Nos a szabályok tiltják hogy egyek, kivéve, ha az életem függ tőle. Mondok egy példát: Ha te megfenyegetsz hogy megölsz, akkor ehetek.
Anyám pl keresztény és mindig amikor sertéspörköltet csinál, megfenyeget minket hogy kinyír a gecibe. Ezután jóízűen befalom a pörköltet.
Látod? Minden szabályra van egy kivétel.
Hogy voltál itt egyáltalán? Vagy itt vagy még? Nem olvastam végig, szóval írd le 3 tőmondatban, mi van, és akkor tudok mondani pár értelmes dolgot. Meg kocsmát. [...] de hogy az olaszok mit fognak szólni hozzá csütörtökön, na az egy jó sztori lesz.
Nem, csak egy napra mentünk. Azaz tegnap olyan 6:00-körül elindultunk Pestre, és még 19:20-körül vissza is értünk Debbe. A tanácsot pedig azért fogadtam el így-is, úgy-is, mert lehet, hogy fogunk még mászni a nyáron, több okból is.
Apropó, nem értem, miért erőltetik mindig a Terror Házát, nektek még okés, ha sulival vagytok
Ezt én se. Gondolom azért, mert végül is nem olyan régen történt ez az egész, aztán mert fájó emlék a Magyar Történelem kudarcainak halmazán, meg mert a mai fiatalok leszarják ezt az egészet, így erőltetni kell, másképp nem nagyon kutatnának utána, vagy mennék el önszántukból.
Pár kép
[img]http://www.terrorhaza.hu/files/lead_image/image/153/level_lead_lg_0fe1b6f93c9aa3bf62d28a3c86ea7042.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
[img]http://www.terrorhaza.hu/files/lead_image/image/186/level_lead_lg_52c13c194ee69ec04c68293f83f40ed5.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
[img]http://www.terrorhaza.hu/files/lead_image/image/189/level_lead_lg_c38bb500ac3c52106a79e409c659c23d.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Mindenesetre volt pár emlékezetes pillanat. Haverom megkérdezte: - Te, Heni. Féltél volna ebben a pincében azokban az időkben?
- Attól függ, kiként. - feleltem nevetve, de csak egy pillanatig.
És itt kezdtünk el nosztalgiázni azon (ami talán az Ötödik pecsét c. filmben is feltett kérdés volt, más szereplőkkel kissé), hogy melyik "oldalon állnánk" általunk megszemélyesítve, a behurcolt áldozatok lennénk (tudjuk, hogy általában miért kerültek be), vagy... azok lennénk, akik végrehajtották ezeket a tetteket, amiről az egész szól.
Önmagunknak nem akartunk hazudni, nyilván és talán pont ez a bizalmatlanság az, ami miatt nem tudtuk egyértelműen magunknak se megválaszolni az egészet... öcsém persze most, ahogy rákérdeztem egyértelműen rávágta, hogy én inkább lennék az, akit bevittek, nem pedig ezek a mocskok. Szerintem, bármi is kavarog most a fejembe, nem most fogom tudni megfogalmazni...
...és ti? Mit választanátok?
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Nos a szabályok tiltják hogy egyek, kivéve, ha az életem függ tőle. Mondok egy példát: Ha te megfenyegetsz hogy megölsz, akkor ehetek.
Anyám pl keresztény és mindig amikor sertéspörköltet csinál, megfenyeget minket hogy kinyír a gecibe. Ezután jóízűen befalom a pörköltet.
Látod? Minden szabályra van egy kivétel.
Na mondjuk nekem egy ismerősöm annyira zsidó, hogy az apja (vagy nagyapja már nem emlékszem) konkrétan rabbi volt, de neológ, akik elnézőbbek. És ő azt mondta a lányának, hogy húsvétkor szabad sonkát enni. És amikor megkérdezte, hogy hogyan lehet ezt azt mondta, hogy azért, mert finom. XD
Nekem apai nagyanyai ágról van pár enyhén náci beütésű ősöm, mamám meg tök kedélyesen mesélte mindig az egyik leghíresebb zsidó-náci viccét, hogy állnak a zsidók a gázkamrában, és mondják a náci tiszteknek, hogy nyissák ki, nyissák ki! Mire a tiszt kedvesen; Nyitom már, nyitom már. Én meg nevessek, hogy hahha, jaj de humorheroldok ezek a kis nácik, jaj. Mama legalábbis nagyon murisnak találta ezt a viccet mindig.
Karácsony van nálunk is, apám is meg anyám is akarták, szóval nem volt semmi nézeteltérés köztük.
A piarban is lazán eljártam a misékre, csak ugye nem bálványimádtam mint a többiek, hanem aludtam.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Más is érzékelte, hogy ma már inkább gáz, mint menő a 90-es, 2000-res évek minden értéket tagadó Nihilizmusa?
A másik meg, hogy a keresztények nem tudom miért ilyen szerencsétlenek. Múltkor egy kármelita szerzetes beszélt arról, hogy manapság az emberek gyökértelenek és egyre többen akarnak követni valamiféle spirituális utat. Ő is ezen van, hogy ezt az emberek keresztény módon élhessék meg.
Mondom na. Megnézem akkor a prédikációját, biztos mély, gyakorlatias útmutatás lesz a spirituális úton, ha már így rákészült. Erre végig arról beszélt, hogy Jézus szakított a hagyományokkal, már nem volt olyan aszkéta, mint Keresztelő szent János. Mert ő új értékrendet hozott el.
Mondom nagyszerű. És nekem ettől miképp lesz jobb az életem?
Megnézek egy Csong An Szunim zen szerzetestől való YouTube videót és valós problémáim oldódnak meg, illetve közelebb leszek a lelki békéhez. Feltéve, ha művelem is a gyakorlatokat. Sok misén voltam gimisként is, de sosem éreztem, hogy bárhogy közelebb vitt volna Istenhez. Mind elméleti dolgokról beszélnek a gyakorlatiasság teljes hiányával. Eleinte biztos volt valami, amiért így elterjedt a kereszténység, de én már csak ezt a ,,Nesze semmi, fogd meg jól hatást tapasztaltam."
Egyszer nekünk suliba jött el órát tartani egy atya, de az az egyetemi fajta, aki egyetemen is tanít, és olyan osztálytársaim mondták utána, hogy basszus, ez olyan jó volt, hogy ezentúl komolyan eljárnak misére, akik addig full ateisták voltak. Mondjuk azt is mondták utána, hogy lehet benéznek egy iszlám istentiszteletre is, hogy szélesebb rálátásuk legyen a vallásra, és ezek után nem voltam velük hajlandó szóba állni.
De amúgy a keresztény papok valóban totál gyökerek, meg a misék is azok. Már nem a lelki fejlődésről szólnak, hanem arról, hogy szabályok szerint, szertartásszerűen ledarálják az egészet. De ha elolvasod a Bibliát, és nem bigott módon, hanem figyelmesen, meg esetleg pár apokrif iratot is mellé, akkor abból tisztán lejön, hogy Jézus a többi nagy szerzeteshez-gondolkodóhoz hasonló filozófiát tanított, csak például a nirvána meg a Brahman helyett Isten van.
Hát ez a laptop valami kibaszott szokatlan... hogy hogy fogok Lolozni úgy, hogy momentán helyem sincs, azt nem tudom. De, előbb írni kéne megtanulni...