Szerintem ha Frost mérgezte meg Gokut, nem szándékosan tette, ő is meglepődött Goku viselkedésén, meg Goku is magán.
Egyik videóban azt fejtegetik, hogy Frost és Freeze fajának mérgező a vére a Saiyan-jinekre, a szív betegséget lehet attól kapta el Goku, amikor beleharapott Freezeba, csak addig lappangott. Most meg azonnal hatott rá...
De lehet simán Dermesztő fertőzte meg őt. A nameki küzdelmük után amíg visszatért a földre főleg "hibernálva" volt az űrhajóban, azért nem jött ki rajta a fertőzés csak 4 évre rá a Droidok támadásakor. Most a második eljövetele után kb 1 év elment a Whissel való edzéssel, meg még 3 a tér idő szobában, szóval kb ugyan annyi időre jött ki megint rajta. De szombaton úgyis kiderül mi a baja gondolom.
A Heat Nameki hasonlatra már én is gondoltam, Frost se teljesen úgy néz ki, mint Freeze. Meg ugye fura, hogy Whis említette, hogy Monaka faja rendkívül erős Billsnek ha harcra kerül a sor meggyűlik a baja velük. Fura, hogy Champa csapatában 1 sincs a fajtájából. Mert ugye minimális párhuzam van, saiyan-jin, rettenetesen erős android, Frost faja, de Monaka Heat teljesen kérdőjel. Lehet Monakának is van egy átváltozása...