Szerintem pedig alapelvárás kéne legyen,hogyha már belekezdenek valamibe,akkor csinálják meg minőségien.
Dragon Ball duma topic (Az aktuális spoilert rejtsd el!)
Én megmondom őszintén útálom a magyar szinkront az animéknél, pedig érdekes módon más rajzfilmeknél, ami nem anime, tökéletes, gondolok itt a régi cartoon networkon sugárzott rajzfilmekre...Animében egyszerűen nem tudják jól megcsinálni.
És ezzel az egésszel egyébként csak az a baj, hogy annó és most sem kaptak Lippaiék negatív kritikát, senki nem mondta meg nekik, hogy sok karakterhez nem simul a hang és a személyiségük sem jön át igazán, ez főleg Gokunál és Vegitánál jellemző, mert szerintem nem volt jó a magyar a szinkron a DBZ-nél, persze még kicsik voltunk nem érdekelt minket, örültünk h van magyarul és kész, de ezt felnőtt fejjel már nem lehet nem észrevenni, mármint a hibákat.
Az addig rendben van, hogy Vegitának vaskos, férfias hang kell, de a japánban van egy kis "tsundere" beütése és egy érdekes hanglejtése, illetve a folyamatos cuppogás, ami aranyossá teszi az egyébként mogorva karakterét...Ez a magyarnál egy fikarcnyit sem ad vissza belőle.
Lehet csak én vagyok az egyetlen, aki nincs ennyire rápörögve a szinkronra, és valószínűleg 1 epizódnál többet nem is tudok végigszenvedni vele .
boldizar írta:
Srácok, azt tudja valaki, hogy amit említettek egyszer, hogy 76 részt szinkronizáltak, az mi volt mégis? Kai lehetett? Ki rendelhette meg? Arról a szinkronról tényleg semmit nem tudni.
Szerintem az a régebben emlegetett 76 rész a szuper lett volna, ahogy emlegetve is volt. Csak hogy mivel 131 részes lesz nagy valószínűséggel akkor nem csak a 76. részig hanem végig rendelték be! Nekünk jobb.
Aki nézi hallgatja Japán eredeti hanggal annak biztos szokatlan lesz és nem is biztos hogy tetszeni fog szinkronnal. Kinek hogy tetszik. Már csak abban reménykedem, hogy nagy félrefordítások megnevetési bajok nem lesznek. Az sokkal idegesítőbb mint sokszor egy érdekes nem biztos hogy a karakterhez illő hang.
KingBradley írta:
Van itt kavarodás, mivel a GT csupán 64 részes.
xindrix
Nem ugrik be. Mikor lehettet róla szó a Z ben?
xindrix, a Z-ben akkor említi Goku mikor a végső harc megy Buu ellen a Kaioshinek birodalmában, hogy ha tudna kicsit koncentrálni/pihenni, akkor Megaszuper-szuper harcos tudna lenni és letudná győzni Buut.
Viszont a mangából kiderül hogy az SSJ 3 teljes erejére gondolt, tehát hogy összeszedi az erőtartalékait és teljes erőből küzd.
Ugrás a fórumra: |