Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Pokemon Special (Pokemon Adventures) manga
Tapion-sama
Unod már, hogy Ash és Pikachu minden létező csatát megnyernek? Unod már, hogy nevezett főszereplőnk egy percet sem öregszik ezer anime epizód alatt? Unod már, hogy az anime sorozat jó messzire rugaszkodott az eredeti játékoktól?

Ha a feltett kérdésekre "IGEN" a válasz, akkor jó helyen jársz! Az 1999-ben indult Pokemon Special manga sokak bevallása szerint közelebb áll az alapvető játékok történetéhez, és méltón mutatja be a Pokemonok által benépesített hatalmas világot. A manga különlegességei közé tartozik, hogy az alap játékokról elnevezett főszereplők történetenként változnak, azonban itt-ott azért összeérnek a szálak. Így például az első történetünk, mely 40 fejezetet foglal magába, Red kalandjait követi, aki útnak indul a Kanto régióban, hogy jobbá váljon riválisánál, Greennél. Hozzájuk csapódik később a tolvajlány, Blue is, és eme kénytelen-kelletlen trió szembekerül a Rakéta Csapattal (nem, nincs se Jesse, se James!). Őket követi a porondon Yellow, majd a 2. generációs Pokemonok régiójába, Johtoba költözik a történet, főszerepben Golddal, Silverrel és Crystallal.
A Pokemon generációkon és régiókon átívelő történetek sora egészen a 2016. novemberében megjelenő Pokemon Sun & Moon N3DS játék feldolgozásáig vezet, mely a pletykák szerint 2017. januárjában már a mangás magazinok lapjain is feltűnik, vélhetően Sunnal és Moonnal a főszerepben, valamint egy raklap 7. generációs Pokemonnal az Alola régióban.

A sorozat további különlegessége, hogy a történetek egyszerre 2-3 magazinban futnak, így a nem fajsúlyos fejezetek az aktuális történésekből kieshetnek, azonban mindezt a kötetes megjelenéseknél már számozott fejezetként szerepeltetik. Így fordulhatott elő például, hogy egy időben három történet is futott Japánban (Black2-White2, X-Y és az OmegaRuby-AlphaSapphire), azonban mivel egymás után elhelyezni őket időbe telik, ezért utóbbi kettőből miniköteteket hoztak létre, míg a B2W2 történetét elkezdték kiadni az 52. kötettől kezdve.

Talán ez így, első olvasatra bonyolult lehet, de kit izgat? Vágjatok bele, ismerkedjetek meg a Pokemonok valódi világával!
Szerkesztette: Tapion-sama - 2016.12.22. 20:08


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Gman2
Bizonyos szintem jobb is mint az eredeti, mert a játék világának sok butaságát írja felül. Kedvcsinálónak még annyit, hogy az animével ellentétben itt egy főhős sem retardált, a harcok tétre mennek (és sokszor vérre is), és izgalmas, fordulatos, pörgős, szóval tényleg megéri.
 
Bastian
A feltett kérdésekre nem "IGEN"-nel kellene válaszolnunk? ;)
Sajnos, nem unhatjuk eléggé Ash győzelmeit, mert az írók mindig a béka segge alá butítják szerencsétlent és arra is ügyelnek, hogy még véletlenül se nyerjen meg egy ligát sem(Mínusz az anime eredeti Narancs Liga). Behoznak egy randomjancsit, aki elveri a végén, szándékosan nem hagyják, hogy erős pokémonokat fogjon, a legjobbjait eleresztetik vele... Erre kérdezné meg drága Ábel a mindenki által unt mondatát és én sem értem. A JoJo az egyik legnépszerűbb szériája a japánoknak, ami azért is működik olyan jól, mert a részekre, partokra tagolásnál mindig más a főszereplő. Olyan nehéz lett volna feldolgozni az aktuális generációt más főszereplővel? Miért nem tudják elengedni már Ash dögunalmas karakterét és a sárga patkányát? >.<

Örülök, hogy elénk tárul ez a változat. B-)


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Szerintem éppen az a jó benne hogy nem nyer meg minden meccset benne! Van hova fejlődnie ezért is tart még a sorozat. Az lenne unalmas ha tényleg minden mérkőzést megnyerne.
Legalább még változatos is. Mindig van valami új, na meg van ami soha nem változik! (és azt szerintem mindenki tudja mi az, kik azok) Még a szövegük se nagyon változik.
 
