Hozzászólások
One Piece manga
Csilla1050
Van egy teória, elmélet, miszerint ottvolt, mégha nem is mutatták Dragonnal vagy akár szemtől-szembe a nézőknek, a mangában az egyik oldalon volt erre utaló 2 képkocka. Ez alapján gondolom, persze ez csak egy elmélet, tudjuk, hogy ugye Oda nagyon profi Foreshadow-ban.

Itt a videó a teóriával:
https://youtu.be/...MI?t=4m51s

Itt pedig az ominózus kép:
https://www.reddi...h=0040c40a

Ugye a cilinder, a fekete köpeny és maga a tény, hogy Dragon ottvolt, miért ne vitte volna a jobbkezét, parancsnokát, a forradalmárok 2. emberét?
Persze Sabo itt még amnéziás volt és nem tudta, hogy Luffy a tesója, ezért nem fedte fel magát.

Nézzétek végig a videót egyébként, mond még sok érdekes, a Sabos Foreshadow-hoz hasonló dolgokat.
Szerkesztette: Csilla1050 - 2018.04.15. 21:20
 
Lad
Hmm érdekes. És végül is ja, ott lehetett.
 
Jon
Csilla1050 írta:

Arra pedig nem emlékszem, hogy az OP egyeduralkodását mint manga a halottak száma, a vér és maga a képregény elhúzódása "okozná", ez leginkább 400+ millió eladásból tükröződik vissza és a manga darkos hangulata miatt.


A OP darkos? Vannak benne vérkomoly dolgok, de ettől még nem mondanám darkosnak, egyáltalán nem. Általában sokkal inkább bohókás. Ez (is) a varázsa: bohókás, és így tud sokszor sokkal komolyabb lenni, mint sok "darkos" sztori.
És a One Piece nem az eladási statisztikák miatt ilyen népszerű, hanem azért, mert egy fantasztikus történet fantasztikusan felépítve. Persze, vannak hibái, de pl. a FT-hez hasonlítani (amit szintén szerettem, nagyon is, nagyon sokáig)... könyörgöm.
És ezért veszik, mint az állat.

Most, hogy elolvastam magyarul, gondoltam leírom a véleményem:
baromi király és epic fejezet volt. Jinbeit (én már annyira megszoktam Jinbei-nek egyébként, ha hibás is :/ ) eddig is nagyon szerettem, de lassan (sőt, biztosan) a kedvenceim közé került. Luffy újra igazi kapitány volt, és a végén a gyojinok meg valami elképesztően királyak voltak. Azért az komoly kis látvány volt a végén :D
És még egyszer, Jinbei az egyik legmenőbb, legszilárdabb karakter, bár látom, hogy sokaknak miért semleges, semmilyen karakter, de nekem nagyon, nagyon, nagyon nem :D

Remélem, hogy mostmár elszöknek végre, azért kezd sok lenni, még ha ilyen király fejezeteket kapunk, akkor is. A Mama szerintem elég szánalmas lett volna, ha nem tudott volna mostanra feltápászkodni, de nagyon, nagyon remélem, hogy miatta nem nyúl még tovább a menekülés.
Nagyon örülök, hogy Jinbeiék maradnak, én is menő dolgokra számítok majd ezzel kapcsolatban Wanon (vagy ha elfogják őket, akkor is, de nem hiszem. A halál természetesen kizárt, és nem is bánom ez esetben.)
Muscaton fogtam persze én is a fejem, de hát ez a OP, én ezt simán le tudom nyelni amíg ilyen a sztori mellette.
Ami még kicsit sok volt nekem, az Wadatsumi gyónása, nekem ő végig egy nagyra nőtt csecsemőnek tűnt, akire éppen ez miatt egyáltalán nem is lehetett haragudni... és persze az nem gond, hogy megértette, a rosszakkal volt, sőt, de azért ilyen érzelmileg összeszedett mondatokat nem vártam volna tőle.

Akárhogy is, baromi király fejezet volt, ahogy az előző is.

(De ettől függetlenül mostmár legyen vége két-három héten belül a szálnak, de max. egy 4-5 fejezet, ha még kitér a Germára, meg mindenkire :D ).


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Csilla1050
Jon, nekem pl. a szalmakalaposok múltja rendkívül darkos, főleg Nami, Brook és Chopper, de akár Sanjiét is említhetném. Persze nem egy Berserk vagy SNK, de megvan az OP-nek is a maga sötét fílingje, ha nem is feltétlen a történetben keresendő, a karakterekkel ezt visszakapjuk.

Illetve szoktátok/szoktuk számolni a halottak számát, és alig 1-2-t sikerült felsorolni, de valamiért, és nem tudom miért, mindig elfelejtjük a karakterek múltját. Nami múltjából Bellemere, Chopper - Hiluluk/Hiruruk, Franky - Tom-san, Zoro gyermekkori barátja (Bár ebben nem vagyok már annyira biztos...Valamiért úgy érzem, életben van :D) Brook kapitánya és a teljes legénység, Saul D. Jaguar, Usopp anyja, Sanji anyja...Most kapásból ennyit sikerült. Azért ez nem kevés.

A fejezethez:

Szerintem már nem húzza Oda ezt sokáig, 1-2 fejezet és a szalmakalaposok elhúznak, max 1-2 fejezet a Germa, illetve 1-2 fejezet Jinbei, bár ebben nem vagyok biztos. Nemigazán tudom elképzelni, hogy bármit is összetudna hozni a gyojinokkal...Ha csak nem zúdít egy óriás cunamit a komplett Totland-ra :D A tűztank kalózokra is kíváncsi leszek.
 
AFR
De általában azt is hozzáteszik hogy nem visszaemlékezéses halálok vannak kevesen.
Ugyebár ez talán még rosszabb hiszen a múltban hullanak az emberek de a jelenben meg azt is túlélik ha felaprítják őket és megeszik.
Egyébként meglepett hogy a felsorolásodból (Szalmakalapos visszaemlékezéses halálok) kihagytad a teljes Ohara lakosságát. Egy komplett szigetnyi embert. :D
 
Jon
Ezért mondtam azt, hogy vannak benne vérkomoly dolgok, de az összhatása nekem akkor sem sötét.

És ja, direkt ki szokta mindenki emelni, hogy a történet cselekményének "jelenében" él túl mindenki mindent. A visszaemlékezések pont fordítva vannak: azokban általában mindenki meghal. (És ez nem poén :D Gondoljunk bele a legutóbbi pár flashbackbe: 1. Mama megevett egy raklapnyi gyereket és embert. 2. Doffynak meghaltak a szülei. 3. Law egész népe meghalt, családostul, gyerekestül, mindenesetül. És amiben nincsenek halottak, az is elég durva.)


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
bakod
Jon ez tényleg igaz kiegészítve:
Jinbe és Hancockék rabszolgák voltak (elég kegyetlenül bántak velük és sokan haltak meg ott is).
Namiék szigetét is elnyomták, olykor 1-1- embert megöltek ha az nem csinálta azt amit parancsoltak.
Brook a legénységével együtt halott.

De alapból a One Piece -még ha a sötét múlt ott is van - egyáltalán nem rendelkezik darkos beütéssel.


Én is remélem amúgy hogy a BM-os szálat nem húzza már sokáig Oda. Nem volt ez rossz szál, sőt sok váratlan illetve izgalmas történés is volt, csak -mint általában - kicsit túlhúzta időben az ívet.
 
AFR
Jinbe katona volt sose volt rabszolga.

A többivel teljesen egyetértek.
 
Jon
Direkt mondtam, hogy az utolsó pár visszaemlékezés. Amúgy felsorolhattam volna az összeset :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Ugrás a fórumra: