Szerintem meg nem véletlen, hogy pont a Big mom kalózokat érte el a One Piece történetvezetése olyan szakaszában, mint az összes eddigit (Arabasta, Dressrosa) szinte borítékolható volt, hogy itt valami nagy dolog fog történni. Adva van egy királyság, annak egy uralkodója, meg kell buktatni.
A Mama legnagyobb vesztét pont az okozta, amiről azt gondolta, hogy majd erősíteni fogja, ez pedig a "Szövetség". A Big mom kalózokat belülről őrölték fel, amire a Mama csak rátett mégegy lapáttal, még ha nem is szándékosan (Az őrjöngése) Bíztak a tűztank kalózokban akik hátbaszúrták őket egy igen jó tervvel, ami a Mama őrjöngésének "aktiválása" volt, ez bizonyult a legsebezhetőbb pontnak, hiszen mit láttunk? Big mom a saját birodalmát kezdte el darabokra szedni, és ha Sanjiék nincsenek, a császárságból már nem lenne valószínűleg csak a negyede.
Luffyt és Namit elfogták majd börtönbe zárták, és ha nincs Jinbe (Akit akkor még minden BM kalóz társnak tekintett, ergó szövetséges = belső ember) akkor valószínűleg ott égnek benn.
@Dung én egyáltalán nem tudom megérteni a gondolatmenetedet, olyan, mintha nem is egy mangát olvasnánk. Luffy legyőzte Cracker Nami segítségével akinek hála Luffy megtudta enni a katonákat ezzel szabadalmaztatva a Tank mant, ha nincs Nami, valószínűleg Cracker a végtelenségig gyártja a katonákot, Luffy G4-e meg előbb utóbb kifull.
A másik: Luffy vs Katakuri egy olyan harc, amit ha nem Luffyval vív hanem valaki mással, akkor megnyeri. Luffynak történetvezetési célból kellett nyernie. A Germa hajója is ez a kategória, nem vették észre, mert nem vehették észre.
Viszont nem a 2 parancsnok bukása vezetett idáig. Az egyetlen felelős az egészért az Big Mom, mert ha végig megvigyázza ép elméjét, nincs az az isten, ami segített volna Luffyékon...Max Oda