Én is megvédem Usopp karakterét. Egyetértek azokkal akik hasonlóan éreznek. TÉNY hogy voltak ballépései, de hamarosan remélem fejlődik ő is. Már "csak egy sima" emberként a mesterlövészi képessége több mint elég jó.
Igen egy ilyen világban kb annyit érnénk mint a tengerészet sorkatonái... rohangásznak puskákkal, egyszerűen kiütik őket. Usopp és Nami is túl lépett már azért bizonyos határokat (Nami és Zeusz... ahhhwww ez egy durva powerup volt xD)
Az is TÉNY hogy muszáj fejlődnie és vilantania valamit mert ez kevés lesz.
Amúgy ha már itt tartunk, Nami is rettenetesen nagyot nőtt a szememben a BM arc alatt. A timeskip óta sokkal szimpatikusabb (emberileg) és badassebb
Nami mindig is erős volt. Aki mást mond az nem tudom eddig mit olvasott, ha kellett és volt miért harcolni, akkor mindig összeszedte magát.
Soha nem értettem miért nézik le ennyire Namit a maga módján ő is egy szörnyeteg.
Namival nekem csak annyi "gondom" van, hogy még mindig elveri a kapitányát. És nem azért, mert Luffy a kapitány, szal nem az zavar, hogy Luffyt veri, hanem az, hogy a kapitányát.
Meg lett mondva, hogy ez már nem játék és ha Luffy mond vagy csinál is hülyeséget, nem verheti el egy beosztott, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak...Ez régen szintén humorforrás volt és értékeltem, de ez már pont ugyanolyan sok mint Usopp vagy Sanji karaktere, a félős és a perverz.
A legjobban az zavart, amikor Zou-n Luffy komolyan szeretett volna beszélgetni és egy kis súlyt helyezni Momo-ra, erre Nami elkezdi verni Luffy-t, hát ez kész röhej. Ugyanennyire idegesítő lett volna az, ha Sanji esik neki Luffynak Alabastán amiért megütötte Vivi-t. A kapitány így rendezi a dolgokat és a beosztottak követik nem pedig elverik.
Nos ezt leszámítva Nami karaktere, a dizájn, ahogy felépítette Oda, tökéletes, Usopp realisztikussága után Nami a tökéletes karakter mintapéldánya. Egyébként úgygondolom, hogy a kapitány a navigátorral kommunikál a legtöbbet, kikéri és ad is a véleményére és közösen leülve határozzák meg az útvonalat...Nem az úticélt, hanem az útvonalat, és hála az égnek Nami tökéletesen is eleget tesz ennek az "elvárásnak" és Luffy után az ő szava ér a legtöbbet.
Szerintem változott Usopp, eléggé speckó támadásai lettek és úgy tűnik hogy jól is használja ezeket a növényeket. Kérdés csak hogy mennyi bogyója van, de remélem jól feltankolt. Illetve ő készítette Nami fegyverét is, meg még biztos csinált ezt-azt, szóval azért odateszi magát, és számomra már nem annyira idegesítő mint amennyire régebben volt.
Ahogy írtam biztosan kap majd még valami erősítést, vagy valahogyan még erősebb és magabiztosabb lesz és így majd egyszer talán ő lesz majd ténylegesen a tenger bátor harcosa, és nem fog parázni.
Ilyen téren amúgy Brook még talán a legzseniálisabb. Fel tudja fogni a helyzetet, mérlegel, tudja mit tud kihozni a szituból és nekimegy így is bárkinek. Big Mom, Oven. Sajna Peros ellen nem tudott mit csinálni az azért tetszik benne hogy mennyire halálosan veszi a dolgokat. ... bár ő már meghalt, skull joke yohohoho!
Zou-n Luffyt 3-man is elverték egyszer, amikor kiejtette a Ninja szót és arról szeretett volna beszélni. Brook, Usopp ill. Nami verték el akkor.
