Jaeger :
Dragon Cry azóta Canon, hogy kijött.
Lement két fejezet, de már belekötsz, időt se hagysz, hogy kibontakozzon a történet.
Semmit se tudni ezekről a sárkányokról még.
Fairy Tail manga
Őszintén szólva, olyan rég olvastam utoljára mangát és néztem animét, hogy jóformán semmire nem emlékszem :/ De beiktatok egy updatet.. Csak nem tudom hol is kezdjem XD (az elejétől nem kívánom megnézni
)
Én már csak azért is szeretem a FT-t, mert én a női főszereplőket jobban szerettem mindig is, pl. Narutoban Sakura, amivel egyébként szerintem egyedüli ember vagyok a földön.. Itt Lucy tölti be ezt a szerepet és az Ő karakterfejlődése szerintem az egyik kimagaslóbb.. Foglalkoznak vele, nem annyira lett félredobva mint Sakura
Ez meg, hogy mi is pontosan ez a 100 éves küldetés, nagyon mondva csináltnak tűnik, de mindegy mit, csak valamit tudjak olvasni
Az elvárásokra visszatérve.
Régebben a Naruto manga is ezért tetszett egyrészt, mert rajzilag kidolgozott volt, normálisan meg voltak rajzolva a hátterek is, nem voltak lespórolva. A Fairy Tail is hozta ugyanezt, plusz a középkori fantasy jelleg plusz előny volt. És nem volt túltolva, nem voltak képtelen építmények, kacsalábon forgó paloták, lebegő városok (na jó, Edolasban igen, de ott az a történet részét képezte).
És nem volt világmegváltó küldetésük sem. Nem volt "öten megmentjük a világot"... Csak annyi volt, hogy "aki bántja a Fairy Tailt és a bajtársakat, az ellenség". Csak egy rakás idióta volt, akik a saját emberi gyarlóságaik mellett a legjobbat próbálták nyújtani.
Persze azért voltak itt-ott hézagok, érthetetlenségek, elszalasztott lehetőségek. A mai napig nem értem, hogy Pretch-ből hogy lett Hades, és Acnologiának kb. annyi háttértörténete volt, mint egy kavicsnak. Ur és Urtear múltja is nagyon rezgő léc. Az anime próbálta kiegészíteni Brain "segítségével", de még úgy is eléggé... hűha. A veszteségek nélküli csatákat hagyjuk, kérek mindenkit, hogy az ezzel kapcsolatos felindulásokat hanyagoljuk.
Tehát összességében számomra tetszetős világot adott, egy jó adag humorra és többé-kevésbé elfogadható történettel.
Ha a 100 éves küldetés is hozza ezt, akkor gond nem lesz. Annyi biztos, hogy a rajzolás oké. És ez sokat jelent. Egy-egy jó melléktörténetből számomra sokat vesz el az, hogy csak a ruháról ismerek fel néhány szereplőt. o.O
És emlékezzünk a Nap falus küldetésre. Ott is mi volt? Ki kell olvasztani egy megfagyott falut. Aztán kiderült, hogy óriások lakják, az őrláng valójában Atlas Flame tűzsárkány és az egész hóbelevancot Gray apja, Silver jegelte le.
Ha itt is kapunk egy ilyen kis meglepikkel tarkított történetet, akkor helyben leszünk és ha túl is nem szárnyalja magát, de a Fairy Tail megmarad Fairy Tailnek.
u.i.: Azért tényleg nagyon remélem, hogy az öt sárkány tényleg nem simán csak őt leverésre váró agyatlan rombológyík lesz, hanem kapunk egy kis csavart. ^^
Na ez már a 2.fejezet után kuka. Nem volt semmiféle elvarasom de ez az 5 új achnologia szintű sárkány kiverte a biztosítékot.
Adok az írónak további ötletet : legyen délen is egy új random kontinens, ahol meg legyen 10 új sárkány, ha ezt az 5ot leverték.
Részemről vége is az egésznek.
Várjuk még ki azt az öt sárkányt. Még csak egy kristálygömbben láttuk az árnyékuknak is alig nevezhető sziluettjüket. Az is lehet, hogy nem is született sárkányok, hanem bedilizett, sárkánnyá változott sárkányölők. Esetleg olyanok, mint a Hulk, ha emberek, akkor normálisak, ha meg véletlen átváltoznak, akkor "Hulk zúúúz"!
"Mondhatjuk, hogy egy-egy Acnologiának felelnek meg." Óóóóh, könyörgöööm
Pedig tökre érdekesen alakult eddig
Na jó, kezdjük az elején: a rajzolás szép, a sztori nosztalgikus, érdekes, különösen ez az első máguscéhes dolog, szóval amúgy teljesen élvezem a régi karakterek miatt, és több, mint valószínű, hogy folytatni fogom akkor is, ha hülyeségek lesznek benne, mert azért a FT-ben mindig a karaktereken volt a hangsúly, azok meg megmaradtak. Kifejezetten érdekelne pl. az 545-ös fejezet után a párok dinamikája (Lucy-Natsu, Gray-Juvia, de legesleginkább Erza és Gérard), remélem Gajeelék is utánuk mennek, és az első két fejezetből azért erre látok esélyt bőven. Remélem látom a "nagyfiúkat" is egy kicsit (Gildartz, Luxus, Gerard ), meg ilyesmik. Csak könyörgöm, Mavis meg Zeref ne jelenjen meg, mert azt nehezen fogom tudni megemészteni. Egy életre elég volt belőlük a FT végére
Ha a fenti dolgok fele megjelenik majd a mangában, már örömmel fogom olvasni. Valakinek van valami infója arról, hogy milyen hosszú lesz? (Bocsi, ha elhangzott már az infó, csak másfél oldalnyi kommentet olvastam vissza.)
Azt sem bánom, hogy sárkányok lesznek a sztoriban, bár egyelőre nem nagyon tudom elképzelni, hogy ezt logikusan bele lehetne illeszteni a sztoriba, de hátha, elvégre Irene is megoldotta. Nem túl eredeti ötlet, enyhén fogalmazva sem, de mindig szerettem a sárkányokat a FT-ben, meg azért na, sárkányok, menők, könyörgöm.
De ha itt tényleg az lesz, hogy 5 darab Acnologiával felérő sárkány (vagy ember, tökmindegy) lesz itt, akkor nagyon fogom fogni a fejem
Szóval oké, adjunk esélyt, bár őszintén, Mashima az utolsó 100 fejezetével már nem nagyon érdemli meg a bizalmamat, de hátha Nincsenek nagy elvárásaim, ahogy mondtam, a karakterekért olvasom, abban remélem kapunk valami előrehaladást/menő dolgokat
Chakra- A FT-nek tényleg tagadhatatlanul voltak erényei, érdekes világa, jó karakterei, nagy potenciálja, amit azonban nagyon-nagyon ritkán tudott kihozni magából, a sztori egészét és a karakterek fejlődését tekintve pedig sosem. Az utolsó fejezetekről ne is beszéljünk, meg a tipikus gyáva, klisé és buta húzásairól Mashima-senseinek.
A Narutonak rengeteg hibája van, de az egy gyenge 100-150 fejezetet leszámítva én nem emlegetném egy lapon a FT-tel.
Persze ízlések és pofonok.
Azért érezhető gondolom, hogy csalódtam rendesen a FT-ben, pedig az első 250 fejezetért tényleg odáig voltam, és még utána is nagyon sok jó pillanata volt. De hát, már vége, mindegy, remélem ez jó kis epilógus lesz, elfeledtetve a manga végét.
Elismerem, hogy tévedtem, mert maga a küldetés nemhogy felér a hypehoz, de kisujjal lenyomja szkanderben. Az egyetlen probléma, hogy megint csak ellentmondásokat szül.
Az önképző sárkányölő nem lenne hülyeség, mert Sherria is könyvből tanulta az istenölő mágiát, az viszont már egy jobb kérdés, hogy honnan szerzett sárkány magot? Az egyetlen (valamennyire) logikus magyarázat, amit el tudok képzelni, hogy Acno összeállt az öreggel és akkor az megmagyarázná, hogy miért van hirtelen 6 újabb sárkány akikről nem tudott. Ha mondjuk az lenne, hogy Acno tudta magáról, hogy van néhány sárkány akiket nem tud kiszagolni és ezért kellett neki egy társ, azzal ki lennnék békülve. Plusz arra is magyarázatot adna, hogy az öreg miért csak ezt az öt sárkányt akarta legyőzni és Acnot miért nem.
Amin viszont jót röhögnék (bár nem látok rá sok esélyt), hogy Gildartz ugye mondta, hogy Acno miatt bukta el a küldetést és most kiderülne, hogy Acno valójában azért volt ott, mert őrzött valami embertelenül erőset, amit most rászabadítanának a világra.
Csóri fekete szárnyasnak semmi sem marad, már az erejével sem tűnik ki.
Ha Wendy megbűvöli Erza kardjait, akkor betud ő is segíteni aprítani(lsd anyja lecsapása).
Ugyanilyen módon szerintem Gray démonölőjégkardját is megerősítheti.
Lucyra passzolom. Sárkányölő ostor? XD
Továbbá semmit se tudunk az 5sárkány állapotáról. Talán Gildtars harc után mind megölte vagy nem.
A Narutonak rengeteg hibája van, de az egy gyenge 100-150 fejezetet leszámítva én nem emlegetném egy lapon a FT-tel.
Durzo írta:
Az egyik, hogy Natsuban nem volt ott elzárva a világ legerősebb démona az elejétől fogva, aki előjött, akárhányszor Natsu nem tudott nyerni a saját erejéből
Natsuban is végig ott volt Igneel aki igy vagy úgy, de mindig segítette.
Jon már leírta, hogy Natsu is a történet során rengeteg segítséget meg erőt kapot amit Naruto nem igazán. Igy összehasonlítva szerintem Naruto többet is edzett mint Natsu ráadásul őt az elején nagyon utálták szóval sokkal nehezebb volt felállni onnan.
Visszatérve pedig kiváncsi leszek Natsu most igy Achnologia után pontosan milyen erős is lesz. Technikailag neki kéne most a legerősebbnek lenni.
És pont ezért mondtam, hogy
Kishimoto és Hiro ugyanazokat a hibákat követték el, csak Kishimoto logikus...nak tűnő magyarázatot adott rájuk.
Natsuban is végig ott volt Igneel aki igy vagy úgy, de mindig segítette.
Natsu is a történet során rengeteg segítséget meg erőt kapot amit Naruto nem igazán.
Igy összehasonlítva szerintem Naruto többet is edzett mint Natsu
Visszatérve pedig kiváncsi leszek Natsu most igy Achnologia után pontosan milyen erős is lesz. Technikailag neki kéne most a legerősebbnek lenni.
Vicces hogy eddig két fejezet jött ki de már sokan szidják még bármilyen fordulat lehet alig tudunk valamit az egészről.
A másik ember ez a Fairy Tail ha már eddig láttad akkor tudod róla hogy nem a logikus történetéről híres
Én valami nagyot vártam a rajzolástól már ha új rajzoló lett de így is szebb lett és tetszik de egy kicsit változtathatott volna a stílusán egy kis vér frissités bele fért volna 545 fejezet után .
Összeségeben tetszik eddig csak legyenek benne csavarok és akkor már szörnyű nem lesz
Jon írta:
...
De ez gondolom offtopic, meg amúgy sincs sok értelme, én kérek elnézést. (De most, hogy már nem vagyok modi, nem kell példát mutatnom).
...
Mistogun írta:
Vicces hogy eddig két fejezet jött ki de már sokan szidják még bármilyen fordulat lehet alig tudunk valamit az egészről.
Imádom amikor Juvia és Gajeel közösen ügyködik valamin . Wendy kívánságára egy kicsit számítottam de Gray teljesen meglepett (Juviának gyűlnek a riválisai
). Ez a kettő szálon futó történet az elején kicsit furcsa volt de ha Team Gajeel lesz a másik oldalán akkor még nagyobb örömmel fogom olvasgatni a mangát.
Ugrás a fórumra: |