Deku-nak elvileg nincs képessége. Az első részben a doki elmondta hogy valami fizikai tényezője más azoknak akiknek van vagy lesz.
Ez alapján Deku-nak nem volt, nincs és nem is lesz saját képessége.
Az elemzés csak a fanboy-ságából és a zsenialitásából fakad.
Egyébként nekem ezért is jön be ennyire a karaktere, Okos és erős is. Általában a karaktereknek csak az egyik szokott meglenni.
Egyébként azon elgondolkodtam, hogy a One for All nak a létrejötte ahhoz kötődik, hogy az eredeti tulajdonosnak adtak képességet, de annak a képesség átadás volt a képessége. Na szóval a többi képességgel mi van? A tulajdonosok ereje az nem öröklődik? Pl, ha egy olyan kapja meg a One for Allt akinek eredetileg mondjuk a tűzgyújtás volt az ereje, akkor a következő One for All tulajdonos nem-e tud szintén tüzet gyújtani. Mert ha igen akkor idővel az One for All tulajdonos szinte isten lehetne.
Hát Deku mindig is ilyen elemző típus volt. Emlékezzünk csak vissza az elejére, mindig jegyzetelt. A sportfesztiválon is folyamat valami stratégián járt a feje míg nézte osztálytársait.
Egyrészt nem Dekunak nincs saját képessége. ez ki lett mondva, végleges.
Másrészt igen mindig elemezte a helyzetet. azonban mivel megismerte a társait és képességüket, és ő maga is fejlődött, ez a taktikai gondolkozás egyre rövidebb és hatékonyabb.
Elvileg ha a OFA-t továbbadják, az előző tulajok erejének összességével adják. azaz elvileg képesség is átadható, de van egy olyan érzésem hogy a OFA összes tulaja képesség nélkül született.
OFA összetevői erőfelhalmozás és egy képesség ami tovább tudja adni saját magát (ha jól emlékszem). Szóval OFA csak saját magát tudja átadni. Szerintem 2 lehetőség van. Vagy minden birtokos quirk nélkül született, vagy képességátruházás eleinte "tudta" magáról, hogy haszontalan, ezért amikor az erőfelhalmozás mellé került, mutálódott és összeolvadt vele és mivel többé már nem volt haszontalan, ezért ha egy későbbi birtokosnak volt is saját quirkje, már nem volt szükség további mutációra.
Jó rész volt. Vártam már valami hasonlót, mert Bakugonak fogalma sincs hogyan kellene viszonyulnia a képességével a világhoz. A hőssé vagy gonosztevővé válás viszont egyértelműen megmutatja hogyan kívánja használni a képességét és hogyan tekint valójában a világra. Kíváncsi leszek rá nagyon...
Nekem a One for All valahogy úgy jött le, ahogy All Might is mondta: az erő kikristályosodott formája. Vagyis akármeddig lehet tolni a potmétert a határ tényleg az, amennyit kibír a használója illetve egy idő után már egyé válnak és a birtokosa gyakorlatilag istenné válik. Szerintem ebben benne van minden erő, csak fizikai formában csapódik ki. De mintha valami hasonlót magyarázott volna All Might is...
Deku az egyik legjobb hős, nagyon gyorsan tud tervezni, fanboysága miatt jó az elemző képessége és mindig átgondolt döntéseket csinál. Akármilyen ideges vagy indulatos harc közben mindig van mögötte egy taktika.
Soha ne mond, hogy soha de jelenleg nincs képessége. Bár a szülei képességével nem nagyon lenne kisegítve. Ugye az anya tárgyakat tud lebegtetni az apja pedig akivel nem tudjuk mi történt elvileg tűzet tudott lehelni.
És ezt imádom a sorozatban ezt a drámát a fordulatos cselekményt. Ugye nincs mindig happy end nincs mindig win és sokat abban se vagy biztos ki a jó és ki a gonosz.
Következő részben érdekes lesz látni mit találnak ki.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Egy kicsit visszatérve OFA-ra. Hogy jön rá az ember, hogy van egy olyan képessége, ami át tudja ruházni saját magát, ha megeszik az ember DNS-ét? Vagy arra, hogy ez a képesség összeolvadt egy másikkal és, hogy már van is értelme használni? És akkor Stainről már ne is beszéljünk... https://youtu.be/...eP5OU?t=41
Valószínűleg úgy ahogy te rájöttél hogy tudsz beszélni és járni és ezt hogy kivitelezd. Ezt hívják ösztönnek. Egyszerűen ösztönösen tudta hogy van képessége és hogy az hogyan működik.
http://naruto-kun...emia/008/2
Ez alapján nem feltétlenül. Meg azért egy kicsit más is a kettő. Az ember egy olyan környezetben nő fel, ahol mindenki beszél és jár körülötte (egy angol gyerek nem fog ösztönösen elkezdeni magyarul beszélni), de a MHA világában mindenkinek más a quirkje.
Attól hogy ösztönösen tudod használni mint járni az nem azt jelenti hogy érted a mibenlétét is.
Pl. a pl-nak hozott csaj. Ösztönösen tudta hogyan csináljon vizet de azt már nem tudta honnan van a víz. Ugyanúgy mint ahogy te is ösztönösen tudtad hogyan állj fel és járj mégsem tudtad ennek az okát (tehát a biológiai dolgokat ami ezt lehetővé tette).
Szóval amit linkeltél hogy nem mindig tudják rögtön a mibenlétét az nem zárja ki hogy ösztönösen használják.
Ellenben a Noumu-k szerintem alátámasztják. Agyatlan ösztönlények mégis tudják használni az átültetett és saját képességeiket is.
Szerintem ez az egyetlen logikus eshetőség és szerintem helytálló is.
A használatban egyetértek. Késztet rá egy ösztön, hogy használd. Gondolom ez Stainnél egy kicsit furcsán jött ki valahogy a vámpirizmus jutott eszembe. Viszont a One for All-nál ez másképp alakult, mert ott már az első használó tudott annak a tovább örökítéséről. Legalábbis nekem úgy jött le a sztori, hogy szándékosan adta át ezt a képességet a bábmester. Gondolom kihívást akart vagy ki tudja...
A Noumuk nem bábok csupán? Akik egy kijelölt személy utasításait követik a képességeik maximális kihasználtsága mellett? Kb ez olyan lehet, mint egy Edo tenseijel megidézett halott, akinek lepecsételték a személyiségét. Csak a Noumuk nem csak a saját képességeikkel rendelkeznek...