Mivel a héten nem volt új fejezet arra gondoltam, hogy beszélhetnénk egy kicsit a spin off mangáról.
A Vigilante-t nem igazán szoktuk szóba hozni itt, illetve lehet páran nem is követitek, pedig egy nagyon jó kiegészítő mangáról van szó.
A történet körülbelül 3 évvel a bnha kezdete előtt játszódik, és a központjában az engedély nélkül dolgozó "hősök" állnak. Kell az idézőjel, mert a 3 főszereplő közül egy sem egy klasszikus hős.
A sztori eleje a képesség felerősítő drog körül forog. Ugye ezt a drogot használja később Kirishima egyik ellenfele, mikor Fatgumnál van gyakorlaton. Illetve itt Fat is megemlíti, hogy korábban már nyomozott a drog után, és mit ad isten, ezt pont a Vigilante-ban láthatjuk.
Szóval rengeteg karaktert és történést láthatunk viszont a főszériából, mind a hősök, mind a gonosztevők oldaláról. Csak hogy egy párat említsek:
- Midnight és Mic visszatérő szereplők
- Aizawa, aki ekkor még nem tanít a UA-ben, szintén fontos visszatérő karakter
- Ingenium, Iida testvére, itt lesz jobban kibontva, nem egyszer fog együtt dolgozni az egyik főszereplőnkkel
- Fatgum (ő még csak a mostani ívben tűnt fel először, így nem tudom mennyit fog szerepelni)
- Pár nagyobb hős is feltűnik egy-két jelenet erejéig (All Might, Endeavor, stb)
- Pár történés vagy probléma, ami a főszériában is említve van, itt kerül bemutatásra, pl. a fentebb említett drog
- Tsukauchi, ő is több szerepet kap itt, mint a bnha mangában
- Lesz egy-két új karakter is, pl. megismerhetjük a fentebb említett Tsukauchi húgát is
- Feltűnik a Villain szövetséggel együtt dolgozó bróker is
- Szerepel Stain is, sokan kedveltétek/kedvelitek a karakterét, nos ő kb. egy előzmény történetet kap itt
Arról már nem is beszélve, hogy egyre több jel arra utal, hogy a Vigilante-ban lehetünk szemtanúi a Nomuk kifejlesztésének. Vagy legalábbis a Nomukat megelőző kísérleteket láthatjuk itt. (Hallod ezt dungeon, te imádod a Nomukat)
A történet talán egy kicsit sötétebb és komorabb hangvételű, mint a főág. Van egy-két jelenet vagy harc, ami konkrétan elég durva (az a méhkirálynős harc, ugyebár...). Viszont, azért nem végig és nem mindig ilyen hangvételű, nagyon sokszor könnyedebb és vidámabb a sztori.
Ha eddig nem olvastátok, én csak ajánlani tudom. (Pl. itt kezdhettek neki)