Bastian
Akkor pontosítanék. Unom már, hogy a célegyenesben az írók kicsesznek vele szándékosan, mert nem akarják, hogy révbe érjen. És nem azért veszít, mert nem tanult eleget, hanem azért mert az írók nem terveznek a kiszállásával. Rosszabbnál rosszabb és erőltetettnél erőltetettebb dolgokkal buktatják el. A legjobb csapata a Sinnoh Ligában volt, ahol legyőzi egy remek csatában a riválisát, erre jön az említett randomjancsik egyike 2 legendás pokémonnal és legyőzi az elődöntőben. Legendás pokémonokkal buktatják el, odáig jutottunk. És utólag megtudjuk, hogy a fickó csak a Darkraiját használva nyeri meg a döntőt. Huhú, Ash vigaszdíjként elmondhatja, hogy sikerült 5 pokémonjával legalább a Darkraijon túljutnia. -.-"

Az ötlet a változatlan anime mögött az, hogy állandóan az új nézőkre gondolnak, konkrétan a kölykökre, ezért minden alapot, komolyan mondom, minden alapot többször elmondanak, miközben Ash átmegy "Jé, ezt eddig nem is tudtam!" módba. Többször találkozott és repülni küldte a Rakéta Csapat Koffingját, erre a Best Wishes szériában használja a pokédexet, hogy megnézze, milyen pokémon ellen kell harcolnia, ami pont egy Koffing. Mondjuk a Best Wishes széria tele van ilyen gyöngyszemekkel. Az elektromos teremvezető ellen elkezdi, hogy van egy stratégiája. Kiküldi a Víz-Föld típusú pokémonját, amit a teremvezető gyorsan lecsap, majd lefő nála a kávé, mert azt tervezte, hogy a típuselőny miatt legyőz vele mindent és nem is hozott más pokémont magával. Időt kér a teremvezetőtől, hogy elrohanjon még pokémonért.

Nem azt várom el, hogy csapjon le mindenkit, mert mindig voltak és vannak részvereségei, de ha már sokadszorra eljut a ligába, akkor nyerje már meg és cseréljünk főszereplőt, mert ez így botrányos és bizony a japánok sem tolerálták, ahogy kikapott az X&Y széria döntőjében. 500-100.000 volt a lájk-diszlájk arány a vereségét követő Youtube videó alatt a következő rész előzetesénél, ameddig le nem tiltották az értékelést.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Hát az egyszer hót ziher hogy vannak benne olyan dolgok amik kicsapják a biztosítékot. Sokszor mintha még tényleg kezdő lenne. Ezért követ el olyan hibákat.
Bár nekem vannak benne rések mert nem láttam minden részt de azért nálam az a legérdekesebb, hogy a nagy döntőkben amikor már igen magasra jutott (általában itt kap ki) miért csak az abban a régióban szerzett pokemonokat használja.? El kérne kérnie a pihent erős régi bevált csapatát és azokkal harcolni nem pedig mindig azzal a kb 8-10 darabbal.

