Pedig így kellett lennie. A Fairy Tail amúgy is egy kitalált világ kitalált szokásokkal. Ebbe nem lehet belekötni.
Fairy Tail manga
Elolvastam 2-3x fejezetet és nehéz róla véleményt írni.Összegségben tetszett. Nagyon sok hibája van a mangának,de szerencse az időutazás szálat ügyesen vezeti Hiro. Minél többet tudunk meg róla,annál jobban tetszik a szál.
Anna terve nem is hülyeség és most jön Acnologia próbatétel. Hogy miért próbatétel?Nos.
Most kiderül, hogy milyen fából faragtak Acnologiát. Ha valóban ő itt a legerősebb személy,akkor ez lesz a legnagyobb próbatétele.
Mert ha neki sikerül a lehetetlen,akkor valóban méltó fő gonoszként +Igneel nőne a szemembe,akinek sikerült a legerősebb személyt megsebesítenie.
Közben sokat furcsállták,hogy Acnologia miért kerülte a gépfegyver támadást. Azért,mert azok a lövedékek egy kicsit lelassítják Acnologiát. Sárkány pikkelyei felfogják a támadást, de lelassul a támadás ideje alatt.Gondolom ezért kerülte ki a lövedékeket.
1dologra azért kíváncsi lettem a fejezet kapcsán.
Ha Lucy xxxx leszármazottja Annának,akkor miért nem mutatta be Hiro Anna gyermekét?Mert tudtommal Heartfilia generáció örökölte a kaput és a terveket.De róla semmi info.
Utód nélkül esélytelen a terv sikere.
Nyilvánvalóan volt utóda, de miért fontos bemutatni? Egy rakat generáció eltelt Anna és Layla között.
Durzo- én nem is akarok belekötni, ez legyen a legnagyobb baki, de szerintem Hiro ezt nem gondolta át jól. Mert ha a FT szokásrendje különbözik a mi világunkban megszokottól, akkor azt mindig tisztáznia kell az alkotónak. Itt nem tette. Egyébként is, biztos, hogy eredetileg nem is gondolt erre. De mondom, ez legyen a legnagyobb hibája Lényegtelen kérdés.
Bennem most hirtelen egy olyan elmélet vetődött fel, hogy mi van akkor, ha Zeref direkt hozta létre az idő hasadékait. Az előző fejezetben még maga Anna mondta, hogy Zeref az idő megszállotja lett, folyton azt kutatta, így szerintem simán elképzelhető, hogy időközben rájött arra, hogy a kapu használatával valamilyen anomália is létrejöhet. Sőt, biztos hogy tudnia kellett, hiszen Ancselam addigra már meg is átkozta, pontosan ezen kutatások miatt.
Addigra, mikor Annával találkozott és megépítette neki a kaput, Zeref már tisztában volt azzal, hogy a múltba képtelenség visszautazni, ezért minden reményét a jövőbe fektette. Ancologia meg pont kapóra jött, volt egy legyőzhetetlenül erős ellenfél, akit nem tudtak elpusztítani, így amikor Zeref megjelenik egy megoldással, nem volt nehéz dolga meggyőzni Annát és a sárkányokat.
Mert ahogy a mostani fejezetből kiderült, Zeref célja gyakorlatilag a kezdetektől az volt, hogy "normálissá" változzon vissza, és akkor másodlagos, hogy Acnot legyőzze.
Vagy ez így már túl komplikált?
Mivel a legtöbb szereplő árva, vagy nem ismerjük a szüleit, nem is lett volna mikor letisztázni. Illetve Canaról tudjuk, hogy nem Gildarts nevét kapta. Vagy az csak azért volt mert a fater nem volt ott amikor született? De amúgy igen, valószínű nem volt benne az eredeti tervben.
Hát a Heartfilia ház valószínű 400 éve és azóta is egy nagy múltú nemesi család lehet. Tekintve hogy Anna elég jóban volt ahhoz a királlyal hogy az védelmezze és utódait is rávegye hogy védelmezzék a kaput.
Úgy tudom nem ritka (legalábbis Japánban) hogy ha a feleségnek nagy múltú a családneve akkor a férj veszi fel a feleség nevét. Azért hogy a név ne haljon ki.
Így viszont nem baki nem?
