Zoro hozta a formáját, szinte egyből és agresszívan támadott Hawkinsra, ő pedig a hátason ült, ezért kétlem, hogy másképpen kivédhette volna a támadást. Leszállni meg nyilván nem akart, biztosan óvatos, így számolt a meneküléssel is, lévén mégiscsak Luffyék az ellenfelei. Szóval simán lehetséges, hogy rendelkezik hakival, és nem is értem, hogy többeknek miért csalódás az ereje, szerintem épp ellenkezőleg, erős és kreatív. Eleve legalább 10 klónnal rendelkezik, ami igen szép előny: ha 10 bekapott támadás alatt legalább 5-öt ő is bevisz, még mindig sértetlen marad, az ellenfele pedig adott esetben már halott is lehet. Gondolom 10 az a mennyiség, amennyit egészségesen elő tud állítani a teste, 10 bekapott támadás alatt pedig ideje is marad kitaktikázni/megjósolni a stratégiáját. A kardjában lévő nagy klón pedig szintén erős, ezt Zoro mondata egyértelművé teszi, és ki tudja mit tud még. Az más kérdés, hogy kardforgatók ellen nem éppen a leghatékonyabb a szalma miatt, de egy ütéstől szerintem nem esett volna szét a nagy klón. Hawkins képes a szalmaszálakat erősíteni, különben nem tudta volna átszúrni a gyíkot. Egyébként nem feltétlenül könyörtelen Hawkins. Az első esetben lehet tényleg nem volt más választása, vagy ő, vagy az embere hal meg, a másodikban pedig a kihúzott lap egyből aktiválta a hatást, kvázi a sors szerepét játszva. Szerintem Hawkins amúgy is egy megrögzött determinista lehet, mint ahogy az összes kártyajós az. Úgy értem ezt, hogy mindenben eleve a sors kezét látja, ezért ennek tudja be az emberei halálát is.
Viszont én se értettem, amit AFR is említett, hogy miért kapcsolódik a szalmagyümölcs a jósláshoz és az átvitelhez, de aztán eszembe jutott valami a tarot kártyával kapcsolatban, amiről lehet olvasott Oda és amit Hiei is érintett. De amúgy Hiei, Hawkins biztosan tudja manipulálni az eseményeket, sőt inkább megteremteni. Amint kihúzta a fordított Bolond kártyát, azonnal rátámadt az egyik a társára, a fordított Főpapnő esetében pedig egyből üldözni kezdte Luffyékat. Tehát nem csak információt tud kinyerni a lapokból (jóslás), hanem teremteni is képes vele eseményeket. És erről jutott eszembe, hogy a zsidó kabbala mindig is összekapcsolódott a Tarottal, a kabbala szerint pedig a héber ábécé betűinek bizonyos kombinációkba rendezése által lehet úgynevezett gólemet teremteni, eseményeket manipulálni, jósolni stb. A Tarot pedig teljesen összhangban van a kabbalával, tehát a fenti róla is elmondható, mert minden lapnak megfelel a héber ábécé valamelyik betűje (22 betű van és 22 tarot kártya az ún. Nagy Arkánumban. Ezek a legfontosabb lapok, ezért szerintem Oda csak ezeket fogja bemutatni, vagy ennek részét, a többi 56 kártyát nem.). Tehát elképzelhető, hogy Hawkins valamiféle kártyamágiát tol, amire a szavai is utalnak egyébként: http://naruto-kun...ece/913/10 De egyébként mivel a tarot kártyák a számokkal is analógiában vannak, ezért konkrét időpontra is lehet kérdezni, tehát az is összhangban van a való élettel, hogy meg tudta jósolni a 19%-ot. Sőt egy kis utánajárással bárki megtudná mondani, hogy melyik lapot/lapokat kellett Hawkinsnak kihúznia ahhoz, hogy a 19% jöjjön ki. Továbbá a Bolond kártyán valójában is szerepel a kutya, aki beleharap az emberbe, és elég beszédes, hogy baráti tűz a jelentése az OP-ban, utalva ugye a kutya az ember legjobb barátja közhelyre, de a kártyán mégis megharapja, ahogy megharapta - szimbolikus értelemben - Hawkins embere a saját társát is.
Szerintem egyébként valakit fel fognak akasztani, mert a 12. tarot kártya az Akasztott Ember, ráadásul Japánban máig van halálbüntetés, általában akasztásos módszerrel.
Mindenesetre tényleg nagyon érdekes lenne látni, hogy mind a 22 lap kibontását miképpen oldaná meg Oda, úgyhogy remélem bejön az ötleted Hiei, hogy egyfajta narrátor szerepet is játszana Hawkins. Bár félő, hogy Oda azért nem csinálja meg, mert túl sokat szerepelne így Hawkins a többi karakter rovására. Mondjuk meg lehet ezt oldani kevés panellel is. Meglátjuk.
szerk.: AFR, szerintem lesz ilyen. A mágiát mindig is úgy fogták fel, mint az akarat felfokozott intenzitását, így szerintem simán beleférne pont a One Piecbe ez, ahol az akaratnak nagy a jelentősége, főleg Luffy esetében. Engem inkább az zavarna, ha csak felületesen és közhelyesen mutatná be ezt Oda, csak azért, hogy gerjessze az izgalmakat, ez tényleg szánalmas lenne. Valószínűleg persze ez lesz, de általában azért Oda megtudja oldani egyben a kettőt, tehát izgalmakat is kelteni és Luffy személyiségét is árnyalni. Ráadásul az összes szakkönyv, ami a tarottal foglalkozik, hangsúlyozza, hogy a jóslatokat meg lehet változtatni, erős akarattal...
Szerkesztette: Paidion - 2018.08.05. 23:05