Hozzászólások
One Piece - Képességek - Démongyümölcs, Haki, stb.
Jon
Ez igaz.
De előfordul, hogy egyszercsak felébred egy képesség, láthattuk már Usoppnál is meg Cobynál is, attól függetlenül, hogy normális esetben évekig tart megtanulni. Meg olyan is van, hogy valaki ezzel születik, mint Otohime.
De ja, igazad van, tanulható. Akkor viszont Robin igazán megtanulhatta volna, elvégre Dragonnál volt :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Gokudera
Újra előjött egy régebbi dolog a 2 év előtt Zorot megtámadták a banditák Sabaody -nál de nem csinált semmit csak a fellépésétől megtorpantak .De azóta nem volt ilyen. Ez valami szunnyadó képesség vagy csak a banditák gyávák voltak?
 
Lad
Csak gyávák, ismerték Zorot meg a vérdíját.

Egyesítve 2017.01.29 20:29:35:
Kicsit elgondolkodtam az érzékelés színén. Az egyik az, hogy eléggé hanyagolva van, előkerült párszor időugrás után, de azóta semmi, pedig potenciálisan egy elég durva képességről van szó. Pl. Pedrot meg Brokkot, hogy nem veszi észre senki BigM emberei közül? Elméletben nem tudnának elrejtőzni egy megfigyelést használó ember elől, főleg nem egy behatárolt területen (jelen esetben egy palotában). De van több példa is, mikor Law kicseréli magát egy katonára, hogy Doffy ne őt lője le, azt miért nem látta rózsaszín flamingónk?
Vagy ezt az érzékelést ne állandó passzív képességként gondoljam el (állandóan érzékelsz, de persze nem mindig maxon, és képes vagy jobban koncentrálni), hanem inkább aktiválhatóként (vagy be van kapcsolva és fullon pörög, vagy ki, és nem érzel semmit)? És ilyenkor az a magyarázat, hogy egyszerűen nem használják a radarjaikat?

A másik pedig az, ha két érzékelés színét jól használó ember harcol, ilyenkor kioltják egymás jövőbelátási képességét? Ha pl Luffy most harcolna Enel ellen, akkor mindketten látnák egymás következő lépését, vagy pont emiatt használhatatlan lenne az előre látás?

Remélem jobban ki lesz ez fejtve a későbbiekben, mondjuk Sanjin keresztül - akiről tudjuk, hogy az ő specialitása a megfigyelés színe - mert ez eddig elég zavaros. Nem mintha a többi haki olyan simán átlátható lenne most még...
Szerkesztette: Lad - 2017.01.29. 20:29
 
Gokudera
Hát ez így össze írva elég zavarosnak tűnik nekem is,ezek szerint nem vagyok egyedül .

Pl.Gold special ott mielött megjelenik a hajó érzékelték. Ha úgy nézzük akkor ott nem kellett bekapcsolva lennie.

Lehet rosszul emlékszem de Luffy a kígyó testvérek elleni harcnál mondják, hogy elöre látjuk a támadásokat. De a gear 2 meglepte őket.
 
david56
Amikor Law kicserélte magát egy katonára s ezt nem látta Doffy én arra tudok gondolni hogy ez az érzékelés szine haki akkor műkodik ha a használóját érné támádás vagyis hogy tudjon védekezni hogy ne sérüljön meg nem pedig arra kifejezetten hogy az ellen fép minden lépését lássa ahhoz tudnám hasonlítani mint ami pókembernek vam veszély érzet :) . Ha pedig két érzékelő harcolna egymással szemben ott biztosan számt hogy ki mennyire uralja ezt a típusú hakit, meg az ahogy Enelnél is volt ábrázolva hogy akkor mimor Luffy becsukta a szemét és ugy kezdett el ütni akkor nem látta Enel így én inkább gondolat olvasásra gondolok mint jövőbe látásra.
 
bogitosi
Szerintem az összes féle hakit csak akkor használják amikor akarják. De továbbra is kevés ember tudja használni.
A megfigyelő hakival pedig csak a szándékot érzik hogy honnan támadnak például.
Enelt azért tudta legyőzni mivel gyorsabban mozgott nála így hiába tudta honnan jön a támadás nem tudott tenni ellene. A kígyótestvérek meg persze hogy meglepődtek egy olyan technikán amit még nem láttak.
 
