Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Shingeki no Kyojin - Attack on Titan anime
AFR
Jó a gyengeségét tudjuk Annienek de az erősségét (különlegességét) se neki se Erennek se Ymir-nek.
 
Jon
Szerintem lehet különlegességnek venni a harci technikáit. Meg emlékeztek arra, amikor úgy keményítette meg a lábát, hogy átvágta a fát Eren koponyájával együtt? Az első harcuknál, az erdőben. A megkeményedéshez van köze, de ez szinte olyan volt, mintha kardot csinált volna a lábából.
Meg ugye nem feltétlenül hátrány az, hogy szabad akarata szerint bármelyik testrészét megkeményítheti, és elhagyhatja azt. Szóval Annienél előny a harci technikák, a bőrkeményedés, de valószínűleg híján van fizikai erőnek. (Amit amúgy nem bánok, nekem kicsit elegem is van abból, hogy 60 kilós lánykák 100 kilós Reiner-féle állatokat dobálgatnak úgy, ahogy akarnak :D (Igen, most Mikasára gondolok Ikszdé )).

Reinernél hozzátenném, hogy a páncélja mellett hatalmas előnye még a tiszta fizikai ereje. Ami azért nem kicsi, Eren a végén már meg sem próbálta visszaverni, inkább visszájára fordította (ami alap harcművészeti technika, ha egy nálad nagyobbal és erősebbel találkozol). Ha belegondolunk, testi adottságokra Reiner a legerősebb eddig. Bamba erős, páncélos, és emelett nem is lassú (ill. ő is fel tud szabadítani magán páncélt, hogy ha gyorsulni akar). Egyáltalán nem biztos, hogy Eren legyőzte volna amúgy, ha nem viszi a falhoz, ne felejtsétek el, hogy Mikasa csak a fal mellett tudta elvágni a térd mögötti inakat. És még így is, gyakorlatilag fél lábbal eltolta Erent akármeddig. Szóval nincs abban igazatok, Eren nem biztos, hogy győzött volna, legalábbis sok helyen ezt olvasom, mangásoktól (és ez így valamilyen szinten spoiler is), hogy Mikasa nélkül nem győzhetett volna Eren. Más kérdés, hogy nekem is úgy tűnt a részben, hogy Reiner már nagyon satuban volt úgy is.

Berthold elképzelhetetlenül hatalmas, de ugyanilyen mértékben lassú is.

Erenben meg potenciál van, testi jellemzőkre még alul marad a fenti háromhoz képest.

De persze ezek csak testi jellemzők, most láthattuk, hogy az nem minden. Ha valaki olyan jó harcos, mint Annie, megszorongathatja Reinert, még úgy is, hogy jóval gyengébb nála. (De mivel jóval gyengébb nála, szerintem nem tudta volna úgy lefogni, mint Eren... habár persze ki tudja, egyáltalán nem biztos, sima emberekként Annie 1v1-ben erősebb volt, mint Reiner.)

És ott van Ymir, aki nagyon gyors és mozgékony, de a többiekhez képest nagyon-nagyon kicsi. Ha elkapják (márpedig elkapnák, ahogy a sima titánok is elkapták), akkor vége a történetnek.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
jasek89
Na a bestia titánra kivi leszek, amilyen könnyedén roppantott össze egy titánt biztos bitang erős lesz.
 
AFR
A harci technikák Annie esetében az képzettség. Én olyan különlegességre gondolok ami pusztán a titán formájából adódik. Mint Reiner kiterjedt állandó keményedése vagy Berthold mérete és abból adódó fizikai erő.
A Bestia Titánnak lehet az hogy tudja irányítani a tudatlan titánokat hisz tudott nekik parancsolni.

Mikasa fejetlenül Reiner páncélját a faltól távol is csapkodta szal az inak elvágása ott is mehetett volna.

Reiner elvileg emberként visszafogta magát pusztakezes harcban szal nem biztos hogy lenyomná Annie.

Az Annie féle részleges keményedésre meg elvileg minden titán képes.

A többivel egyetértek
 
Morbyd
AFR írta:Az Annie féle részleges keményedésre meg elvileg minden titán képes.Ez sehol nem lett elmondva, szóval nem tudom honnan veszed. Azt amit Annie tud, eddig csak nála láttuk (szóval nála ez a különlegesség). Ami pedig különbözik Reiner páncéljától. Hisz Reiner nem utólag keményedett meg, hanem ő alapból "kemény" :) Emellett Annie-nál inkább tűnik valami gyémánt szerűnek a dolog, szóval elképzelhető, hogy még keményebb is mint Reiner páncélja (így talán össze is tudná törni azt).

