Talán kicsit off talán nem De unom, hogy néhány sorozat esetében éveket kell várni a folytatásra vagy egyáltalán nem is jön.
Szóval a kérdés, tudnátok ajánlani pár oldalt ahol lehetne olvasni különböző művek light noveljeit?
Szezonos animék/mangák
Talán kicsit off talán nem De unom, hogy néhány sorozat esetében éveket kell várni a folytatásra vagy egyáltalán nem is jön.
Szóval a kérdés, tudnátok ajánlani pár oldalt ahol lehetne olvasni különböző művek light noveljeit?
A light novelek esetében a kiadók korántsem törekszenek arra, hogy animében adaptálják az egész művet, mert a céljuk a az eredeti kiadás támogatásában, a kötetek minél jobb eladásában rejlik. Az anime ehhez csak népszerűsítésre szolgál, ami ha sikeresen megtörténik, akkor gyakorlatilag nem kell feleslegesen szponzorálniuk újabb évadokat, mert 12-13 rész is elég lehet, hogy egy művet a csúcsra repítsen a semmiből. Nem azt akarják a kiadók, hogy egyetlenegy mű mellett horgonyozzanak le az olvasók az idők végezetéig, ezért igyekszenek minél több műnek megadni az animés népszerűsítést, még akkor is, ha vannak szériák, amiknél durván megszedhetnék magukat, ha akár csak kétévente, de kiadnának 24-25 részt. Az Index is ilyen, mégsem akarja fejni a Dengeki, hanem más műveknek biztosít lehetőséget. És ez igaz a többi kiadóra is. Sajnos, nem sajnos, ilyen a rendszer
A Baka-Tsuki kb. az egyetlen ilyen oldal, amit ismerek, bár a Kadokawa betámadta tavaly karácsonykor, így sok mindent leszedtek. Ha mondanál címet, ami érdekelne, akkor utána tudnék járni, hogy elérhető-e angolul.
Boku Dake Ga Inai Machi:
Na! Bastianra hallgatva megnéztem a mangát is a 32. fejezettől. Innentől spoiler: Szerintem ahhoz képest hogy ennyit változtattak és máshogy kivitelezték jól megcsinálták.Igen, összecsapott a vége de a lényege ugyanaz.Bár a mangában jobban tetszett ahogy kijátszották egymás terveit. Manga tényleg jobb, de nekem az Anime is nagyon-nagyon tetszett.Legvégét így képzeltem el hogyha nem a drámai befejezést gondolnám. Tanárral akkor a végén konkrétan mi lett? Csak börtön? :/ Szívesen láttam volna azt hogy megöli magát, bár lehet úgy meg túl klisés lenne. Írjátok a véleményeteket nagyon érdekel
Boku dake ga Inai Machi 12. rész END
Hmm... elégedett vagyok. Felkészültem a legrosszabbra az előző rész után, de a változtatások ellenére, sikerült jó finálét csinálniuk. Aki kíváncsi a kimaradt részekre, az olvassa el a manga első 6 fejezetét, valamint a 32. fejezettől a végéig. Az anime végső értékelésére még visszatérek, ha az összes általam nézett anime véget ért a szezonból.
Boku dake ga Inai Machi végül befejeztem. Igazából én is követtem nagyjából végig, csak az utolsó 3 rész elcsúszott kicsit nálam, de nem is baj mert olyan izgalmas volt, hogy nem bírtam volna heteket várni
Összességében elégedett vagyok, jó kis történetet mesélt el, fontos mondanivalóval. Kicsit túl könnyű volt a rejtély, mármint én nagyobb csavarra számítottam. Amikor van a rendőrségi incidens a hídnál, már akkor "X" volt a gyanúsítottam csak, hogy ne legyen spoiler
A mangából kiderül, hogy élte túl amugy a "titanicos esetet"?
A grafika meg a zenére nem volt panasz, ki felelt amugy a grafikáért? Az A-1 pictures? Mert, ha igen nagyon kitették magukért.
De mindenképpen belefogok nézni a mangába is mert a végén érződik kicsit a gyorsaság.
Amik tervben vannak:
Harci shounen:
- Boku no Hero Academia
- JoJo's Bizarre Adventure Part 4: Diamond is Unbreakable (Bár a slice of life, nyomozós jelleg is jellemzi)
- Ushio to Tora 2. szezon
Seinen:
- Joker Game
- Bungo Stray Dogs
Kaland:
- Magi: Sinbad no Bouken
Slice of life:
- Sakamoto desu ga?
- Flying witch
Elgondolkodtatós:
- Concrete Revolutio S2
Paródia:
- Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?
Amiken még agyalok/Letudjam-e a teljesség kedvéért a 2. szezont?/Jót és rosszat is hallottam róluk:
- Mayoiga
- Phoenix Wright: Ace Attorney
- Gakusen Toshi Asterisk 2. szezon
- Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu
A Sousei no Onmyouji-nál pedig mangáznék. Nem tetszik, hogy már egy anime eredeti állatkát kellett látnom az előzetesben...
Valamint van még itt kettő, amik vélhetően nagy hype áradatot fognak csinálni, de hidegen hagynak.
- Kiznaiver
A Trigger-nek már a Kill la Kill-nél sem sikerült megértenem a körbenyalását, mert szerintem a Kill la Kill egy abszolút megosztó anime, ezért ezúttal sem értem, hogy miért kellene lázba jönnöm csak azért, mert a Trigger egy újabb anime eredeti produkcióval áll elő?