Ez velejárója szerintem a történetnek még mindig, hiszen oké hogy Luffy a kapitányuk de elsősorban barátként tekintenek rá és ilyen szempontból pedig egy közülük. Az, hogy ő viszi előre a csapatot, és hogy tisztelik és támogatják az ettől független a számukra.
Ezt én így vettem le. Néha fura igen, de hát gumiból van na, nem árt neki úgy se. Amikor ott lesz mögöttük a flotta vagy más figyeli őket akkor szerintem nem lesz ilyen, bár aztán ki tudja.
Remélem nem pofozzák majd meg amikor Kaido-nak beszól.
Aztán ottvan Trébol aki paramecia gyümölcs használó és nem a rosszabbik fajtából, Usoppnak semmi esélye ellene 1v1-ben elméletileg, a megfutamodás meg csak addig tartott, ameddig le nem esett neki, hogy Robin bajban van, gondolom nem hagyta volna trében a társát.
Robin nem juthatott eszébe hisz törölve lett az emlékeiből akkor.
Usopp egy gyáva senki. Nami is átlagember testi értelemben és fél is mégse egy gyáva senki.
A félelem ami reális és ezen a szinten a nonstop gyávaság két külön dolog.
Igen, az a főprobléma, hogy míg a többiek készek meghalni is a társukért, addig ezt Ussoppról nem igen mondható el. Újvilág, lassan felérnek egy yonkou szintjére és még mindig ott tartunk, hogy Ussopp vajon mikor futamodik meg, gondolkodás nélkül cserbenhagyva a társait? Miért kell őt mindig bíztatni, hogy ne fusson el? Ez így nagyon nincs jól....
Namival nekem csak annyi "gondom" van, hogy még mindig elveri a kapitányát. És nem azért, mert Luffy a kapitány, szal nem az zavar, hogy Luffyt veri, hanem az, hogy a kapitányát.
Sakurával ellentétve Nami jogosan veri el a kapitányát. Bárki bármit mondhat, de Nami a kapitány jobb keze és nem Zoro. Hogy miért?
Azért, mert Luffy még kezdő kalózkapitány kezdte, de Nami hála Arlongnak tapasztaltabb volt nála.
Naminak 3 fontos szerepe van csapatban. Navigátor, akkor ő csapat bankja és a csapat egyik esze+timeskip után szakács helyettes. Ez mind a kapitány feladata lenne,de sajnos egyik sem ért .
Hiába telt el 2.év .Luffy még mindig ostoba és óvatlan. Még Totlandnál is Nami volt az ész, aki óvatosan akarta megközelíteni az ellenség területét.
Nyugodtan nézzétek vagy olvassátok vissza mangát,mert felesleges összehasonlítani Ussopot -Namihoz.
Nami már Alabastánál tökösebb volt Ussopnál, aki nem rohant el az ellenféltél.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.05.08. 11:45
Az első tiszt, illetve kapitány dolga nem a hajó navigálása, ezt ne felejtsd el. Kalózoknál erősorrend alapján válasszák meg a tiszteket, ezért marad Zoro Luffy első számú tisztje, vagyis a jobb keze. Nami csak hajón a főnök, éppen ezért navigátor, viszont amint leszállnak egy partra, már Zoro irányít, ha Luffy nincs jelen.
Megoszlanak a szerepkörök, mindenki azt csinálja amihez ért. Attól, h valaki több mindenhez ért, még nem feltétlen magasabb a rangja a másikénál, ez ugyanígy igaz a való életben is. Nami hiába tanult, művelt, de Zorohoz mérten gyenge és a csapatot mindig a legerősebb vezeti.
Nem véletlen Dolffy arcnál is, mikor kettévált a csapat, a másik legénységet Sanji vezette, nem pedig Nami.
