A széria népszerű rövidítése: Magi
Főbb műfajai:
Kaland, Fantasy, Shounen
Alkotója és illusztrátora:
Ohtaka Shinobu
Státusza:
Fut
A Magi-ról röviden:
Történetünk feltehetőleg egy, az Óvilágon alapuló világban játszódik, ötleteket merítve, többek között az "Az Ezeregyéjszaka meséi"-ből és az "Ars Goetiá"-ból. Ebben a világban egy "rukh"-nak nevezett esszencia jár át minden élőlényt, majd a halálukkor visszaszáll a körforgásba, kialakítva egy reinkarnációs ciklust, a végzetüket. A "magi"-k olyan mágusok, akik az átlagos mágusoktól eltérően, nem csak a testükben lévő rukhból, hanem a környezetük rukhjából is képesek erőt meríteni. Ezt az erőt nevezik "magoi"-nak. A magoi képes felerősíteni a használója fizikai képességeit, vagy átvezethető egy tárolóba. A legértékesebb tárolónak számító "fém tároló"-ra pedig úgy tehet szert valaki, hogy a magik által felvont "labirintus"-ok egyikét meghódítja és a végén található "dzsinn" őt választja mesteréül. Ekkor a dzsinn, a mesterének egy kéznél lévő tárolójába költözik és a mesterének bármikor lehetősége lesz előhívni az erejét a jövőben. Vajon hogyan fonódik össze a kis Aladdin, a kocsihajtó Alibaba és a rabszolga Morgiana sorsa ebben a világban? Megtudod, ha belekezdesz a Magi-ba!
Személyes véleményem:
Jól átgondolt, stabil alkotás, szerethető szereplőkkel. A Magi világa már az elején "elvarázsolt". Sikerült egy olyan hangulatot teremtenie olvasás közben, amitől tényleg azt érzem, hogy én is a mű egy szereplője vagyok. Mintha tényleg én élném át ezeket a kalandokat. Ezenfelül, Ohtaka remekül építette fel a világát és nem fél a politikába sem belemenni, ha egy ország ügyeiről van szó. Rengeteg széria a szőnyeg alá sepri az ilyesmit, ezért nekem kifejezetten tetszik, hogy erre is gyakran kitérünk. A karakterekkel egyetemben, úgy érzem, hogy az olvasó is felnőtt az évek során.
Anime adaptációja:
-1. szezon:
[2012. október 07 - 2013. március 31]
Az A-1 Pictures stúdió készítette, 25 részen keresztül futott. Nagyjából a 115. fejezetig dolgozta fel a mangát.
-2. szezon:
[2013. október 06 - 2014. március 30]
A "The Kingdom of Magic" alcímet kapta és ismét A-1 Pictures stúdió készítette, 25 részen keresztül futott. A 198. fejezetig dolgozta fel a mangát.
Az első szezon esetében mindenképpen azt javaslom, hogy először inkább olvassuk el mangában, aztán nézzük meg animében. Sok kisebb-nagyobb módosítás történt, ami odáig fajult, hogy "Sötét Király Alibaba" személyében még kaptunk is egy fillert az évad végére. Tulajdonképpen, a Balbadd történetszálon kívül, majdnem mindenbe belegyúltak. A Szindria és Zagan ív pédául csúnya egybemosást kapott, rengeteg ugrálással az időben.
A második szezon már nem volt ilyen vészes. Takarítottak egy picit maguk után az elsőből, de utána nem volt különösebb eltérés a mangához képest. A 4 fejezet = 1 epizód tempó nekem még mindig gyorsnak hatott, de ez legyen az évad legnagyobb hibája.
Magi: Sinbad no Bouken
[2013. május 08 - napjainkig]
A spin-off mangában, amit Ohtaka ír és Ohtera Yoshifumi illusztrál, Szindbád kalandjait kísérhetjük figyelemmel a születésétől kezdve. Tanúi lehetünk annak, hogy miként is vált Szindbád a "Hét Tenger Királyá"-vá.
Anime adaptációi:
-1. adaptáció:
[2014. május 14 - 2015. július 15]
A Lay-duce stúdió készítette, 5 OVÁ-t foglal magába. A 29. fejezetig dolgozta fel a mangát, kivágva Badr, Szindbád apjának történetszálát a manga elejéről.
-2. adaptáció:
[2016. április 16 -
Ismét a Lay-duce lesz a készítő, de ezúttal már TV anime formájában érkezik az adaptáció. Mivel nem biztos, hogy onnan folytatják, ahonnan az OVÁ-k véget értek, ezért egyelőre, 2. adaptációként tűntetem fel a jövőbeli animét.
Témája az előző fórumról
Szerkesztette: Bastian - 2016.04.08. 13:19
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."