- Koutetsujou no Kabaneri
Egy újabb disztópikus mű a Wit stúdiótól... Hát nem hihetetlen?! Ki hitte volna?!
Shingeki no Kyojin steampunk kiadásban, atyaúristen stábbal. Csak azt nem értem, hogy minek? Miért gondolják úgy, hogy attól, hogy ők készítették a Shingeki no Kyojin-t, már minden hasonló műre elindul a húsrántó parti. Az egyértelmű másolások kínosak, főleg ha ugyanaz a stúdió követi el, aki az eredeti mű animálása mögött állt...
Wan Bing Xung Zwei azaz Utawarerumono: Itsuwar no Kamen.
Azt hiszem elég sokat panaszkodtam erre az amimére.
Viszont a vége felé azért kezdtem megkedvelni és a befejezetlenségig ez csak fokozódott.
Az animét három részre tudnám osztani.
1.
Semmi sem történik, így kell néhány fürdős jelenet az anime iránti érdeklődés fenntartására.
Ez voltaképpen Slice of Life... utánzat volt.
Ugyanis a Slice of Life, nem csak a szereplők mindennapjainak a bemutatását jelenti, hanem ennél jóval többet.
Ide tartozik a mély karakter központúság, és az olyan apró animációs és vizuális effektek amik az igazi mélységét adjáj
Hogy értsétek miről beszélek, itt van egy jelenet a Boku Dake Ga Inai Machi-ból:
Boku No Hero Academia 1. része valóban nem nyerte el úgy igazán a tetszésemet, de úgy voltam vele megvárom a 2. részt.Hát jól tettem Abban a pillanatban SPOILER: amikor Deku elkezdett szaladni Kacchan után tudtam h ez egy nagyon jó anime lesz. SPOILER VÉGE Az ilyen pillanatokért nézek animét Nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen ereje lesz Deku-nak.Valószínűleg a 13 rész után mangaolvasás lesz
Na, nem is tudtam, hogy újranyílt ez a téma!
A hivatalos fórumtémájába már írtam az academiának, de az egy apró dolg, amit fel tudnék hozni a hero academiának az az, hogy All might hangja nem változik, miután nyüzüge lesz.
Ezt a hangyapöcsnyi apróságot leszámítva abszolút tökéletes lett a 2. rész.
Amúgy, ha továbbra is ilyen tempóban haladnak, akkor az első gonosztevős inváziónál lesz szerintem vége az animének. A port fesztivál már nem fog beleférni.
-----------
EDIT:
BTW tudom ajánlani, hogy ne a Horriblesubs-os verziót nézze, aki angolul nézi, hanem a Merchant-os verziót. Egy csomó kis hülyeséget javítanak a HS-hoz képest és a felirat is sokkal szebben van formázva meg időzítve.
Egyesítve 2016.04.13 00:46:43:
Plus ultra
Hát az eddig látottak alapján a Bungo, a Jojo és a Hero acdemia a három legjobb anime szerintem az évadban.
A többi vagy csak so-so vagy abszolút érdektelen eddig, de kivárom a 3 részt mindegyiknél, mielőtt véglegesen ítélkezek.
EDIT:
Ja igen, a Shounen maid és a Flying witch még elég jónak néz ki, utóbbinak olvasom a mangáját is, de mindkettő elég kis lazítós azért nem is venném bele őket a korábbi körbe.
Egyesítve 2016.04.16 22:37:03:
PLUSSSSSSS ULTRAAAAAAAA
ÉÉÉÉS szokás szerint az egyik legbugyutább animének van az egyik legjobb openingje az évadban XD
https://www.youtu...Y0UC7r_pUo
Mivel azt hiszem nincs saját témája megkérdezzem itt. Ha elakarnám kezdeni a Gintamat, hol kezdjem? Mivel nem egy részről van szó, nem mindegy Mennyi filler van benne pl. az érdekelne. Vagy nem is muszáj az elejéről nézhetem a legújabb évadot?
Félre ne érts, de... Miért akarnád kihagyni valaminek az elejét, még ha lehetséges is lenne?
Vannak olyan történetek, amit nem kötelező sorrendben nézni, lehet kihagyni részeket belőle, de az a tapasztalatom, hogy abból még soha nem lett semmilyen baj, ha követjük a sorrendet, nem hagyunk ki semmit és mindent az elejéről kezdünk. Ezt most JoJo viszonylatban írtam, ahol vannak okostojások, akik megszakértették, hogy nyugodtan lehet a Part 3-mal kezdeni, a Part 1-2 pedig jó lesz visszaemlékezésnek, holott a Part 3 eleje rögtön elspoilerezi a Part 1 végét, a Part 2 végét is egy fokig, plusz úgy vágsz neki az egésznek, hogy semmit nem tudsz a széria egyik-másik ikonikus karakteréről, amit már tudhatnál... És ezt a körítést most azért mondtam, mert a JoJo úgy lett megtervezve, hogy nyugodtan ugrálhatsz Part-onként, de mindig lesznek spoileres elemek, amik elronthatják a mókát, vagy felesleges kérdéseket szülhetnek benned, amik meg lettek válaszolva korábban, csak az ugrálgatás miatt kimaradtak.
Visszatérve a Gintamára, naná, hogy az elejéről kell kezdeni:
#1 http://www.nyaa.s...tid=752324
#2 http://www.nyaa.s...tid=752326
#3 266-tól 316-ig
Nincs sok filler, kb. 20-30 rész, de annyira szétszórva vannak, hogy észre sem veszi őket az ember. Plusz, azok is felettébb mókásak.
Ugrás a fórumra: |