Aztán ottvan Trébol aki paramecia gyümölcs használó és nem a rosszabbik fajtából, Usoppnak semmi esélye ellene 1v1-ben elméletileg, a megfutamodás meg csak addig tartott, ameddig le nem esett neki, hogy Robin bajban van, gondolom nem hagyta volna trében a társát.
Robin nem juthatott eszébe hisz törölve lett az emlékeiből akkor.
Usopp egy gyáva senki. Nami is átlagember testi értelemben és fél is mégse egy gyáva senki.
A félelem ami reális és ezen a szinten a nonstop gyávaság két külön dolog.
Ez igaz, viszont ha tudta volna, hogy Robin bajban van, biztos nem futamodik meg...Ennyire nem gyökér és ezzel végleg leírta volna magát a rajongók körében. Egyébként is futás közben azt mondogatta magában, hogy a társai majd biztos megértik, hisz tudják, hogy ez neki már sok...Sajnos az a helyzet, hogy Usopp a legutolsó a csapatban ami az erőszintet illeti és még Nami is előbb feltalálja magát erős ellenfelek ellen mint Usopp...1-2 óriás növényen kívül mást nem tud.
@Dung: Hogy jön ide Sakura? Ha a Sakura-Naruto párhuzamra gondolsz akkor felejtsd is el rögtön, ők barátok, iskolatársak voltak, sokáig egyenrangúak, sőt, Sakura Chunnin volt ha jól tudom amikor Naruto visszatért a timeskip után aki akkor még Gennin volt.
Nem Nami jobbkeze Luffynak, hanem Zoro. Ő csatlakozott elsőként a csapathoz és ő Luffy után a legerősebb. Naminak szava csak a hajón van -rosszul fogalmaztam az előző HSZ-ben, a "Luffy után Nam iszava ér a legtöbbet" dolgot a hajó fedélzetére értettem-, amint leszálltak onnantól csak a kapitány és az elsőtiszt szava számít, hacsak nem tanult Nami turisztikát és ért a biológiához.
Ugye tudod, hogy Nami nem szakács helyettes? Nincs ilyen rangja, azért főzött mert Sanji hiányában csak ő tudott, de gondolom ha nagyon kell Brook is megerőltette volna magát.
Végszó: Nem hasonlítottam össze Namit Usoppal, csak annyit mondtam, hogy számomra Usopp és Nami karaktere a kedvencem a csapatból.
Csilla1050 írta:
@Dung: Hogy jön ide Sakura? Ha a Sakura-Naruto párhuzamra gondolsz akkor felejtsd is el rögtön, ők barátok, iskolatársak voltak, sokáig egyenrangúak, sőt, Sakura Chunnin volt ha jól tudom amikor Naruto visszatért a timeskip után aki akkor még Gennin volt.
Nem Nami jobbkeze Luffynak, hanem Zoro. Ő csatlakozott elsőként a csapathoz és ő Luffy után a legerősebb. Naminak szava csak a hajón van -rosszul fogalmaztam az előző HSZ-ben, a "Luffy után Nam iszava ér a legtöbbet" dolgot a hajó fedélzetére értettem-, amint leszálltak onnantól csak a kapitány és az elsőtiszt szava számít, hacsak nem tanult Nami turisztikát és ért a biológiához.
Majdnem minden Shounen mangában akad olyan női karakter, aki helyrepofozza a főszereplőt.Ezért említettem Sakurát,aki szintén pofozgatta a főszereplőt.
Elméletileg Zoro jobbkéz, de gyakorlatilag Nami szokta legtöbbször helyrepofozni a csapatot. https://www.youtu...hhQ/videos
Ajánlom a régi szép időkért Abood Abuzarqa1 videóit, ahol több arcban Nami szokott helyettesként parancsolni.
Majdnem minden arcban Nami figyelt a fiúkra, mert Zoro se jobb Luffynál.
Grand Line szinte biztos,de timeskip után se változott,mert Punk hazard és Totland vigyázott a többiekre és ez alatt Zoro se volt kivétel.