Eren-nél ez a különlegesség meg egyértelműen a gyors regeneráció lenne, amit szintén csak nála láttunk eddig (míg Eren szinte egyből visszanöveztette a karját, Reiner viszont onnantól, hogy Eren letépte az övét, fél kézzel harcolt ellene).
 
vegel2014
Annie különleges képessége az az, hogy az üvöltése vonza a titánokat. Ezt használta az Óriás fák erdejében valamint a Shiganshinai fal áttörésénél is így vonzotta oda a sok titánt. A harci mozdulatai az emberi tapasztalatai miatt vannak.(És még amit irtatok, a megkeményedése is ott van még neki)
Rainernek ott a páncél
Bertholdnak a 60 méteres magasság és a forró test.
A majom titánnak még egy ? a képessége.
 
KingBradley
A 6. rész végén, mikor Eren az Armored markában átalakul azzal leszakítja annak a jobb kezét. Harc közben már vissza is nőtt. :)
 
jasek89
Attack on Titan OVA 1.részben van olyan jelenet:
[img]http://kephost.com/images/2017/05/18/Nevtelenec4a0.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.

Amikor az egyik rendellenes titán megszólalt és Ymir nevét mondogatta, erről vki tud vmit, hogy lehetséges ez? Talán több titán is kereste Ymirt?
 
Luna
Annie meg is mondja Erennek, hogy nem erőből dobta el, mert az önvédelmi technikák a gyengéknek vannak, Mikasat pedig joggal nevezte szörnyetegnek, tekintve, hogy Mikasa fizikailag irreálisan erős, még Erennél is erősebb. Sokszor jár azon az agyam, hogy mi van, ha Mikasa sem átlagos, elvégre ő az egyetlen ázsiai, lehet hogy amiatt olyan erős, hogy birtokolnak valamit, amiről nem sejtünk semmit. Érdekes lenne. :D

Mindenesetre nevetséges és komoly is volt egyben az Annies jelenet. Reiner azért kérdezte, hogy kit választ Eren, mert a mögöttes szándék az volt, hogy az ellenséget, vagy a saját embereit, és a két oldalt Mikasa és Annie reprezentálta. Az ő részükről ez viszont inkább csak egy egyszerű harc volt "Erenért" ami egy elég tipikus klisé. XD Eren meg persze nem fogta fel, hogy Mikasa féltékeny volt.

És ha már szóba kerültek korábban, nem azért bunkó Eren Mikasaval, mert tesz rá magasról. Erennek kisebbségi komplexusa van vele szemben, mert tök ciki már, ha egy lány erősebb nála, ráadásul az a lány a "fogadott testvére" aki még ráadásul úgy is kezeli, mint egy csecsemőt. Legalábbis Erennek ez jön le. A legtöbb korabeli srácnak sérti az önérzetét az ilyesmi, az egyszer biztos. Azontúl, megmondta, hogy se a gyereke, se a testvére sem Mikasának, ez azért van, mert ő maga sem tartja annak, akkor ez a lány részéről se legyen így, mert "hülyeség". :P Szóval Eren csak egy kölyök, aki mit sem ért ahhoz, hogy érzelmek, szerelem stb... Mikasa szerepköre tipikus, mindig van egy lány, aki rajong a főhősért, aki ezt észre sem veszi. XD ( De legalább Mikasanak van rá oka. ) Eren viselkedését vehetjük akár egyfajta sajátos törődésnek is. Mikor megmondta Mikasanak, hogy vágja le a haját( ha beleakad a felszerelése még megsérül), mikor azt mondta, hogy menjen a katonai rendőrséghez, és eleve a hagyj engem békén is szólhat arról, hogy foglalkozzon magával is a lány. Az meg vicces volt, mikor Erenéket ki akarták nyírni, de akkor is ott veszekedtek, amíg Armin feladta az egész életet kb. XD Meg a másik: hiába a nagy egoja Erennek, amikor feküdt a szekéren és Mikasa fogta a kezét, nem érezte cikinek, hogy sírt előtte, szemben az első résszel. Gondolom az sem nagyon tűnt fel senkinek, hogy Eren nem igazán szokott csak úgy hozzáérni Mikasához. ( Mert egy lányt megérinteni "gyanús";) Mikor gyerekek voltak, akkor sem fogta meg a kezét, csak a ruhájánál fogva. Akkor is, mikor hazavitték, és egy évvel később is, mikor mentek a felderítőket megnézni. Ámde, Eren Mikasa jelzéseit nem érti, sőt azt sem, hogy esetleg ő is érezhet valamit iránta. :P Nagyon tipikus.

Reinert nem hiába csapatban próbálták legyőzni. Nem hiszem, hogy olyan egyszerű volt az. De amúgy szerintem Reiner annyira nem vette komolyan a dolgot. Abszolút nem ilyen Annie stílusban, hogy mindenkit ki kell nyírni, aki az útba kerül. Szétzúzhatott volna akárkit, aki Eren körül legyeskedett. De biztos szerepet játszottak az érzelmek is abban, hogy nem tette. Ha másképp lett volna, Mikasa se tudott volna olyan lazán a vállán lenni stb. A célpontjuk amúgy is Eren, innentől kezdve felesleges is az emberekkel foglalkozni körülbelül.

Jasek az igenis lehetséges, hogy több titán is kereste Ymirt. :) Biztos nem csak egy embert hívnak Ymirnek, és mivel a titánoknak elég eltérő készségei vannak, lehet mások is tudnak beszélni, akik nem alakváltók.
 
impress_me
Itt mindenki csak animét néz?
 
Adamleo
Itt mindenki csak animét néz?


Nem, de az a topic az animét követők topicja, úgyhogy "no spoiler" ha mangás vagy, van külön manga topic is!!!

Egyébként tök vicces amikor olyan ember ír ötleteket egy felmerült kérdésre, aki pontosan tudja a válasz (Luna) de ennek ellenére úgy ötletel, mintha fogalma sem lenne semmiről :D respect
 
KingBradley
Amúgy jól láttam, hogy a Kolosszális a mostani részekben 3D ben lett animálva?
 
Jon
Nem tudom, én nem értek hozzá, sokan panaszkodtak rá, de nekem nagyon-nagyon tetszett. Annyira átjött a szó szerint kolosszális mérete, súlya, az, hogy mit jelent az, hogy ő ekkora, a lassú mozgása, és eleve az, hogy ő "más", mint Reinerék, ugye nincs is rajta bőr... szerintem baromi jól néz ki. De hát ízlések és pofonok.

És igen, ott azt mondja az a titán, hogy "Ymir's people...Ymir-sama...Welcome...". És az meg ugye teljesen egyértelmű, hogy nem másik Ymirre gondolt :D Ilyen véletlenek nincsenek egy mangában. Amióta láttunk még egy titánt beszélni (Connie anyját, mert hogy az a titán tuti az anyja volt), elég valószínű, hogy ez a titán is régen ember volt. Aztán majd kiderül.

Luna, nagyon jó dolgokat írtál :)) Reiner tényleg több, mint valószínű, hogy visszafogta magát, de legalábbis nem harcolt teljes szívvel.
De mint fiú, azt azért hadd írjam Eren számlájára, hogy tökéletesen megértem a srácot, hogy idegesíti Mikasa :D Engem is idegesítene, ha valaki ennyire a nyakamon lógna, és úgy kezelne mint egy magatehetetlen, önvédelemre képtelen gyereket. És a folyamatos féltékenysége is baromira idegesítene (bár Eren ezt ugye nem tudatosítja).

KingBradley- oké, akkor visszanőtt, de addig nem tudjuk, hogy mennyi idő telt el, mert ugye amíg mi a Felderítőkkel meg Bertholddal foglalkoztunk, ők végig harcoltak. És miután Eren leszakította, tényleg nem nőtt vissza a keze, a harc végéig.
Meg amúgy is joggal feltételezhetjük, hogy Erennek tényleg extra regenerációs képessége van.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
KingBradley
Vagy elképzelhető az, hogy a titán páncélban tartsa magát, esetleg regenerálódjon, ez a 2 tulajdonság egymás rovására működhet?
 
Jon
Ki tudja, de nem tartom valószínűnek. Annie sem tudott úgy gyógyulni, mint Eren, szerintem elfogadhatjuk őt ebből a szempontból különlegesnek. Mondjuk valószínűleg ebben a folyamatos haragja nagy segítség lehet :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Ugrás a fórumra: