Amúgy kiszámoltam és kereken kettő egész a matekom. Viszont pár szakmai tárgyból nem dalolok szépen, mert momentán baromi elegem van a Pannónia filmstúdió meg a magyar filmkészítés/rajzfilmkészítés gyökereiből és mivel valszeg így sincs meg a kötelező 30%-a az óráknak így mindegy.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
"Addig jó, míg a gyereknek van ereje tiltakozni! Az a betegebb gyerek, aki már csak rezignáltan elszenvedi a sok irreális követelményt, akinek fáj a hasa reggelente, mikor iskolába kell menni, aki nem beszél arról, hogy mi bántja."
Milyen ismerős is ez. Aztán meg csodálkozunk a sok igazolatlan hiányzáson. Hüp-hüp.
Hogy a fenébe lehet középfokú oktatás keretében megbukni bármelyik tárgyból is?
De, hogy a lehetséges költői kérdésed azért megválaszoljam. Én úgy kerültem be ebbe a suliba, hogy remek lesz, jó lesz a szakma, érdekel és a tanárok sem dolgoznak ellenünk. Az első évben még csak ismerkedtem a sulival és nagyon nyitott, elfogadó voltam. A második évben kezdett feltűnni az a sok apró szépséghiba az egészben. Végül kibukott az összkép.
Ennek hatására, úgy olyan 1,5-2 éve talán, a suli már nem arról szólt, hogy produkáljunk szép eredményeket és lépjünk tovább a szakmában, hanem hogy éljük túl az évet. De, ahogy telt az idő, egyre sűrűbben voltam én is beteg, több szempontból is. Sokat hiányoztam, a tanulás nagyon nehezen ment és motivációm se volt.
Azok a tárgyak amik régen tanulás nélkül 3-4-re mentek, most 2-3 vagy van, ami inkább az 1 felé táncol. Ne kérdezze senki, hogy hoztam össze. Én se tudom. A figyelés, a dolgok megjegyzése nehezebb és nehezebb volt, ahogy teltek a napok és minden reggel pokolian rosszul éreztem magam, szinte leírhatatlanul. Lehet, hogy most kezd kibukni, mennyire arra hajtottam már (a barátosnémmal együtt), hogy csak jussak ki és aztán megoldjuk másképp, ezt még csináljuk végig. Aztán lesz valahogy...
Olyan negatív tapasztalatokat szereztem, amik olyan erős undort váltottak ki belőlem, s ez csak erősödött - amik mindezt eredményezték (persze-persze, nincs jó és rossz, ezek csak illúziók csupán).
Ugyebár, most 250-260 igazolt és 28 igazolatlan hiányzásom van, ebbe benne volt 1-2 nap lógás (inkább lelki okokból) illetve a többit azért írták be, mert "Nagy Henriett/Nagy Hajnalka" N.H. - döntsd el kinek akarod írni. Én kaptam.
Szóval tudom, hogy ez nem egy nagy akadály, ami megugorhatatlan, de így jött ki a lépés és a magam részéről felelős vagyok a tetteimért, de azt nem mondom, hogy az itthon folyó események mellett és a bennem zajló érzések keretein belül a tanárok többsége segített volna ezen.
Mindegy, nem önsajnáltatás - és ettől még felelős maradok, viszont ez akkor sem volt könnyű, az eme suliban maradás meg kényszer volt, nem engedtek volna máshova, amíg meg nem próbáltuk. De, már a szüleink is belefáradtak abba, ami itt megy. Külső szemmel nézve persze lehet, hogy más a helyzet, viszont így hogy részesei vagyunk az egésznek, már nem olyan egyszerű.
Szerkesztette: Sasha - 2016.04.04. 18:32
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
De van olyan gyerek tényleg, akinek konkrétan fizikai fájdalmat jelent hirtelen felkelni, megszakítani tehát a nyugis alvást, aztán meg rohanni arra a helyre, ami a legtöbb gyerek rémálma. Na, nem a legtöbbé, de azoknak biztosan, akik nem szeretik az iskolájukat vagy az osztályukat, esetleg néhány tanárt.