Topi írta:
Addigra, mikor Annával találkozott és megépítette neki a kaput, Zeref már tisztában volt azzal, hogy a múltba képtelenség visszautazni, ezért minden reményét a jövőbe fektette. Ancologia meg pont kapóra jött, volt egy legyőzhetetlenül erős ellenfél, akit nem tudtak elpusztítani, így amikor Zeref megjelenik egy megoldással, nem volt nehéz dolga meggyőzni Annát és a sárkányokat.
Igen jól gondoljátok. Japánba szokás a 'nagyobb' névvel rendelkező szülő nevét felvenni és ha ezestben a nő az a férjnek is illik. Zeref terve meg tetszik és lehet hogy úgy tervezi Hiro hogy ezt akarta már a legelejétől ha nem is fő, de egy B tervnek, ha Natsuék nem lennének elég erősek. Következő fejezet címe elszomorít, mert attól tartok nem is kapunk Natsuékból és a könyv kinyitásából semmit de ne legyen igazam
Eszembe jutott még egy apróság. Fentebb már részleteztem, hogy Zeref terve szerintem miért bukta.
Viszont Anna tervének is van egy hasonló veszélye. Feltételezzük, hogy Acnologia pacsizik az Idő hasadékaival, és eltűnik benne. Ekkor ugye a létezése megszűnik. De mi van, ha olyan szinten megszűnik a létezése, mintha soha nem is létezett volna...? Azzal megváltozna 400 év történelme. Esetleg időparadoxon alakulna ki, mivel ha Acnologia nem létezik, akkor Anna nem jön előre az időben. De ha nem jön előre, akkor hogy tüntetik el Acnologiát, hogy ne létezzen? ^^
Baromi jó gondolat, de szerintem nem lesz ez ennyire túlkomplikálva Meg eleve, valahol megfeneklik majd a terv, ha Acno be is sétál a csapdába (amire most elég sok esélyt adok), akkor Zeref jön majd, akinek a terve ehhez kapcsolódik, de persze őt meg meg fogják állítani, viszont a mesterkedéseinek hála Acno tuti kijut valahogyan. Nem létezik, hogy Acnot abban az izében érje a vég.
Nem vezetne paradoxonhoz, mert ha kitörlik az időből, akkor a jelenben se létezik. Vagyis átírja az egész történelmet olyanná, amiben soha nem is létezett és ezzel megváltoztatva a jelent. Szerintem az időhasadék pont arra jó, hogy elkerüljük az időparadoxont. A kapu paradoxont okozna, mert megváltoztatná a múltat ami kell ahhoz a jelenhez amiben visszautaztak. De az időhasadék véglegesen kitörli az időt és létrehoz helyette egy újat. Én így értelmezem.
Ezzel csak az a baj hogy 2 nagy problémát vet fel.
1, Ha Zeref szándékosan hozta létre az idő hasadékokat hogy megszabaduljon a halhatatlanság átkától is akkor
van köze ahoz is hogy Mavis is hallhatatlan lett és a Fairy Heart -t is. Mivel saját maga állította hogy a tervéhez kell Mavis ereje .
2, Hogy nem tudta hogy azzal a tervel létre hozza az időhasadékokat csak később tudott róla mondjuk mikor átjöttek Nastuék a kapun. És mivel Anna elrejtette azért is halasztotta eddig a terveket plusz nem tudta hol van Mavis teste.
De ez a 2. pont további kérdéseket vet fel. Pédául hogy nem is jöhet létre idő paradoxon mivel nem az időben akar utazni hanem teljesen vissza forgatni,
Egyeltalán lehetséges-e egy ekkora történelmet eltörölni hogy ne legyen következménye ? gondolok arra hogy Zeref kisérletei miatt Anchelam megátkozta és hallhatatlan lett.Szóval ha van valami felsőbb hatalom hagyja -e megtörténni.
És ott van Anna terve is ha logikusan megnézzük és netalán sikerül és Achnologia kitörlődik a létezése , annak lenne következménye a jelenre ? mert ha nem is létezett volna achnologia akkor nem is küldték volna a jövőbe a Sárkányölőket.
Jon írta:
Nyilvánvalóan volt utóda, de miért fontos bemutatni? Egy rakat generáció eltelt Anna és Layla között.
Itt az új fejezet: https://imgur.com... Bár nem hibátlan
Ugrás a fórumra: |