dungeonlord könyörögve kérlek, próbálj már meg helyesen írni! Arról nem is beszélve, hogy Katakuri az avatarod, de a nevét életedben nem írtad még le helyesen, egy kicsit meh...
A topicot ne nevezzük át lassan Eiichiro Odára? Konkrétan 20-30 oldalt visszalapozva csak arról lehet olvasni, hogy Oda mekkorát hibázott, meg hogy elk*rta... Sanjit, a Katakuri harcot, meg hogy ott van kihasználatlanul Oven meg Daifuku meg Compote meg anyámkínja, akiknek szinte semmit nem tudunk az erejéről mégis az egekbe vannak magasztalva általatok xD
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Számomra logikusan megmagyarázható Luffy győzelme, ha lehet annak nevezni - még mindig azt mondom hogy ezt Katakuri átengedte mert amikor ott állt felette biztos vagyok benne hogy végezhetett volna vele HA akar, de legyen igaz leegyszerűsítve hogy Kata fekszik Luffy elmegy ergo Luffy győzőtt.
Elkezdődik a harc, egyértelmű Katakuri fölénye, be is akarja fejezni a harcot amikor betemeti Mochi-ba de Luffy elmenekül végül majd visszatér. Külön kezelném a harcot miután visszatér. Luffy már tudja hogy mi Katakuri erejének a titka, tudja hogy sebezhető mert már be vitt neki ütést és Luffy innentől arra megy hogy elkerülje a végzetes támadásokat és közben felfejleszti az érzékelő hakiját hogy ő is a jövőbe lásson. Még azt is megmagyarázzák a flash backal hogy igen ez csak úgy fog fejlődni neki ha erős ellenféllel harcol és közbe fejleszti.
Innentől ez a harc nem igazán az erőviszonyokról szól, hanem az állóképességről, és bárki bármit mond jogosan arról hogy Katakuri mennyivel erősebb, azt senki se vitatja hogy ebben eddigi tudásunk szerint Luffy a legjobb. Luffy védekezik, Katakuri támad, közben történik ami történt miután okos kis húga beleavatkozott, Luffy egy végső támadásra tartalékolja az erejét miután eléggé fejlett az érzékelő hakija. Luffy beviszi a támadást kidől, de Kata bekapja a támadást és vége a harcnak. Vége mert Katakuri elkészült az erejével - állóképességbeli különbség, és vége mert Katakuri még harcolni akar Luffyval a jövőben és nem végez vele.
Nekem ez egy tudatosan felépített harcnak tűnik bárki bármit mond, az hogy ti mit olvastok bele, meg hogy csak azt nézitek hogy ki mennyire erős már a ti dolgotok
dungeonlord könyörögve kérlek, próbálj már meg helyesen írni! Arról nem is beszélve, hogy Katakuri az avatarod, de a nevét életedben nem írtad még le helyesen, egy kicsit meh...
A topicot ne nevezzük át lassan Eiichiro Odára? Konkrétan 20-30 oldalt visszalapozva csak arról lehet olvasni, hogy Oda mekkorát hibázott, meg hogy elk*rta... Sanjit, a Katakuri harcot, meg hogy ott van kihasználatlanul Oven meg Daifuku meg Compote meg anyámkínja, akiknek szinte semmit nem tudunk az erejéről mégis az egekbe vannak magasztalva általatok xD
Na ne mintha az ilyen jellegű hozzászólásaid hozzá tennének a témához. Miről kéne beszélni a Narutoról vagy mi?
Nem lehet, hogy merő véletlen neked fáj az igazság? Mert mint tudjuk az igazság fáj és Compote, Daifuku, Smoothie ott hevernek teljesen kihasználatlanul. Miközben drága főszereplőnk feje tetejére állítja egy Yonkou bázisát, ők valahol szürcsölik a teájukat. Teljesen reális nemde bár? Persze számodra az is reális, hogy Brüléé visszamegy a tükörvilágba, hogy drága főszereplőnk menekülhessen és ez persze nem plot armor, nem ez Oda szenzációs történet vezetése. Ha gondolod nyithatunk egy Oda Eiichiro témát neked és imádkozhatsz Godához.
Egyébként nem értem miről beszélsz itt mindenki inkább lenézte a Big Mom kalózokat Perosperot is simán lekezelték én voltam talán az egyetlen, aki kardoskodott mellette és láss csodát simán 2v1-ben, megsemmisítette Brookot és Choppert.
700 milla a vérdíja és egy szörnyeteg.
Igen Tapion újabb csalódás lesz, ha kiderül, hogy Daifuku és Oven 400 milla alatti kalóz, de nem hiszem, hogy az lesz. Tudod, mikor egy egész család hypeol valakit és akire Pudding azt mondja, hogy ez nem jó felidegesített Oven bátyánkat az általában erős.
Ezt a Katakuri tudatosan nem végzett vele végén dolgot meghagyjuk már. Még a gondolat is visszataszító és undorító.
Megjegyezném Compotra maximum azt írtuk, hogy valszeg erős, de biztos vagyok benne, hogy senki nem "istenítette". Szóval nem kell a költői túlzás.
Kétlem, hogy Katakuri még harcolni akarna Luffyval a jövőben, kész időpocsékolás valakit 12 órán át úgy verni, hogy annak semmi komolyabb hatása nincsen...Csodálom, hogy nem untak bele az egészbe.
A Yonkou bázis felforgatása már egy érdekes kérdés. Tekintve, hogy a szalmakalaposok nem a legerősebb felállásban érkeztek meg, így vicces lenne abban az esetben, ha nem vennénk figyelembe azt, hogy segítettek nekik. A tűztank kalózok, a Germa66, egy volt shichibukai aki egykoron big momot szolgálta így vannak benfentes infói, valamint a gyojinok. Az óriási fennakadást véleményem szerint ez a víz alatti beavatkozás okozta, így a kommunikáció megszűnt és teljesen vakon voltak a saját területükön.
Azon kívül, hogy a szalmakalaposok és a tűztank kalózok is menekülnek, mást nem csinálnak, a zűrzavar egyébként Big mom sara is, hiszen egyáltalán nem jött kapóra nekik ez a roham, és csak ront a helyzeten. Kíváncsi lettem volna egy épeszű mamával meddig tudtak volna menekülni...Valószínűleg semeddig. Katakurit is ezért kellett lefoglalni, mert ha ő ottvan, élve nem jut ki senki a birodalomból. Ezért úgy gondolom, ez a zűrzavar reális a körülményeket figyelembe véve.
Nekem tetszett a befejezés, ahogy korábban is írtam, Luffy az állóképessége miatt fog nyerni (így is lett), nem azért mert erősebb.
Luffy mindig a harcok alatt fejlődik a legtöbbet, ilyen szempontból zseni, így szükséges volt a történet haladása szempontjából ez a harc. Luffy vs Lucci harc ugyan ezt a szerepet töltötte be a történetben. Mindenki a 12 órára van rápörögve (nem értem akkor impel down + marineford alatt mennyire lehettetek csalódottak, hogy még mindig harcképes, hormonok ide vagy oda), de itt pont ez volt a lényeg. Ez a 12 óra neki kőkemény edzés volt (erre utaltak a visszaemlékezések is). A küzdelem elején Katakuri teljesen domináns fél volt, a harc végére Luffy már base formba elkerülte a támadások nagy részét. Ezzel arra utalok mennyit fejlődött a CoO hakija.
Én megértem, ha nem tetszett többeknek maga a harc, vagy a harc kimenetele, de most ezen háborogni már szerintem teljesen felesleges, mivel nem először fordul elő ez a történetben.
Azt nem hiszem, hogy Katakuri kivégezhette volna. Állni nem volt képes huzamosabb ideig, itt az hogy nem a földről beszél Luffyhoz, szerintem a jelenetet teszi heroiksabbá.
Nincs hormonok ide vagy oda. A hormonok miatt volt. Tudod vannak olyan Katonai drogok, amik 24 órára szörnyet csinálnak belőled. Ha nincsIva-chan, akkor nem lenne miről beszélni.
Az egy teljesen jó és elfogadható dolog volt. Nonszensz összehasonlítani ezzel.
A többség elfogadta és beletörődött. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a ti oldalatoknak kell valami önigazolás a győzelemjogosságát illetően.
Ha Katakuri nem fegyverzetszínnel verte volna mint a hülyét, elismerném, hogy ez elfogadható Luffy gumigyümölcse miatt, mivel az ütéseket sokkal jobban állja. Az állóképessége valóban figyelemre méltó ezt láthattuk most is, csak akkor nem tudom később mire kell számítsunk...Luffyt így addig verheti az ellenfél ameddig csak akarja, az állóképességgel ez mindig magyarázható lesz.
Tisztába vagyok az általad megemlített katonai drogok hatásával, de nem ennyire egyszerű, mint ahogy gondolod. Azok se fognak a végtelenségig dolgozni a testedben, főleg nem megfelelő tápanyag nélkül (nagyon lebutítottam most a dolgot, de a hatásmechanizmusokról beszélhetnénk elég sokat ami nem ide tartozik). Nem tudom láttál-e már, ilyen embert élőben akik bizonyos stimulánsokat használtak a fáradságküszöb kitolása céljából, de használhat akármennyit, ha a teste nem tud előállítani energiát megfelelő mennyiségben, egy leélt zombit látsz túlpörgött aggyal, de most ebbe nem menjünk szerintem bele.
Önigazolást pedig nem nagyon kell keresnem, ha visszaolvasol az lett amit oldalakkal ezelőtt megemlítettem, és ahogy írtam is pártatlan vagyok, de az eddigi történet alapján teljesen logikus volt mi és hogyan fog bekövetkezni.
Akkor most lép életben Tapion-sama által írt eset. Én kérek elnézést minden bizonnyal te találtad ki a hormongyümölcs működését és ezért állítod bizton, hogy marhaság volt. Mi nem vagyunk tisztában a gyümölcs korlátaival. Kérlek bocsáss meg nekünk.
Jó mi megértettük ez egy logikus teljesen átgondolt és jól felépített harc volt. Igazad van csak könyörgöm neked, hogy ne legyen több ilyen a mangába, mert abba találom hagyni.
digitech írná és rajzolná az OP-t? Engem érdekelne, hogyan működik Ivankov hormongyümölcse, mert ha szükség lenne a szervezetnek tápanyagra hozzá, akkor is dől az elméleted.
Marinefordnál pedig feleannyira sem volt meghurcolva Luffy, mint ennél a harcnál, Impel downban meg min. kétszer kellett megmenteni az életét, úgyhogy ezek nem jó érvek.
Ha Katakuri nem fegyverzetszínnel verte volna mint a hülyét, elismerném, hogy ez elfogadható Luffy gumigyümölcse miatt, mivel az ütéseket sokkal jobban állja. Az állóképessége valóban figyelemre méltó ezt láthattuk most is, csak akkor nem tudom később mire kell számítsunk...Luffyt így addig verheti az ellenfél ameddig csak akarja, az állóképességgel ez mindig magyarázható lesz.
A fegyverzet színe nem kapcsolja ki a gyümölcs erejét. Csak annyit tesz lehetővé, hogy megüthesd a gyümölcshasználót, mintha a testét ütnéd meg. Érezni fogja a fájdalmat de csak addig míg az ellenfél beviszi az ütést. Előtte és utána Luffy (sőt közben is, csak megérzi az ütést) továbbra is gumi. A fájdalmakat pedig extrém módon el tudja viselni. Azt már Thriller Barkon is láttuk mekkora fájdalommennyiséget tankolt be. (Amit mellesleg Zoro is túlélt) A háború óta gyanítom még sokkal több fájdalmat képes elviselni. Szerencséje van a képességével, mert a gumit ütheted nyújthatod visszatér az eredeti állapotába.
Luffy akkor szívta volna meg ha Teach elvonja az erejét a Yami Yamival és közben püföli fegyverzet színnel. Kíváncsi leszek Luffy hogyan fogja őt majd kezelni. Nem engedheti meg magának túl gyakran, hogy Kurohige elkapja és semlegesítse a gyümölcsét.
Illetve ha már így a gyümölcsökről beszéltem, eszembe jutott, hogy belefutottam egy érdekes dologba. Ugye Katakuri kapcsán voltak itt már viták.
De még mielőtt bármit is mondanék, előbb megkérdem a moderátorokat, hogy hol tehetném közzé. Mivel elvileg spoilernek is minősülhet azok számára akik még nem ismerik Katakuri képességét. És tudtommal spoiler(nek minősülő a mangát nem követők számára) az csak itt megengedett. Így addig nem osztom meg, bár témát tekintve inkább a gyümölcsös/képességek topikba tartozna.
Szerkesztette: Deran - 2018.03.04. 14:59
Amikor Teach semlegesítette a gumi gyümölcs erejét, Luffy a bekapott ütéstől vérezni kezdett ami előtt a többiek értetlenkedve álltak, mivel ekkor még nem tudtuk azt, hogy a sötétség gyümölcse képes ilyesmire. És most jön a lényeg: Mit láttunk a Katakuri vs Luffy elleni harcnál? Hogy Luffy vérzik mint egy leszúrt disznó (Flampe szavaival élve ) a monoklik az arcán meg nem púder.
Katakuri olyan erős ütéseket mért rá, amit még G4 Bound man formában is megérzett.
Igazad van Csilla1050. Visszagondolva valóban kissé más volt a szituáció. Ők azon voltak meglepődve, hogy Luffy miért vérzik amikor Teach a földhöz vágta. Tehát nem megütötte, csak a földhöz döngölte. Ergo a fegyverzet színe ilyen módon tényleg nem működhetett rajta.
Az előbb csak arra akartam rávilágítani, hogy Luffy "csak" addig érezte a fájdalmat és addig szerzett sérülést míg a konkrét ütés megtörtént. Tehát másodpercekre. Ezután újra előtérbe került a gumi képessége, tehát nem volt az ütésnek további hatása a testére, nem volt akkora a sérülés mintha azt egy kikapcsolt képességű vagy gyümölcsképesség nélküli embernek vinnék be. Mindezt valamelyest a saját hakijával még tompítani is tudta. Tehát az hogy eddig bírta az ütéseket nagyban köszönhető a gumi erejének is. Azon túl, mint tudjuk hatalmas állóképessége is van.
Hiei, köszi a választ.
Ui.: Harmadszorra már csak leírom, mert eddig mindkétszer sikeresen kifelejtettem. Én is azt mondom, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne tetsszen neki a harc és ezt tiszteletben tartom. El is tudom fogadni a véleményeteket, mert alátámasztottátok az érveitekkel. Mint ahogy én/mi is alátámasztottuk a minénket. Meggyőzni valószínű ne tudjuk egymást, de legalábbis én ( a többiek nevében nem tudok nyilatkozni) el tudom fogadni a ti nézőpontotokat is. Ezt mégiscsak szükségesnek éreztem megemlíteni.
dungeonlordnak is csak azért válaszoltam mert azt mondta nem lehet megmagyarázni az adott szituációt. Megmutattam, hogy meg lehet. Persze nem kell, hogy elfogadja, de az az állítása hogy nincs rá magyarázat hibás volt. Van. Ha ez neki nem tetszik akkor lelke rajta, megvan hozzá minden joga, hogy ne tetsszen.
Na de sikerült mégiscsak túlmagyaráznom. XD Lényeg a lényeg, szerintem a többség el tudja fogadni a másik véleményét, ha egyet nem is ért vele. És akkor ezzel én is lezárom a jó vagy rossz volt-e a párharc témát, mert tényleg ugyanazokat a köröket futjuk le újra és újra.
Most ne haragudjatok már, de ti miről beszéltek? Nem én hoztam fel a katonai drogokat és én arra a példára válaszoltam, hogy annak a működése se ennyire egyszerű.
Nem Ivankov gyümölcs működését kezdtem el magyarázni, azt is csak azért hoztam fel, hogy a halál torkából rángatták vissza mégis több órán keresztül harcolt utána folyamatosan, úgy hogy előtte is küzdött. És megint le kell írnom, hogy nem azt mondtam maga harc volt logikus, hanem az eddigi küzdelmek alapján ami történt nem kéne, hogy ekkora felháborodást váltson ki, mivel az egész történet tele van ilyenekkel.
"digitech írná és rajzolná az OP-t? Engem érdekelne, hogyan működik Ivankov hormongyümölcse, mert ha szükség lenne a szervezetnek tápanyagra hozzá, akkor is dől az elméleted."
Nem én írom, de gyakran újra olvasom. Ismétlem megint, nem azt mondtam hibátlan a harc, hanem azt, hogy semmi olyan nem volt benne, ami eddig ne fordult volna elő az eddigi harcokban. A hormonokhoz pedig annyit hogy a valóságra felhozott példára válaszoltam, ahogy az előbb is írtam. De ha szerinted a szervezeted elmegy bármilyen stimuláló hormonnal, úgy hogy a szervezeted nem tud semmit energiává alakítani (táplálék, saját elraktározott energiád/zsír, vagy végső esetben az izomzatod) akkor komoly bajok vannak. Remélem ez nem így van és csak nem értelmezted jól a szöveget, ebben az esetben olvasd el megint és utána ironizálj kérlek.