Nekem csak a kedvemen látszott meg sokszor, hogy nincs ínyemre az a katonás rend, amit egy iskola sokszor megkövetel egy gyerektől.
Amúgy azzal az átlaggal, ha nem teljesen gci a tanárod, tuti át fogsz menni. Meg tényleg, pár jó jegy zárásig, aztán egy szava sem lehet.
Hát nekem fizikai fájdalmat jelent felkelni, és bejárni erre a maradék egy hét gyakorlatra.
De lol, most voltak bent mentőstanoncok, és szegények milyen lelkesen kérdezgették a kiégett orvosokat, hogy megnézhetik-e a műtétet, miközben mi szintén kiégett fejjel lestünk ki a fejünkből a folyosón, hogy "ah, a százezredik ugyanolyan műtét".
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Nyilván a magas vérnyomás, a nehéz légzés, a gyomorfájdalmak, a fáradtság, a pánikoham mind-mind a pszichés problémák miatt alakult ki a hosszú évek alatt. Szóval ha lelkileg nem vagy oké az a fizikai testedre is kihathat, nem titok. Szedhettem rá a gyógyszereket tonnaszám, tudtam is hogy fölös, mert nem segít. Viszont nem csak a suliban voltak gondok, hanem itthon is olyan dolgok folytak, amik teljesen kiakasztottak nem csak engem, hanem más érintetteket is, így tehát sehol nem volt nyugtom.
Különben se alszom 3 óránál többet. De, ez már régóta így megy. Ha pedig hamarabb fekszem, akkor egészen addig fetrengek, amíg ismét 3-4 órám nem marad. Ha viszont valami csoda folytán többet alszok pl. hétvégén, akkor meg azért vagyok kibaszott fáradt. Szóval nem tudom... káosz. Ez a jó szó rá.
Amúgy azzal az átlaggal, ha nem teljesen gci a tanárod, tuti át fogsz menni.
Persze, még nincs veszve minden, de a szakmai dolgoktól félek. Az a tanár tényleg egy vérbeli köcsög. Kidobta a rajzaim és a bnőmét félévkor és azt mondta, nincs kész, nem tudja bemutatni (pedig ő kérte be nyomtatásra), aztán megbuktatott. Most meg fel volt háborodva, hogy itthon szenvedünk vele.
Nekem az a poén, hogy írhatok magamnak igazolást így 18 feltt, szóval ha elalszom, azaz kb minden héten, az ofő odajön hozzám, hogy mi volt x hiányzás, mondom elaludtam. Erre mondja, hogy írjak már neki egy papírt, hogy átírhassa ez e-naplóba. Szóval kitépek lapot, szépen leírom, hogy ' X Szilvia hiányzását 2016.03.14-én való nulladik óráról igazalom'? aztán még alá is írom szépen. XD
Hogy a fenébe lehet középfokú oktatás keretében megbukni bármelyik tárgyból is?
Nem ér ellőni a tanár a hibás alibi érvet, mert csúsztatás.
Például a családi okok jó kis ultimate ütőkártya erre. Ha otthon bajok vannak, akkor kurvára le fogja szarni az ember, hogy kell-e tanulni az akármilyen dogára, vagy 'nincs erre lelkierőm' alapon be se jár órákra. Így meg lehet valaki akármilyen intelligens is egyébként, sorra fogja hozni az egyeseket, még a 'könnyű' tárgyakból is, nem hogy az olyanokból, amik tényleg aktív odafigyelést és megértést igényelnek.
Ismerek fórumost is, aki csillagos ötös tanuló volt, amíg a családi háttere el nem baszódott a brazil szappanopera-szinten, aztán meg persze kurvára leszarta azt is, hogy van-e füzete, mert kisebb baja is nagyobb volt annál, hogy hányast kap nyelvtanból. Meg az osztálytársam is, aki emelt a légióba is sorra hozta az egyesek pl. magyarból, annak ellenére, hogy intelligens meg olvasott volt amúgy.
Aztán persze fent áll az az eset is, hogy valaki tényleg segghülye, de ez azért elég ritka, mert nagyon butának kell lennie valakinek ahhoz, hogy pl. magyarból úgy bukjon meg, hogy minden rendben van otthon.
A két kategória sokszor persze fedi egymást, rossz , szegényebb és kevésbé intelligens családokból származó embereknek általában megy is a balhé otthon, meg nyilán a szüleiktől látott mintát követik. Lásd pl. majdnem az összes cigány, már ha a suliig eljutnak.
Meg ott van az is sok esetben, hogy simán csak lekaksizza az ember. Mondjuk ez általában a félévi bukásokra vonatkozik ezek évvégén ált összeszedik magukat. Nem egy ilyen ember volt az osztályomban és nem egy ilyen embert ismerek máshonnan.
Amúgy meg a köcsög volt a tanár érv is simán valós nekem is volt egyszer ilyen fizika hármasom úgyhogy azon a féléven kívül mindig kitűnő voltam gimiben és az adott félévben is az lettem volna. De a tanár nem bírta az arcom, így hát egyszer jól bevágott egy karót amikor rajta kapott, hogy némi segítséget nyújtottam egy barátnak dogaírás közben és az említett barát hiába kérte a tanárt, hogy engem kíméljen meg a dologtól, mert ő zargatott.
A legviccesebb, hogy a tanárnak az nem tetszett, hogy engem érdekelnek is a fizika miértjei, nem csak bemagolom a törvényeket, így aztán beleszóltam mikor ő az osztályban a fiúkkal beszélgetett a pasis témákról. Mondjuk igaz, hogy az se segített, hogy az az évem olyan volt, hogy néha néha megpihentettem a szemem az óráján, mivel a jegyzetet úgyis elkértem mástól.
Meg akkor még töriszakra készültem, vagy jogra, amennyiben eleget tettem volna a családi nyomásnak.
De elsősként, vagy hát nem tudom, felétek hogy hívják a gólya orvosokat, biztos te is hasonló forróvérűséggel kezelted az első műtétet, amit engedtek, hogy végignézz, nem?
Meg gondolom ha majd először fogsz beteget kezelni is, hasonlóan fogod kezelni. Csak hát ja, egy idő után valamiért sok ember belefásul abba, amit élete céljául választott, még olyan komoly szakmákban is van ilyen, mint az orvoslás. Nekem manapság elég sok rossz tapasztalatom volt az egészségüggyel amúgy is, szomorú látni, hogy ez ennyire elterjedőben van.
Tényleg, ööö... ha még nem vagy olyan rosszul, Saphi, hogy ezt is végigolvasod, megkérdezhetem, te milyen orvos leszel? Lehet írtad már, akkor bocsi, de most hirtelen nem jut eszembe.
Heniii, ne már, az alvás nagyon fontos. Ne csodálkozz akkor, hogy fáradékonyabb meg kedvetlenebb vagy, meg nem akarsz, tudsz tanulni rendesen. Kb azt csinálod magaddal ilyenkor, hogy.. hát, hogy is mondjam. Szóval mondjuk van egy telefonod, és mindig csak addig töltöd, hogy felmenjen mondjuk 30 százalékra, aztán leveszed töltőről, mert kell, aztán csodálkozol, hogy csak valamennyi dologra jó, mert fél óra múlva elkezd lemerülni, holott egy jó aksijú telefon azért jobb esetben két napig is bírja simán.
Egyél sok csokit, édességeket, gyümölcsöt, meg igyál nagyon sok folyadékot, főleg teát meg vizet. Meg kajálj rendesen.
Meg aludjál már többet. Az se nagy gond, ha úgy csinálod, mint a cicák, hogy sokszor keveset, mondjuk 4 órát éjjel, ha csak úgy megy, de akkor délután ne a parkba menj olyankor a barátaiddal idős bácsikat molesztálni, hanem menj haza és aludj.
Nekem is volt amúgy olyan időszakom, amikor hetekig hát.. ha átlagolnom kéne, akkor egy héten aludtam kb20-30 órát. Na, olyan is voltam, mint a kétszer mosott, kiteregetett, aztán összeszikkadt kaksi.