Amúgy tegyük hozzá ez inkább csak tényleg gyerekeknek szól és az elején lévő összefüggések tanulások később eltűnnek és mintha elölről kezdene mindent. Gondolom azért mert aki még az elején nézte az már régen felnőtt. Mivel ez is már több mint 20 éve megy. Csak kell új hátha az ifjúság nem látta az elejét. (ezért kell már a jó öreg 100 lejárt pokemonokat is újra bemutatni)
 
Tapion-sama
Na, ezért kell a mangát olvasni :) megváltozik az ember véleménye az egész franchise-ról, ha eddig csak az animét látta ;)


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Mia
juuuj Tapion, annyira jó, hogy ezt fordítod *__* tudtam, hogy van manga, de nem gondoltam, hogy ez ilyen jó

goku5: a baj nem feltétlenül az, hogy gyerekeknek szól, hanem az, hogy nem egy egészet, nem egy élvezhető sorozatot akarnak adni, hanem minél több pénzt kinyerni a címből... pokemon címszóval és pikachuval mindent el lehet adni, de ehhez mindig kel egy új játék, új, egyre rondább szörnyecskék, és új, egyre gagyibb anime =/
pedig milyen jó kis sorozatot lehetne ebből is csinálni mondjuk olyan stílusban és történetvezetéssel, mint a the origin >__<
 
goku5
Maga a pokemon jó azzal nincs is gond, magával a csatákkal sincs! Csak az unalmas sablonos "pikachu villámcsapás" és meg is van oldva le van győzve az ellenfél főleg a rakéták, és ez minden részben. Na ez az unalmas. Az hogy néha szinte a semmiről kezdik még hagyján meg hogy jönnek újjak az még jó is, csak ez a sablon nem jó.
Új régiók új emberek új csaták új barátok ez szerintem nagyon jó, csak a említett sablonok amik mindenütt megjelennek.
Na azok a nagyon rossz és főleg gyerekes dolgok. Mintha minden ilyen egyszerű lenne.
De vannak azért benne jó kis összetettebb stratégiák harcok azok jók. Valamikor már azért egy nagyonn harcnál főleg a bajnokságok teremvezetők azok a jó részek.
 
Zupika
Én úgy gondolom, hogy speciál már nem csak Ash-el van probléma, de szint úgy unalmas, egy csajszi a csapatba, egy srác (esetleg egy kistesó Hoenn-Kalos) hanem már az Alola régióba behozott erőltetésekkel. (pl. pálmafa Exeggutor, sötét típusú Meowth).
Újat ami üt, hatalmas siker lenne már nem tudnak kitalálni saját véleményem szerint. Azonban a régiekben még mindig lehet látni reményt (vedd: Origin)

A mangáról csak annyit, hogy Tapion kalapomat emelem előtted, hogy végre magyarul is elolvashatom a hőn szeretett mangámat.
 
Bereja
Sziasztok!
Köszi a fordítást :D A gyermekkorom nagy kedvencét újra elém tártátok, ráadásul sokkal minőségibb, mint az anime részek. Végre nem Ash szerencsétlenkedését kell néznem, ha a pokemon világról van szó.
Csak így tovább srácok! :) ;)
 
Nester
Nagyon jó. Köszönjük a fordítást, csak így tovább.:D &#128522;&#128522;&#128522;&#128522;&#128522;
 
AFR
Lenne egy kérdésem.

A mangában az hangzik el Redtől hogy 150 pokémon létezik (ebben a régióban). Mire Blue javítja hogy van egy 151. is Mew.
A ugye az adaptációjában viszont a 150. Mew és 151. Mewtwo.
Melyik pokémon az aki benne van a manga 150 pokémonja között de hiányzik az adaptációból?
 
Tapion-sama
Mmm nem igazán értem a kérdést, de a 150. Mewtwo, 151. Mew mindenhol. Az megint más kérdés, hogy ez alapján Mewtwot ismerniük kellett már Mew előtt a kutatóknak... De akkor hogy használták fel a DNSét? Sztem a számozásuk nem egyenlő a felfedezésük sorrendjével.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
AFR
Hát a mangában a 151. Mew. Mewtwo pedig számozva se volt.
Az animében pedig ők a 150 és 151.-ek.
Vagyis a mangában rajtuk kívül 150 míg az animében csak 149 pokémon van azaz egy pokémon hiányzik az animében nem?
 
Ugrás a fórumra: