Hajrá, itt kibeszélhetitek a mozifilmet
[Naruto-Kun Projekt] Kimi no Na wa mozifilm
Először is, wow! Ezzel a projekttel megleptetek, és köszönöm, hogy lefordítottátok, mert eddig csak mókolt felirattal volt elérhető (asszem)
Viszont maga a film:
Jómagam sosem voltam oda Shinkai filmjeiért, mert a gyönyörű látványvilágon túl, nem tudtak semmi maradandót nyújtani. A nagy filmjei közül a "5 Centimeters Per Second" kifejezetten rohadtul unalmas és üres lett, a "Garden of Words" bejött, mert rövid lett, és a végén megvágta a tanárnőjét, "The Place Promised in Our Early Days" meg sajnos hosszú, és unalmas lett. E három románc film közül egyikben sem sikerült eltalálnia a karakterek közti kémiát és szerelmet, ráadásul üres és lelketlen is lett mindhárom, rossz karakterekkel, felejthető sztorival. És akkor jött a Kimi no Na Wa, és megváltozott bennem minden Shinkai felé. Nem mondom, hogy tökéletes a film, és hogy most ez fingja a passzát-szelet, de olyan minőségbeli ugrás történt ebben a filmben, hogy csak kerestem az állam.
A sztori jó, ezzel az időhurkos áltudományos megközelitéssel. Nem új, de határozottam érdekes téma és akinek tetszett, ajánlom neki a Nem Férek a Bőrödbe c. filmet, ami hát pont erről szól xD
A karakterek és a köztük lévő kémia, és románc kialakulása is messze jobban működik, mint eddig. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek erre, meg is lett az eredménye. Minden karakter él, még ha papírvékonyak is, és az őket megformáló szinkron színészek is tényleg elsőrangú munkát végeztek.
Aztán ott van még a látvány, ami lehengerlő. Ennél szebben leanimált világot még nem láttam, rogyásig van pakolva post process effektekkel, a fények, a csillanások, a háttér, mind tökéletes. Ennek viszont szöges ellentéte (remélem direkt) a karakterek minimalista megformálása, mert azért az durván elüt a tökéletes látványvilágtól. A gyönyörű szem orgiára még rátesz egy kalappal a füled élvezésének hangja, mert a zenei aláfestés is tökéletes. Radwimps dalain túl, a filmhez írt akkordok is tökéletesen passzolnak a kép és hang orgiába, és teszik élővé a filmet. Nem csoda, hogy nálam ez a film indította be a Radwimps imádatomat xD
De nincs film negatívumok nélkül ugye? Nos, azért ez a film sem hazudtolja meg önmagát, sem Shinkait, és ebben a moziban is rengeteg üresjárat, loopolás van, felesleges jelenetekkel és a direktbe csak a látvány orgia nyomatásával. De mindezeket félre téve egy bőven nagyon jó film, amit 1x kötelező megnézni, és többszöri újranézésre is ajánlott.
Ezt gondolom tömören xD
A filmről szerintem mindent elmond az, hogy az unokatesóm, aki nem néz animéket, szinte egyáltalán (talán csak a Death Note-ot látta ), miután megnézte, valami olyasmit mondott, hogy "ez művészet".
Pont tegnap összegeztem, hogy milyen filmeket láttam tavaly, és azt hiszem, hogy a kb. 60 filmből ez a kedvencem.
Felemelő, elvarázsoló, megragadó, hidegrázós, a zene hihetetlen, a látványvilág festői, lehetne még sorolni, fantasztikus film, mindenkinek ajánlom, nem találkoztam még olyannal, akinek ne tetszett volna
Szerk.: De tényleg. Egyszerűen gyönyörű, minden téren.
Imádtam minden percét.
Mind a látvány, a szereplők közt kialakuló kapcsolat, mind bejött.
Az elején lehet nem érti még az ember a filmet, de a végére összeáll a kép. xD
Csak néztem és néztem és mire észbe kaptam már jött a végső jelenet, de nem akartam mert néztem volna még. xD
A végén Tsukasa jöhetett össze Okuderaval ? Mindkettőn volt gyűrű, de Tsukasan próbálták nem mutatni.
A lényeg a lényeg, hogy kötelező darab minden animésnek.
Ugrás a fórumra: |