Nami már a történet elején jobbkézként vigyázott a kapitányára .
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.05.08. 16:31
Hát nem tudom. Attól hogy nem tudott róla hogy Robin-t ott hagyta számomra az semmi alól nem mentesíti.
Ő úgy futamodott meg hogy sorsára hagyta az általa átvert és benne bízó sőt már inkább őt istenítő Tontatta-kat. Rá és csapatára volt bízva Sugar kiütése. Azzal hogy elfutott Luffy, Law és Zoro (akik nem tudtak Sugar-ról) tökéletes célponttá vált egy ártatlan kisgyereknek tűnő Sugar számára. Lényegében cserben hagyta a szigeten levő társait és halálra ítélt mindenkit a szigeten csak mert félt.
Attól hogy Robin-t nem tudta hogy otthagyta a tette eredménye még mindig szörnyű.
Szóval innentől felőlem átmehet Zoro féle badassdémonba akkor is utálni fogom és megvetni.
Water7-ig még nem volt vele baj. Ott megzuhant és folyamatos lejtmenetet produkált. Aztán timeskip után meg volt a halvány remény és talán még némi emelkedő tendencia is de Dressrosa-n egy olyan mély kürtőbe zuhant ahonnan sose kecmereg ki.
Logikádat követve Usopp is hányszor pofozta helyre Luffyt, akkor most ő is rangosabb lenne? Ez hülyeség, mindig az erősebb kapja a rangot, ahogy a tengerészetnél is, a kormánynál is, mindenhol így megy, Marco sem a szép tetkóért kapta az első tiszti rangot.
Sztem ne erőltesd ezt a gondolatmenetet, mert több sebből vérzik. Nem szégyen beismerni a hülyeséget.
Ezt a "vigyázott" rájuk dolgot nem is értem. Az meg, hogy néha odapakolt Zoronak és Luffynak nem azt jelenti, hogy ő hordja a nadrágot a csapatban, egyszerűen csak humorforrás és ha nagyon akarjuk, lehetne mondani, hogy női szeszély.
A másik, hogy engem nem az zavar, hogy Luffyt, a főszereplőt veri, hanem a kapitányát...Persze azt is tudjuk, hogy közöttük nincs tipikusan ez a főnök - beosztott szerepkör, nyilván felnéznek Luffyra mindazért amit tett értük, meg is halnának érte, de egy pofont mindig lekevernek neki, ha úgy van...Idegesít, de majd megszokom
Helyettesként parancsolni? Mikor volt ilyesmire példa? Max. a hajón. "Vitorla bontás", "kormányozz jobbra" "Kormányozz balra" - Igen, ezek mind parancsok amit egy navigátornak ki kell adnia, ez a dolga, erről beszélek már egy ideje. Előttem leírták, ha nincs Luffy, Zoro parancsol, ha nincs Zoro, Sanji jön és majd csak Sanji után jöhet esetleg Nami, de ha Jinbe csatlakozik a csapathoz valószínűleg az ő szavára is befizetnének nem keveset.
Szerintem az, hogy a hierarchia rangsorban ki jőn ki után az nem az erőtől függ. Szerintem is Nami a másodparancsnok. Én nem nagyon emlékszem olyan esetre, hogy ha mondott valamit Nami és mondjuk Zoro vagy akárki más ellenkezett volna akkor ne az tőrtént volna amit Nami akart. És a másik. Ki más lenne nála alkalmasabb? Okos, nem is tul gyenge (és még sexi is).
Zoro igaz, hogy erős, de a saját lakásában is eltévedne.
Sanji. Őt bármelyik nő legyőzi vagy átveri
Usopp..........
Chooper: Túl gyerekes és hiszékeny
Brook és Franky túl újak és se nem elég erősek se nem elég okosak.
Talán Robin lenne még alkalmas, de ő meg megelégszik azzal hogy figyeli az eseményeket. ( Legalább is eddig ezt tette.)