A dislikeokkal kapcsolatban rád gondoltam De most látom kaptam én is Fogalmam sincs mire fel. Erre felé csak úgy osztogatják ezeket? Nem mintha számítana.
Hm, na most már értem mire gondolsz. Ezt már hallottam másoktól is, hogy elveszik a mellékszálakban, és nem mondhatom, hogy nincs benne igazság. Viszont...ez sztem kezdettől fogva így van, nem vádolhatod meg a történetet azzal, hogy elvesztette a lényegét. Hiszen a lényeg nem a Stark család (bár kétségtelen, hogy ők vannak a közzéppontban), hanem maga a világ. Ami nyilvánvalóan egyre szélesedik. Nem tudom olvastad-e a könyveket, de ott még sokkal több mellékszál és karakter van, mint a sorozatban, de szerintem ez nem negatívum, hanem épphogy hatalmas pozitívum A komplexitás az egyik legnagyobb erénye a Tűz és Jég Dalának, hiszen a mellékszálak sokszor főszálakká válhatnak, de legalábbis nagy behatással vannak azokra.
A két Stark fiúról beszélsz...Brannél nagyon kevés fontosabb szereplő van, de a szála egyszerűen odaért, hogy nem lehetett mutatni egy évre. Majd idén kapunk tőle rengeteget, ebben biztos vagyok. De ugye azt tudod, hogy ő valószínűleg sosem fog hazajutni? az a sorsa, feladata, hogy háromszemű hollóvá váljon, nem az, hogy hazajusson a családjához.
Rickon meg kisgyerek, nem fejezetkarakter, neki annyi a szerepe, hogy van, az elmúlt pár évadban ha előjött volna, kb. annyi is lett volna neki De ne aggódj, ha a Starkok vissza veszik Északot, akkor előjön ő is (ill. Előhozza az a család, aki bújtatja).
Fel van ez építve...hogy ki mekkora szerepet kap, az az adott helyzet függvénye, nem az, hogy mennyire népszerű.
Hála Istennek. Nem úgy, mint amikor egy shounenben nem lehet sokáig elhagyni a központi karaktereket.
Szerk.: bocsi, ez nyelvileg nem mindig lett helyes és konzisztens de mobilról vagyok.
Szerkesztette: Jon - 2016.04.28. 14:20