barn írta:
- Ha már mutatták a rabszolgákat hatásos lenne ha Saboék Betty képességével felbuzdítanák őket és fellázadnának.
Lehet fellázadnak de nem Betty gyümölcse miatt,mivel ő az okamák szigetén van.
One Piece manga
barn írta:
- Ha már mutatták a rabszolgákat hatásos lenne ha Saboék Betty képességével felbuzdítanák őket és fellázadnának.
barn írta:
Lehet fellázadnak de nem Betty gyümölcse miatt,mivel ő az okamák szigetén van.
Hogy jön a Haki-ja erőssége és az Ébredés Betty alap képességéhez?
http://naruto-kun...ece/904/13
Nem tudom milyen lehet az Ébredése de ez az alap gyümi képessége és köze nincs hozzá a Haki-nak.
BM az anime-nak hála erős?
Semmit nem tesz hozzá a karakterek erejéhez max még le is húzza őket. Pl.: Smoothie aki a manga-ban tök badass volt volt amikor simán elkapta Nami-t és a testvérei a többieket majd Reiju mérgét lazán kifacsarta magából mintha csak megázott volna. Erre az anime-ben Chopper "gondot" okoz neki Qung-fu Point-ban? Az a Chopper akinek Peros ellen esélye se volt? Abban a helyzetben amit az anime kreált Chopper-t fél kézzel simán elkaphatta volna Smoothie. Az anime "nagyszerű bővítései" rendszeresen degradálja le a karakterek manga-ban bemutatott vagy még be sem mutatott képességeit.
Ennél több szót nem is fecsérlek az anime-re.
Egyébként nekem nem volt teljesen egyértelmű hogy ki van a forradalmárokkal a ketrecben?
Illetve Kuma mint Shichibukai miért jutott erre a sorsra?
Emellett kíváncsi leszek Bonney és Kuma illetve Fehérbajusz kapcsolatára is? Na meg hogy melyik Bonney valódi formája de szerintem az amiben megismertük.
AFR írta:
Hogy jön a Haki-ja erőssége és az Ébredés Betty alap képességéhez?
http://naruto-kun...ece/904/13
Nem tudom milyen lehet az Ébredése de ez az alap gyümi képessége és köze nincs hozzá a Haki-nak.
Én Betty erejét úgy képzelem el ahogy benne volt a manga-ban. Fölösleges másképp elképzelni ha láttuk milyen.
Az Ébredés a Környezet Felébresztése. Nem az embereké, nem az állatoké hanem a környezeté (föld, fa, ház stb.).
Igen az igaz hogy mint a Forradalmárok egyik top embere elvárás hogy Doffy (de minimum Peros) szintű harci erőt képviseljen.
Miért lenne elvárás? Én pont tőle nem várom el, a képessége messze többet érhet önmagában, mint Katakuri. Emberek ezreit vagy százezreit képes felerősíteni és lelkesíteni, már pedig ennél kevés hasznosabb és fontosabb képessége lehet a forradalmároknak.
Ha csak kicsi bizonytalanság és félelem van benned már elvesztél vagy dezertálsz. Ha ő ott van ez szóba se jöhet egy végsőkig fellelkesült elszánt sereggel találod magad szemben, ami sokszor többet ér, mint az erő. Sok lúd disznót győz.
Kuma nekem nagyon, de nagyon csali szagot áraszt. Én szerintem direkt van ott és direkt ilyen megalázó szerepben. Mintha csak a forradalmároknak lenne kirakva, hogy gyertek és vigyétek.
Az anime már nagyon régóta kritikán aluli.
Én azt éreztem először, hogy Kuma inkább csak beépült az égi sárkányok közé rab szerepben, bár Bonney és forradalmárok kétségbeesett reakciója kissé elbizonytalanított. De az is benne lehet a pakliban, hogy ez Kuma magánakciója, valahogy nehezen tudom elhinni, hogy egy ilyen erős kalibert eltudtak fogni és így megalázzák.
Kumának már nincs öntudata. A Világkormány rendelkezik felette, 100%-ban. Nem értem, miért furcsa az, hogy azt csinálnak vele, amit akarnak.
Hiei- az, ahogy beszéltek róla, azt jelzi szerintem, hogy ez megszokott. Remélem nem tudja a Kormány, hogy itt vannak Saboék, mert akkor ez nagyon egyoldalú arc lehet (ami persze nem feltétlenül gond, elvégre ők a végső ellenség, de na).
Úgy látom, mindenki megfeledkezett arról, hogy Kuma megvédte a szalmakalapos hajóját.
Luffy hadat üzent a tengerészetnek és Kuma pedig 2x megmentette Luffyék életét.Ezzel pedig elárulta tengerészetet és talán ezért lett most rabszolga.
Még csak most jutottam oda, hogy a múlt heti fejezetről írjak. Azért számomra jó pár dolog nem volt evidens, szóval remélem a következőkben kapunk magyarázatot mindenre.
1. Kuma
Most, hogy kerül ő ide? Számomra az a legvalószínűbb, hogy csak egy nagyon kis időre kaphatják meg rabszolgának. Abból, amit Roswald mondott, hogy is ismét ő bérelhette ki és, hogy elvileg példát akarnak a többi királynak statuálni az következik, hogy csak jelentősebb eseményeken kerül Kuma ilyen megalázott helyzetben, ahol a többi uralkodó láthatja. Az meg, hogy szimplán csak azért raknák be rabszolgának, mert (harmadjára) segített a Szalmakalaposoknak az pont Kumánál lenne a legnagyobb vicc. Oké, hogy valahogy büntetni kell, de pont egy olyan személynél lenne ezt a legkönnyebb ezt kiküszöbölni, akinek konkrétan elvették az öntudatát és úgy irányítanák, ahogy akarnák.
2. Bonney.
Na most ő is kicsit wtf volt. A lehetőségek.
a) Kettős életet él és valóban ő Connie
b) Nem ő Connie, de akkor hogy jutott be? Kétlem, hogy annyira hasonlítana Conniera, hogy ne vennék észre, hogy nem ő az, ezért ezt az esetet kicsit valószínűtlennek tartom.
Nekem most ugrott be, hogy mi van ha Bonney forradalmár. Az oké, hogy ki volt írva, hogy a Bonney kalózok kapitánya, de mindig amikor láttuk timeskip után gyanúsan egyedül volt, ami arra enged következtetni, hogy nincs már legénysége. Plusz ha valóban nem ő Connie, akkor csak abban az esetben tudnám elfogadni a feljutását, ha ő forradalmár és a többiekkel jutott fel. Bár mondjuk ahogy megemlítette, hogy a behatolási küldetése sikeres volt tényleg magánakció hangzatú, szóval jó kérdés. Bár ahogy alakulnak a szálak szerintem már tuti lesz valami köze a forradalmárokhoz, most közös a céljuk, szóval biztos, hogy összefutnak.
Az meg, hogy Kuma csali egyelőre kicsit érdekes. Ha számítanának a forradalmárok megjelenésére akkor szerintem inkább csak szimplán megerősítenék a védelmet. Persze ettől még lehet Kuma csali, de szerintem nem ez lenne a legjobb stratégia.
Bár kicsit érdekes, nem tudom mennyit tud majd ebből kihozni Oda, hiszen a világtanács pont most kezdődött el, azonkívül meg minden szál most lett felvezetve és elvileg már nem sok fejezet van hátra ebből a kitekintésből. Szóval szerintem megint az lesz, hogy csomó minden nem most fog kiderülni, hanem majd valamivel később. Bár ez még valamilyen szempontból érthető is nem úgy, mint majd kb. 60 fejezet múlva kiderül mi lett Jinbe és a többiek sorsa.
Utána olvastam kicsit a shichibukaioknak és úgy tűnik három mód van a cím elvesztésére.
1. Lemondás - pl. Jinbei
2. Gyengeség: ha elveszti azt a megfélemlítő erőt ami miatt a többi kalóz fél tőle. ( Ehhez folyamatosan vesztenie kell vagy nagyon egy nagyon csúnya vereséget kell elszenvednie nyilvánosan.) - Moira is a Luffytol kapott vereség és a háború alatti veresége miatt vesztette el a címet.
Kumát itt csak ütögetik meg szurkálják, azért nem hinném, hogy a módosításai után annyira gyengévé vált volna, hogy ez komolyan legyengítse.
3. Kormányellenes vagy arra rossz fényt vető cselekedet. pl. Crocodile. Doflamingo, Teack, Law
Lehet én nem emlékszem de Kuma és a forradalmárok kapcsolata még nem került nyilvánosságra (ezért se hiszem, hogy a forradalmárok miatt lenne ott csalinak). Sőt, a kormány szemében még a módosításai előtt is ő volt a leghűségesebb a shichibukai tagjai közül.
+ Jelenleg elég nehéz lehet megtartani a 7-es számot. Doffy most esett ki és így jelenleg nincs meg a 7 fő (azt hiszem most csak 5-en vannak: Kuma, Mihawk, Hancock, Buggy, Weevil).
A 2. Pont részben nem igaz ugyanis Moria nem azért vesztette el a címet mert gyenge volt, hanem mert Kaido megölette őt Doffyval. Ennek semmi köze a tengerészethez.
Amúgy épp azon gondolkodtam hogy mivan ha Moria is tagja volt régen a Rocks-nak? Mondjuk 40 éve még csak ilyen 8-10 éves lehetet. Innen lehet meg a kapcsolata Kaidoval + ez lehet a megfelelő ok hogy újra bevezessék valahogy a storyba, ha nem is személyileg de legalább beszéljenek róla.
Ugrás a fórumra: |