Nem volt rossz fejezet, de jó pár dolog már nekem is kezd kicsit sok lenni.
Moscato, hogy a fenébe van életben? Erre azért remélem tényleg kapunk magyarázatot. Moscato által következtethetünk arra, hogy Opera sem halt meg végül. Bár azért az tényleg vicces lenne ha visszahoznák őt is azután, amit csinált, de mindegy. Ezek után már sajnos elképzelhetőnek tartom, amit többen is írtak, hogy ha majd Luffy legyőzi valamikor Big Momot, akkor mindenki visszakapja, amit Big Mom elvett tőle. Csak, hogy ez miért értelmetlen? Hát gondoljunk már bele, amiket Big Mom elvesz más életéből azt felhasználja feltehetőleg magának is ad belőle, de csinál lelkecskéket. Úgy őszintén csak én tartom nevetségesnek, hogy azokat az lelkeket, amiket felhasznált és elhasznált, azokat csak random képes visszakonvertálni az eredeti formájába? Ez csak úgy lehetne lehetséges, ha minden lelket, amit elvett azt végtelen sokszor lenne képes használni, ergo kifogyhatatlanul és korlátlanul lenne képes használni például Pedro életidejét, ami szerintem nevetséges. Az én olvasatomban most ez jött le, nem tudom mennyire sikerült normálisan átadnom mire gondolok. Másrészt meg láthattuk, hogy ezek a lelkecskék nagyon is, hogy is mondjam halandóak (Csábítás erdeje, stb).
Pedro életben maradása azért kétséges számomra, mert az a robbanás azért komoly hatásokkal bírt, nem úgy, mint Pell esetében. Ez a robbanás levitte Perospero karját még komolyabb védekezés ellenére is. Ezenkívül ki menthette volna meg Pedrot? Egyedül Caesar jöhet szóba, legalábbis én csak rá tudok gondolni. Az egy dolog, hogy Caesar logia és képes lett volna túlélni a robbanást, de messze nem lehetett olyan gyors, hogy elvigye gyorsan Pedrot. Másrészt akkor lett volna képes még megmenteni őt, ha esetleg képes lenne mást is gázzá változtatni, de ilyen képességről nincs tudomásunk, szóval értelmes keretek és magyarázat között nem látok más lehetőséget. Bár ez a mostani történet eléggé elbizonytalanított, de akkor is.
Jinbe huzavonája engem is irritál már nagyon. Ez nekem egyelőre felér egy öngyilkossággal, nem tudom, hogy lenne képes elmenekülni. Csak lelassítani lenne képes egy ekkora haderőt, szóval érdekes. Eddig mindig Jinbe mellett szóltam, de ez már nekem is sok volt.
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy Oven nem elhanyagolható fenyegetés még a hülyeségeivel együtt is. Bege és csapata menekülésére lehet esély, azonban a Germa, akik intenzív támadás alatt állnak nem tudom, hogy tudnának meglépni. Judge komoly fenyegetéssel áll szemben, a Germa fiúk és Reiju sem repesztenek már messze úgy, mint eddig. Az meg, hogyha a gyojinok tényleg sértetlenül megmenekülnek az hatalmas vicc lesz.
Összefoglalva az eddigi haláleseteket:
Moscato - életben van
Opera - Moscatoval történtek alapján ő is életben lehet
Pound - Ezek után kétséges
Pedro - Kétséges, de az ő visszatérése azért nem olyan biztos
Bobbin - Animében ki lett mondva a halála, de már nem lepődök meg semmin.
Pekoms - Az eddigiek alapján kizártnak tartom, hogy végezzenek vele még az árulása ellenére is, ami szintén vicc kategória
Tényleg, hogy ennyire ne legyen tétje semminek, emiatt tényleg nem várom őszintén a Kaido elleni összecsapást. Ha valóban nincs semminek tétje, így kicsit sem tudom majd átélni a komolynak felfújt szituációkat.