Valóban nem tudott felül emelkedni rajta, de még így se voltak képesek hozzáérni sem
Ha eszénél lett volna már rég halott lenne az összes áruló és Szalmakalapos.
Pusztán azzal, hogy jó kedve lett az egész sziget feléledt. A lelkecskék, mind erőre kaptak. Az a hajó is Mama képességének megtestesülése azért képes énekelni. Mama ott sincs és gyakorlatilag mégis ott van. Az ágyúgolyók Mama gyengesége miatt pár fejezettel ezelőtt teljesen használhatatlanok voltak. Szóval Mama míg eszi a tortát és élvezkedik gyakorlatilag a képességének passzív hatása elpusztítja a Sunny-t.
Amúgy a Germának még látok egy utolsó reményt, ha Pedro esetleg él és megpróbál segíteni Pekomsnak együtt Sulong formában Judgeal kiegészülve okozhatnak még igen nehéz pillanatokat és talán el is menekülhetnek. Nekik nem igen látok más reményt.
Hetek óta nem volt kedvem fórumra járni, meg őszintén, az elmúlt pár fejezet nem is izgatott fel annyira, NA DE EZ
Így halkan szeretném megkérdezni most dungeontól, hogy mit gondol, a Mama vajon "méltó"-e a Yonkou címre
Mi az aktuális... mi a világ volt ez, te jó ég
Szerintem fantasztikus fejezet volt, elejétől a végéig, Big Mom (már csak azzal is, hogy láttuk, mire emlékszik) vagy kétszázat ugrott előre nálam. És azért most láthattuk, hogy oké, hogy egy Yonkou legénysége alapvetően is brutális, de a Yonkou maga kb. egymaga annyit tesz, mint a serege. Aztamarha Belegondolok, mi lett volna a csapattal, ha Big Mom nem beteg a fejére egész végig... Vagy ez most ilyen extra power up neki? Ez logikusabb... mert azért ilyen szintű erődemonstrációt szerintem még Fehérbajusztól sem láttunk.
Nekem is kifejezetten tetszett a fejezet. Legutóbb a Luffy vs Katakuri harc sarkallott hozzászólás írására ami érdemi diskurzust nem váltott ki. Viszont ennek ellenére fel-fel nézegetek, de egy fórumos kollégám már régebben leírta az álláspontom. A számomra "evidens" dolgokon megy a csámcsogás és folyton a legabszurdabb értelmezéseket találom a topikba. Nem szeretnék finomkodni, hihetetlen böszmeségekbe tud itt belefutni az ember. Ha valaki a szubijektív képzeteit konkrétan ráerőlteti a topikra.
Mint leírtam a hozzászólásomban, nekem a topic hangulata nem a véleményem befolyásolja, hanem a kedvem teszi tönkre. Ezen nem kell kiakadni, ez az én egyéni problémám. (Szerk.: Megnézve az előző kommentem valóban félreérthető. De, mint most írtam ott nem a véleményemről, hanem a kedvemről esett szó.)
A másik, amit mondtam, hogy nincs gond a negatív véleménnyel, főleg ha az őszinte.
Erre pedig, mint te is írtad megoldásként Hiei, nem olvastam a topicot pár hete.
Minden esetre még egy összefoglalót szeretnék írni az arc végén, nagyon sok dolog gyűlt fel bennem amit már szeretnék kiírni magamból. És ha jól becslem akkor májusban meg is történik majd.
AFR írta:
Jon jó újra látni téged de BM-tól milyen erődemonstrációt láttál itt?
Én úgy értelmeztem (bár lehet, hogy tévedek, de ahogy látom, Hiei is hasonlóképpen értelmezte), hogy attól, hogy a Mama hirtelen jókedvű lett, énekeltek neki, meg tömheti a hasát, az EGÉSZ szigetvilág hirtelen életrekapott... minden fegyver, a hajó, a lelkecskék, MINDEN, azonnal reagált. És ahogy Hiei mondta, a Mama képességének passzív hatása brutálisabb, mint az egész flottája tisztestől, mindenestől. Ez nem durva?
Mont'Door örömtáncot kezdett járni, pedig az ujjukat sem mozdították meg... ez a lélekgyümölcs igazi ereje, le a kalappal Oda előtt. Arról nem is beszélve, hogy mennnnnyire morbid kettősséggel csinálta meg, mint az arc elején, hiányzott ez már.
Ez az új fejezet abszolút felrázott, alig várom, hogy mi lesz (persze, hogy most van szünet ).
Luffyék az utolsó paneljükön vagy Big Mom képességén rémültek el, vagy valamit tényleg megláttak, ami a szabadulásuk kulcsa lesz.
Akárhogy is, azért Big Mom valami elképesztően brutális. Ilyen állapotában én nem tudom elképzelni, hogy Fehérbajusz (vagy akárki) elverje hazai pályán (tehát amikor a szigetei a lelkecskéivel veszik körül).
Az már egy másik kérdés, hogy beteg a fejére, ha ez nem lenne... nos, jobb ez így, maradjunk ennyiben
A fórummal kapcsolatban... nem is arról van szó, hogy a légkör zavart, vagy megcsömörlöttem tőle... benne van talán ez is. Meg az is, hogy nem keltette fel annyira az érdeklődésem az elmúlt hetek fejezetei. Meg az is, hogy belefáradtam az ismétlődő témákba, hogy mindig ugyanarról van szó.
Néha jó egy kis szünetet tartani, amíg kedvvel jár fel az ember, addig áldásos, amikor már szinte kötelességből, az már nem nagyon.
Dungeon- jogod van a véleményedhez, én nem értek egyet vele, hagyjuk ennyiben.
Jaaa
Így értem. Azt hittem nem veszek észre valamit amit BM csinált.
Én ezen meg se lepődtem mert említették (azt hiszem Bavarois) hogy BM elmeállapota kihat az összes Lelkecske teljesítményére.
Am a Mama nem betegségben szenved, hanem szindrómában. Nem lehet rajta felülkerekedni, csak kezelni...Olyan mint az epilepszia , önmagad kevés vagy hozzá.
WB teljesen más falat, ő konkrétan begeséggel küzdött, még lélegeztető gépen is volt, a Mamának meg az ég adta világon semmi gondja nincs amig megkapja amit akar.
Megnézném WB-t szívroham közepedte mit tudott volna kezdeni ezzel a szituációval khm.
Zeusz nem sebezte meg őt. A Sunny Coup de Burstját is telibe kapta meg se hatotta. Ha itt egy admirális lett volna és elpusztította volna vagy megette volna a tortát és utána végezni akart volna a Mamával már jó eséllyel halott lenne.
Nincs öntudatánál és gyakorlatilag sebezhetetlen. A visszaemlékezésben taknyos kölyök volt, mikor a hírhedt Óriás kalózok egyik kapitányának támadását Haki nélkül pusztakézzel kivédte és a kard eltört.
Minden bizonnyal rég vége lenne az admirálisnak. A lelkecskéken meg nem is tudjuk működik-e a Haoshokuhaki.
Ezen a szigeten nem tudsz elbújni vagy elmenekülni, minden másodpercben tudja a Mama hol vagy.
Na igen és valószínűleg ezért is alakult ki patthelyzet. Ha egy másik Yonko képes lett volna leverni Mamát már biztosan megtette volna. De ugyanez igaz ha BM-ék vonulnának egy másik Yonko ellen.
Hiei az ereje kapcsán nem vitatkozok, mert erős,de én nem fogok átsíklani azon a "hibán" ,hogy mi is történt valójában
Folyamatosan emlegeti, hogy nem fogja ugyanazt a hibát elkövetni, amit még Roger idejében tett. De végül semmit se változott.
Van egy elvárásom, amit a Yonkoktól várok és ezt sajnos nem sikerült elérnie.
Baromi erős karakterről van szó, aki nem tudott a saját lábán megállni, mert a saját gyerekei védelmezték a tortáig. Ha Big Mom saját erejével és nem a tortával józanodott volna ki, akkor elismerem az erejét és méltó lenne egy Yonkohoz,de nem így történt.
De ne felejtsük el, hogy Big Mom gyerekei vették körbe és Oven érdemeli meg dicséretet, mert ő tette mozgásképtelenné az ellenség szövetségét.Ezért is kacagok az egészen, mert olyan karaktert dicsértek, aki nem érdemli meg.
Elismerem, hogy voltak jó pillanatai, de attól még csalódtam a karakterében.
Hiei nem dícséri Big Momot csak sorolja a tényeket. Mindenki tudja hogy nem ilyennek képzelted, ahogy Sanjit se.
Oven konkrétan annyit csinált hogy a nála gyengébbeket rugdosta. Ichiji és Sanji is megfingatta és ott már megállt a tudománya (mondom ezt úgy hogy Oven a kedvenc Charlotteom).
BM gyerekei csak loholtak utána nem csináltak semmit.
Miért gyógyulna ki a betegségéből attól hogy erős? Ez semmilyen szempontból nem logikus.
Milyen hibát is emleget folyton? Én úgy vettem észre hogy 50 chapter óta annyit mond hogy: WEDDING CAKEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!
Hiei: Asszem még az erdőben Luffy eleresztett egy Haoshokut amikor először összecsaptak Crackerrel (amikor még a kekszkatonában volt) és attól a fa lelkek kidőltek. De lehet rosszul emlékszem.
Hiei
Roger-rel nem azt a hibát követte el hogy bevitte a kincstárába és megmutatta neki a Poneglypheket Roger pedig a képességével meghallgatta őket. Így Roger megszerezte az infót azáltal hogy átverte BM-ot.
Germa66
Luffy (emlékeim szerint) nem lőtt ott Hódítót hanem Cracker-től való félelmükben száradtak ki a Lelkecskék.