Te jó ég, ezeket a számokat honnan vetted? SSJG-nak valószínűleg nincs is szorzója, szóval ez már alapból sántít. SSJB 160.000x? Az igen! Amúgy azt ugye tudod, hogy ssjb nagyjából egy ssjg csak más módszerrel elérve? Szóval ez a ssjgx50 nem igazán adja. Így nem csodálkozom, hogy ekkora számokat hoztál össze
1,000 szerintem túl kicsi neki, ezért szerintem jobb lenne akkor az 1,600 mert akkor god 2xSSJ3, SSB 2xSSJGod .
És tudom hogy a SSBlue az SSGod, csak az erősebb változat .
Egyesítve 2016.05.09 19:42:10:
Amúgy szerintem jó lenne egy olyan teknika hogy Spirit Kamehameha (Spirit bomb + Kamehameha), ami olyan lenne hogy goku csinálna egy kamehamehát és ott is fel kellene emelni a kezeket így erősebb lenne, és nem nőne de viszont erősebb lenne, kb mint 10xSpirit Bomb .
Kai-san Szerintem ne nagyon akarjál ssjg-nak szorzót adni. Mivel nincs sok értelme. Az a 800-as amit írtál meg semmiképp sem helytálló. Most ha megnézed Beerus ssj3 Goku ellen szinte semmi erejét nem használta és így csak egy bogár volt neki (jóval erősebb volt mint csak 2-szer). Ha ssjg-nak 800-as lenne a szorzója, akkor csak 2-szer lenne erősebb ssj3-nál ami szinte semmivel nem változtatna a különbésegen Beerus és Goku között. Viszont ssjg Goku elég szépen megküzdött Beerus-al, még ha Beerus vissza is fogta magát valamennyire. SSJG elvileg "istenné" teszi az illetőt, szóval a használójának erejétől függetlennek kell lennie, hogy mindenképp erős legyen. Egy példával élve, ha Raditz használná akkor még Freezát (a régit) sem tudná legyőzni. Az meg szép kis isten lenne, nem de? Viszont ssjb-nak meg pont, hogy kell, hogy legyen szorzója, mivel ha az is fix lenne, akkor nem lenne sok értelme edzeni.
Amúgy szerintem Goku legyőzné Hit-et egy nagyon erős Spirit Bomb-al, és mivel ismerjük Hit-et nem halna meg de kiesne a küzdőtérről .
Kai-san írta:
Amúgy szerintem jó lenne egy olyan teknika hogy Spirit Kamehameha (Spirit bomb + Kamehameha), ami olyan lenne hogy goku csinálna egy kamehamehát és ott is fel kellene emelni a kezeket így erősebb lenne, és nem nőne de viszont erősebb lenne, kb mint 10xSpirit Bomb .
Ezzel az a baj, hogy jelenleg szinte lehetetlen Goku erejéhez mérhető Genki Damát összehozni.
Ez ugye egy Gokutól független energiaforrást alkalmaz, vagyis pontosan más élőlények adják hozzá az erőt.
Továbbá sokkal inkább számít az, hogy mennyien adnak bele, minthogy az egyes adakozóknak mekkora az ereje. Pl a Buu elleni Genki Dama. S az ugye a Föld lakóinak energiáját használta, ami mint tudjuk egy eléggé túlnépesedett bolygó. Sok scifiben a lakott bolygók még tized ennyire sem népesek.
Szóval kellene vagy ezer a Földhöz hasonló intelligens élőlényektől túlhemzsegett bolygó. Amit nem mondom nem lenne probléma találni, csak borzaszó nehéz lenne összehozni belőle egy Genki Damát.
1. Meg kell győzni a helyieket az energia adakozásra.
2. Az energiának el kell jutnia Gokuhoz, és itt minimum fényévekről beszélünk.
(A Kaioshinek bolygóját ne igazán vegyük bele, mert az a túlvilágon van. )
3. Ha össze is hozza akkor, nagyon de nagyon sok energia lenne abban a bogyóban. Lehet hogy a puszta létezése is felperzselné azt a bolygót amin Goku létrehozta. Vagy ki tudja még milyen problémákat okozna.
Lehet akkora lenne, mint egy csillag. Saját gravitációs mezeje lenne. ...Stb
Sok probléma lenne vele, és ha bele is vágnak az összehozásába, akkor az bizony nem Hit ellen lenne, hanem inkább a DBS final boss ellen
A Buu elleni Genki Damát Hit simán kiröhögné. (Annál erősebbet meg hirtelen nehéz lenne összehozni)
Genki Damához idő kell. Dermi vagy Buu ellen simán megcsinálhatta, hogy elviseli azok támadásait (+ voltak akik lefoglalták őket) Hitel szemben viszont ezt nem teheti meg, mert Goku ahogy neki lát, ott halna meg.
Hit ellen pont hogy azonnal veszítene, ha Genki Damával próbálkozna.
Genki Dama+Kamehameha
Mint mondtam Goku jelenlegi erejéhez illő Genki Dama egy picit nagy lenne. Azt összetömöríteni egy focilabda méretővé, hogy majd kilője a kezeiből. Abból bizony nem Kamehameha lenne, hanem fekete lyuk.
Én csak azt mondom, hogy ezeknek a szorzóknak és egységeknek semmi értelme. Ezek úgyis folyamatosan változnak, meg mik ezek a nagy szorzók? Nem hinném, hogy vannak ilyenek, pláne hogy pontosak.
Én azért a wiki-vel nem példálóznék, de igen, vannak szórzók, ha tetszik, ha nem. Például az 50-es ssj szozót maga Toriyama mondta . A többi ssj2 meg ssj3 szorzó nem teljesen hivatalos, de mivel elég jól tükrözik a valóságot és működnek ezért nevezhetjük hivatalosnak. Egyébként ez már megint a tipikus "engem nem érdekelnek/nem akarok belemenni ebbe a számolosdiba meg szorzókba, ezért hülyeség" . Ha nem érdekel, ne foglalkozz vele. De akit érdekel és még neadjisten ért is hozzá valamelyest, azt nem kell lehülyézni.
Hogyan is tippeljük meg az erőszinteket rovatunk első része.
A Dermesztő ellen vívott csatával kezdem, mivel itt már csak félig meddig vannak hivatalos számadatok, így viszonylag könnyű kikövetkeztetni azt amihez nincs.
Az értékek becsült adatok ahol azt tudjuk, hogy Y, X és Z között van.
Rengeteg manga hivatkozást raktam bele, mivel csak azt veszem figyelembe.
Az hogy az animében mit mondtak, vagy mi történt nem érdekel, mivel a java része filler, a magyar szinkron meg ugye hibás.
762 karácsonya
Namek, Dermesztő elleni csata.
Kód: F (mint Freeza)
Félkövér = Hivatalos adat Aláhúzott = Hivatalos adatból számítva
Normál = Saját számítás, spekuláció
Dermesztő 4. alak (az átalakulás után) 3.000.000 F08
Vegita (zenkai) 2.500.000 F09 Goku 3.000.000
Dermesztő 3% 3.900.000 F10 Dermnesztő 50% 60.000.0000 F11, F12
Goku 10x-es Kaioken 30.000.000 F11
Goku 20x-os Kaioken 60.000.000 F12
Dermesztő 4. alak 100% 120.000.000
SSJ Goku 150.000.000
F01
Vegetia úgy van vele, hogy mégha Dermesztő erősebb is nála, hármójukat már em bírná legyőzni. Az ősszecsapásuknál látszik, hogy megközelíti a zsarnok erejeét, de szememl láthatóan ez sok energiájába kerül.
F02
Gohan mikor elveszti afeléyt képes kétválra fektetnia 2. alakjában lévő ellenfelét. De vegyük fiygelembe, hogy Dermesztő itt még nem használja ennek a formának a teljes erejét.
Trunks közbevág. Itt már nincsenek tényleges adatok, de van hivatkozás a korábbiakra, így viszonylag még könnyűek a számítások.
764 Augusztus
Trunks érkezése.
Kód: T (mint Trunks)
Dermesztő 50% 80.000.000 T01
Dermesztő 100% 160.000.000 T2 (Nem volt ideje/esélye hogy a teljes erejét használja.)T6
Cold 100.000.000 T3
Trunks 3.000.000 T4
SSJ Trunks 150.000.000 T4
Goku 3.500.000 T5
SSJ Goku 175.000.000 T5
Talán igaza van abban Dermesztőnek, hogy erősebb, lett, mint Goku (T2) de ha Trunks könnyen legyőzte aki ugyanolyan erős, mint Goku (T), akkor Derminek nem volt ideje használnia minden erejét. (T1) Cold erősebb mint Dermesztő T3, de ez a fiának egy visszafogott állapota, Plusz Dermi a Namekon is említette, hogy ő a legerősebb a családjában. Tehát Coldnak 120 millió alatt kell lennie.