Lad
Gokudera
A Goldot még nem láttam, így ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni.
Az magyarázható, mert hiába látták a g2es támadásokat, egyszerűen annyival gyorsabb volt Luffy, hogy nem tudták lereagálni.

david56
Nem is arra gondoltam, hogy előre lássa, hanem arra, hogy miért nem vette észre a csere után, hogy az már nem Law.
Hisz láttuk Ray is egy egész szigeten volt képes érzékelni a bestiák jelenlétét. Ha Doffy nem is annyira jó, egy előtte fekvő embert csak simán tud érzékelni.
Az Eneles eset, meg nem speciális a gyümölcse miatt? És ott csak ezért volt képes látni a gondolatait? (Lehet rossz példa volt pont őt felhozni fentebb)

Bogitosi
Mint fentebb írtam, nem csak szándékot lehet érzékelni, hanem jelenlétet is.
 
Gokudera
Megkerestem amikor Rayleigh elmondja a Hakit http://naruto-kun...ece/597/18 nem sokkal tudsz meg többet az érzékelésről
 
Jon
Jó észrevételek Lad. Simán lehet, hogy Oda egyszerűen másodlagosnak tartja. Bár nem tudom miért gondolná ezt, tényleg sok lehetőség van a dologban.
A csatában szerintem még simán lehet másodlagos a dolog, hiába érzékeled, ha úgysem tudsz előle kitérni (egyébként amikor Doffy kitért a támadások elől, arra simán ráfoghatjuk a hakit, meg Luffynál is, amikor hirtelen érzékelte, hogy milyen támadás jön, de nem tudta kikerülni), szóval inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt a fegyverzet színével.
De az, hogy a jelenlétét miért nem érezte meg Lawnak... vagy most Pedroékét...
Nagyon jó kérdés. Simán lehet, hogy baki.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Hiei
Law esete nem hasonlítható az állatokéval, mert az állatok nem akarták elrejteni az éltük tényét Law elakarta. Így semmi kivetni való nincs benne, ha nem vették észre. Egy profi bérgyilkos is aki elég képzett gondolom eltudja rejteni a jelenlétét, ha egy haki használót akar megölni.
Az meg evidens megint csak, hogy ha nem vagy elég gyors nem tudsz védekezni. Hiába látod mi fog történni lásd Luffy is látta, hogy Mihawk levágja a kezét így inkább a földbe csapta az ökleit.
 
Jon
Ez logikus ötlet, csak hogy eddig semmi utalás nem volt arra a mangában, hogy el lehet rejteni a jelenlétet.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Lad
Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy egy személy jelenlétét érzékelheted, de nem tudod, hogy ki ő. Mint Cobynál, vagy Fujitoránál, ők csak elmosódott foltokat "láttak". Vagy egy szemléltető példa: 10 ember között nem tudod megmondani a különbséget, csak azt, hogy tízen vannak és pont. (Ray utalásából, esetleg minél erősebb valakinek a jelenléte, annál erősebb lehet az illető).
Ezzel már magyarázható több dolog is, de az nem, hogy Smoothie miként nem vette észre Pedroékat a mellette lévő szobában. Mert oké, nem tudja kik ők, de annak gyanúsnak kellett volna lennie és legalább oda küldeni valakit, hogy nézze meg.

Vagy az elrejtés létezik, csak nem lett a szánkba rágva.
 
david56
Vagy csak simán Raynek van olyan szinten az érzékelés Hakija hogy a tudta érzékelni Luffy jelenlétét Smotienak nak ugy mint a fegyverzet szine hakinál higy minél erősebb annál keményebb. Vagyis minél nagyon az érzékelő hakid annál nagyobb területet tudsz "szemmel" tartani mert amit Gokudera linkelt ott mondja Ray hogy lehet erősíteni mindet bocsodalom csak a király akaratával van.

Egyesítve 2017.01.30 14:07:42:
De mit gondoltok Luffynak milyen lesz az ébredés ereje a gyümivel? Már mint a harcban, jó eddig csak Doffynál láttuk ezt így nehéz megitélni de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerkesztette: david56 - 2017.01.30. 14:07
 
Excalibure
David56
Szerintem megkapja az ellenállást mivel gumi:). inenntől kezdve Feketeszakáll képessége sőt szinte semmilyen más képesség nem hat vagy alig hat rá, ha lesz akkor én errre tippelek.:D
 
Jon
david56 Próbálj meg normálisabban írni, kérlek, sokszor még értelmezni is nehéz a kommentedet.

Hát, a környezete gumi lesz, gondolom, és ez hatalmas előnyt jelenhet. Képzeljétek el a G4-et úgy, hogy a környezetével is felerősíti a pattogását-sebességét, ill. az ellenfelének meg nagy hátrány, hiszen ő mit kezdjen egy gumi talajjal, pl.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Ugrás a fórumra: