Felemás érzések vannak bennem, a részt illetően...de túlnyomóan pozitív.
A rész első fele nem nagyon fogott meg, kicsit többet vártam ami az animációt és a jeleneteket illeti. Lassan itt a befejezés, nem lett volna hátrány, ha hagyjuk a már látott és kipróbált dolgokat.
Ennek ellenére azért jópofa volt Jiren és Goku cséphadarása.
Ami viszont igazán nagyot szólt, az a második "fejezet" .
Az itt látottakról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ami engem illet.
Tömör gyönyör volt audiovizuális téren.
Maguk a különleges effektek, a művészi része és az animációk ! Olyan panoráma képeket kaptunk, hogy csak tátottam a számat, nem győzöm újranézni és nem tudok vele betelni.
A tér, az üresség és a méretek kihangsúlyozása új szintre emelkedett. Ezidáig egyszer sem találtak be annyira, mint most, abszolút cinematic feeling!
Goku és a Migatte no Goku'i kiteljesedése...aztakurva !
Ráadásul volt benne egy kis SS érzet is, ami a végső forma előtti állapotot illeti.
A rendezésre és a forgatókönyv szintén nagyon jól sikerült!
Szépen felépítették és kikövezték U7 top harcosának a szintlépését, dramaturgiailag végre úgy oldották meg, hogy Kakarottonak nem kellett "eltűnnie", félholtan hevernie a formaidőzítéshez. Ideje volt elérni arra a szintre, hogy maximálisan koncentrálni tudja az Ultra Instinctet, mindenféle sallang nélkül. Untam is már az előző , többnyire kiszámítható "Omen" formába lépést.
Nagyon menő volt, ahogy a Hakaishinek meghajoltak, látva Goku elsöprő tudását és mindent lebíró jellemét.
Beerus felvezetése és oltása is tökéletesen a helyén volt, nem is vártam mástól, mint tőle! De mondhatnám Vegita és a Saiyan aspektust , vagy akár Zenoek folyamatos ujjongását, stb....
Van még valami, ami mellett nem mehetek el szó nélkül, az pedig a monológ része az epizódnak.
Remekbe szabott párbeszédeket, fejtegetéseket és szónoklatok . Szerencsére ez a teljes részben a helyén volt és nagyon megkapóra sikeredett.
Visszatérve kicsit a cselekményre, nem úgy alakult a dolog, ahogy azt az előzetesek alapján vártam, de ennek nagyon örültem!
Gondoltam, hogy majd Jiren azon támadása lesz a kulcs, amit boncolgattunk...nem így lett!
Aztán reméltem, hogy többet kapunk a második felében Migatte no Gokuiból....ez sem jött be, köszönhetően a csavarnak.
Ez az egész kellett már az UI val kapcsolatosan.
Közben látom szó esik a folytatásról is....lehetne, miért is ne!
Az egésznek csak a képzelet korlátozása szabhat határt, azt meg egészen szépen megugorták, ezidáig.
Az már persze szubjetkív, hogy ki mit gondol és kinek mi a szájíze ezzel kapcsolatban.
De hogy lehetne folytani, az 100% .
Elvégre is ez a Dragon Ball, itt mindig van hova lépni. Na meg persze vannak is még lezáratlan dolgok.
Szóval, remélem viszont látjuk még a sorozatot, na de van még 2 rész!
Közben, Vegita kapott egy nevet a kártyán, ami a szintlépését illeti.
[img]https://pbs.twimg.com/media/DXgfxTlVoAAnNpL.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.Super Saiyan God Super Saiyan Evolution...vagy SSB Evolution
Szerkesztette: shadowdroid - 2018.03.05. 17:27