le. Ha mégis megbántok ezzel valakit, akkor bocsánat.
Jaeger írta:
Discord stb népszerűbb főleg a fiatalok körében.
Meg a faszbuk, az a snap-izé, insta... Ahol már a helyes írás sem kötelező, te meg sokszor fel sem mered olvasni a leírt szöveget, nehogy medidézd Cthulhu-t.... Ez van, sajnos.
Tapion-sama, ha olvasod, ahogy nézem mostanában a fórumot, meg a tagokat, elfogott egy érzés, miszerint újra eljött a Trollbarlang ideje
Sziasztok!
Olyant szeretnék kérdezni, hogyan tudnék (lehetőleg lokálisan, gépre telepített programmal) feliratot ráégetni egy .mkv videóra. anélkül, hogy a .mkv fájl konvertálásra kerülne?
Neten már szétnéztem, nem igen találtam ilyent...
VLC-t kipróbáltam, ő ráégeti, mondjuk csak a .srt-t, nekem meg persze a felirat .ass kiterjesztésben van.
Viszont átkonvertáltam a feliratot netes converterrel, .srt-re és sikerült rátenni, viszont valamit állít a videón, hiába jelöltem ki, hogy audió és videó maradjon az eredeti, ezáltal a tv nem tudja lejátszani a fájlt.
Mert végül is ez a fő problémám, hogy DLNA serveren keresztül szoktam a laptopomról tvzni (csak multimédiát tud "sugározni", külön feliratot pl. nem) és eddig sikerült olyan animéket találnom, akár nálatok, akár máshol, ahol volt legalább angol sub beleégetve, ennél az animénél viszont nem találtam ilyen verziót, csak raw és külön magyar felirat hozzá. (ezen a nyaa-n, amit ti használtok se találtam angolul)
Tehét van egy .mkv kiterjesztésű fájlom és külön egy .ass kiterjesztésű feliratom, amit szeretnék a videóra ráégetni úgy, hogy a videó "paraméterei", codecek stb. megmaradjanak.
Magát a raw .mkv-t lejátsza a tv, viszont miután ráraktam a .srt feliratot már nem ismerte fel, holott be volt állítva, hogy minden u.a. maradjon és a fájl mérete is minimálisan lett nagyobb, de azt gondoltam, hogy talán a ráégetett felirat miatt is lehet.
Tudom, hogy lenne még pár netes megoldás, de nem nagyon feni rá a fogam, hogy feltöltsek 1,8 gigabyteot. (x24)
Gondoltam, mivel ti is hardsubboltok videókat, hátha tudtok valamit.
Nah, menjünk sorban:
1) Ugyanolyan oprendszerű tévéd van, mint nekem, én is ugyanezzel a problémával küzdöttem.
2) mp4 is jó, ha jól van kódolva, nem kell mkv-nak lennie, hidd el
3) MKV Toolnix progival rakd egybe a videót az .ass felirattal, illetve a fontokkal (ha esetleg nem feltelepített fontokról van szó), és VLC-ben ne pipáld be hogy felirat ráégetése a videóra. Olyan mp4et csinál neked, amit vinni fog a tévéd (feleségem jelenleg ezzel a módszerrel készült Katekyo Hitman Rebornt néz).
4) Melyik animét keresed?
5) Ha esetleg ezzel nem lettél előrébb, irj nekem emailt a cimre, és csatolok képeket a vlc beállításaimról, vagy egy videjót arról, én hogyan csinálom.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Nah, menjünk sorban:
1) Ugyanolyan oprendszerű tévéd van, mint nekem, én is ugyanezzel a problémával küzdöttem.
2) mp4 is jó, ha jól van kódolva, nem kell mkv-nak lennie, hidd el
3) MKV Toolnix progival rakd egybe a videót az .ass felirattal, illetve a fontokkal (ha esetleg nem feltelepített fontokról van szó), és VLC-ben ne pipáld be hogy felirat ráégetése a videóra. Olyan mp4et csinál neked, amit vinni fog a tévéd (feleségem jelenleg ezzel a módszerrel készült Katekyo Hitman Rebornt néz).
4) Melyik animét keresed?
5) Ha esetleg ezzel nem lettél előrébb, irj nekem emailt a cimre, és csatolok képeket a vlc beállításaimról, vagy egy videjót arról, én hogyan csinálom.
Én is kerestem hasonlót, hogy hogyan égethetném rá az mkv videóra a feliratot mivel a régebbi tv-m nem támogatja a beágyazott ass feliratot. Mkvtoolnix szoktam használni ha külön videót és feliratot töltök, belerakom a feliratot és fontokat ha vannak és így nem kell sok-sok fontot telepíteni, és biztosan jól jelenik pc-n mobilon.
Lejátszónak MPV-t használok gyorsabb mint a vlc és a legtöbb fansub is ezt ajánlja hogyha hiba nélküli megjelenítést akarunk.
Egyesítve 2021.11.08 16:36:32:
És még hozzátéve ha valaki hiányolja a menüt és egyebeket, és nem szeretné a config file-t szerkeszgetni, annak windowsra ottvan az mpv.net van benne egy hasonló menü mint ami a vlc-ben vagy az "mpc-hc"-ban
Egyesítve 2021.11.08 20:32:54: https://github.co...76/mpv.net itt a link ha valaki nem találná meg név alapján.
Szerkesztette: tudos4 - 2021.11.08. 20:32
Andor vagyok, még általános sulis voltam amikor elkezdtem a Narutot követni. Amint ráleltem erre a fórumra elkezdtem beszélgetni, fantáziálni, teóriákat faragni. Jó volt olyanokkal beszélgetni akikkel közös volt a szenvedélyem. Azóta már felnőttem, közel 30 évesen már csak a One Piece mangát követem. Anno gyerekfejjel csöppentem a netes chat világába. Nagyon hálás vagyok nektek srácok a folyamatos, és kitartó fordításokért, remélem az élet viszonozza ezt nektek szerencsével. Utólag is bocsának ha anno bunkó voltam és illetlen.