Hű, ha tudná a Dienes intézmény, hogy milyen pszichopata nővérkéket fognak kiképezni.
Ne csodálkozz akkor, hogy fáradékonyabb meg kedvetlenebb vagy, meg nem akarsz, tudsz tanulni rendesen.
Ez egy nagyon régóta érlelődő folyamat nálam, ami egyfajta következmény és nem közvetlen ok, mintsem inkább okozat.
Különben néha jó is ez a kevés alvás, el se hiszed, mik eszedbe nem jutnak amikor alfában vagy, meditálsz. Az más, hogy olyan leszel, mint a mosott szar, de kit izgat?
Egyél sok csokit, édességeket, gyümölcsöt, meg igyál nagyon sok folyadékot, főleg teát meg vizet. Meg kajálj rendesen.
Szeretem a csokit, de ritka, hogy finom van itthon, az étcsokitól rosszul vagyok már, az édességekért úgy nem vagyok oda, vizet meg azóta nem szívesen iszom amióta a csapból jön. Meg hát az valljuk be, nem víz... Amúgy enni se igen eszek. Ha ideges vagyok főleg nem. Bezzeg, ha unatkozom...
Meg aludjál már többet.
El se hinnéd, hogy egy magamfajta nyomorult ördögnek mekkora kihívás ezt véghezvinni. Olyan könnyen mondjátok ezt. A kivitelezés sokkal nehezebb... ezt szeretném leszögezni.
e akkor délután ne a parkba menj olyankor a barátaiddal idős bácsikat molesztálni, hanem menj haza és aludj.
Viccelsz? Sose mozdulok ki év közben, csak amikor a kutyát viszem le. Nyáron napközbe max. a strandra, vagy éjjelente kifekszem a fűre "csillagokat" nézni. Soha nem császkálok "haverokkal" a városban, a parkban meg úgy sehol se.
De, nekem ez így tökéletes. Azt sajnálom, hogy mondjuk csillaglesésre nincs annyi lehetőségem, pedig biztos hogy fényévekkel meg dimenziókkal lennék energetikusabb.
Most nézem mi ment itt. Imádom ezt a megjátszott fensőbbséges arroganciát. "Hogy lehet gimiben/közoktatásban megbukni"?
Na fejtsük ezt vissza.
Az ilyen szónoki kérdést feltevő személy ezt akarja sugározni magáról:
- Én nagyon okos vagyok mert egyetemre jártam/járok, meg a középsulit amúgy is mindenki gond nélkül el tudja végezni, meg különben is ahhoz nem kell ész. (Mintha csak ezen múlna persze a bukás dolog, de ezt Sabaku már leírta). Persze az ilyen kérdéseket feltevő személy jó eséllyel nem is nagyon látott bukott diákot, hiszen "jó iskolába" járt, ahol csupa "okos diák" volt és ilyen csúfságok nem fordulhatnak elő. És persze ezzel a kérdésfelvetéssel ezt is a tudtunkra adja, hogy érezhessük fensőbbségét.
És mi derül ki valójában az ilyen fölényeskedésből:
- Az illető a valóságnak csak egy apró szeletével szembesült eddig, kb. fingja sincsen hogyan mennek valójában a dolgok az iskolákban ("köszi, jó iskola, hogy megvédtél ettől", meg úgy általában a világban, plusz egy kis felsőbbrendűségi pózolás azért mindig jól is esik. Plusz az "arrogancia amúgy is olyan menő, legalábbis azt hiszem nekem jól áll", pedig kurvára nem.
Ja, és nem, én sose buktam meg semmiből. Mielőtt még valaki ezzel jönne.
Hah, még hogy nem volt egy Accounton legalább 3000 hozzászólásom. ˇ^ˇ Most már én is menőzhetek a cuki rangommal meg az egyedi izémmel ott alul.
Rájöttem amúgy, hogy mi hiányzik innen. Mondjuk az, hogy látható legyen, ki nézi a topikot. Nem néztem, lehet-e rejtettbe lenni most (chaten tuti), de ha nem, még jobb lenne. Aztán kibeszélhetnénk azokat, akik csak néznek, de sose írnak.