Erőszámolgatós 3. rész
Ez a fejezet okozott egy kis fejtörést. Többször kellett változtatni, hogy az adatok megfeleljenek az információknak. A listán végeredmény szerepel, de hivatkozásoknál ott vannak a változások is.
Szóval itt az egész röviden úgy zajlott, hogy egy szereplőhöz hozzárendeltem egy értéket. Majd megvizsgáltam az erre vonatkozó feltételeket, és állításokat és ha ez nem stimmelt akkor módosítottam az adott értéken.
A02
Tien reakciójából tegyük fel, ....
Oké elsőre 200.000.000 lett volna Goku csökkentett ereje, mondván, ha Tient lenyűgözte, akkor nagyobb kell legyen, mint 3 éve. de ezt elvetettem, és lejjebb vittem az értéket.
A05
"Sok" energiát nyelt el Gokutól
Az hogy átengedi neki, utalhat rá, hogy jóval erősebb, mint az alárendeltje. http://naruto-kun...Ball/343/9
----------------------------
A06
Véleményem szerint a 7x-es különbség elég, hogy Vegita ellen hatástalan legyen C19 rohamozó támadása. Dermi 12,6x-os köl9nbségnél teljesen immunins volt Nail támadására Ám szerintem Vegitának nem az ütésekkel szembeni állóképesség az erőssége. Így ez a kis megtorpanás belefér. Vagy kisebb a különbség? lásd: "A10*" http://naruto-kun...all/343/14
---------------------------------
A07
Gero is érzi, hogy bizony Vegita messze Goku felett van http://naruto-kun...all/343/16
-----------------------------------
A08
Nem is igazán érdekli hogy elszívják az erejét http://naruto-kun...all/344/10
----------------------------------
A10*
Gero+Piccolo+Gohan+Tien > SSJ Vegita
Ez az egyikk legjobb matematikai alap ebben a sagában.
Illetve a további Dilemmákhoz.
Ha egyszerűsítve nézzük, hogy Vegita 9, Piccolo 6 és Gero 4 Akkor 6+4 =10 >9
Gohan és Tien jelenlegi szinten lényegtelen.
De Gero jelenleg úgy tudja, hogy Piccolo gyengébb nála. Piccolo 3 (Gero szerint)
4+3=7 7>9 az HAMIS.
A. Növeljük Gero és Piccolo erejét. Piccolot nem igazán akarom itt a nameki SSJ Goku fölé vinni, sőt még Dermi fölé sem. De ha Vegita 250 milka, akkor az elengedhetetlen. Ugyanakkor nem hiszem, hogy Gero erősebb lenne, mint Dermesztő
B. Illetve Vegitát sem szeretném 250.000.000 alá vinni.
C. Ha azt feltételezzük, hogy Gero gyengébb, mint Dermi, akkor Vegita itt kb max 150.000.000 lehet. Gero 100 milka Piccolo 80 milka és a kettő 180 milka ami nagyobb mint Vegita.
D. Térjünk vissza az "A9"-hez Van ott egy "talán". Vegita esetleg nem a teljes erejét használja?
A11*
előzmény A10*
Gohan hasonlót csinál, mint Vegita, tehát Gero mégsem lehe annyira erős.
E. Szóval Gero ereje lecsökkentve 30.000.000-ra.
F. Piccolo max ereje lecsökkentve 80.000.000-ra
G. Geronak nincsenek meg a pontos információi. Így ha egy csökkentett Piccolora akar matekozni akkor ugye feltételezhető hogy Vegita is csökkentett módban van. http://naruto-kun...Ball/346/7
--------------------------------
A12*
már megint
H. szóval akkor most 2 Piccolo kell neki
Na akkor:
Gero tovább csökkentve 30.000.000-ra
Piccolo 20.000.000 (visszafogott erővel)
SSJ Vegita 60.000.000 (Visszafogott erővel)
Piccolo 80.000.000 (a max erejét nem szeretném ennél feljebb vinni)
A18
Ezek szerint Dermivel csak az anime hasonlítja össze.
Ez alapján akkor Piccolo bőven mehetne még 150 milkáig is akár, de nem mégis csak marad 80 millió
A19
Viszont Trunksot úgy említi, mintha az erősebb lenne nála.
(pontosabban önmagát nem említi meg, nem teszi magát egy szintre a szuper csillagharcosokkal) http://naruto-kun...all/355/11