Szerintem a végén a több kiütött harcos miatt fogja kapni Goku a kívánságot. Toriyama biztos nem adja oda a részek óta semmit nem csináló Freezának, hanem Goku kíván.
Néha csinált azért valamit még Gokunak is adott erőt. De alig várom, hogy kiderüljön, hogy mit terveznek vele a készítőt.
Jaeger írta:
A mostani részben is volt valami utalás arra, hogy Jiren bajban lehet azzal, hogy már ennyire rövid az idő ami hátra van a tornából. Valami olyasmi lehet a gyengesége, hogy csak bizonyos ideig képes ezt a nagy erőt használni azért volt szükség a meditálásra is nála.
Szerintem itt inkább arra gondoltak hogy UI Goku veszélyes ellenfél, és ha nem sikerül kiütni létszámfölénnyel nyernek.
Ha Jiren kitartásáról lenne szó akkor inkább örülnének hogy már csak 2 perc van mert nem kell sokáig tartani a full powert.
Egyébként ezzel az elhúzott résszel meg azzal kapcsolatban hogy miért játszott Jiren nekem az volt az érzésem hogy az elmúlt részek történései kicsit felkeltették az érdeklődését.
Ugye ő azt vallja hogy nem kellenek kapcsolatok/kötelélel, csak magára és a "abszolút" erejére van szükség.(aminek szerinte pont a kötelékek eldobása a kulcsa)
Ehhez képest legyőzte Vegita azt a Toppo-t aki szintén mindent aldobott magától. (gratulált is neki)
Aztán c17 is kioktatta kicsit hogy csak kihasználja a "barátait", ráadásul utána Gokuba és Vegitába helyezve a bizalmát feláldozza magát.
Ezekután még Vegita(majd Goku is) teljesen kimerülve és teljesen reménytelenül de szembeszáll vele mert a többiek belé helyezték a bizalmukat.
Szóval szerintem azért játszadozott velük mert felkeltették az érdeklődését, hogy miből táplálkozik az erejük és kitartásuk és miért képesek egyfolytában felülmúlni magukat.
Elvégre Jiren azt keresi ami az erőn túl van, és ha a dragon ball logikáját nézzük akkor sokszor az adott nekik erőt és azért tudtak győzni mert mindenki beléjük helyezte a bizalmát és támogatta őket.
Lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést de valakinek van valami hivatalos infója arról hogy ki a legerősebb halálisten?
Nos attól függ Ichigo nak 1/3 halálisten, de ha csak erre az ágra koncentrálunk akkor Yamamoto bár ő sajnos már nem él ,élők közül pedig Ichibe Hyosube vagy Shunsui Kyoraku vagy Zaraki Kenpachi
Na most hogy vége az amúgy megérdemelt kényszerpihenőmnek, írnék egy rövid véleményt az utóbbi két részről
127: Az első felében láthattunk 1-2 jobban megcsinált harc jelenetet, de más nem nagyon történt. A második felébe C17 minden megmozdulása király volt, de Jiren háttérsztorija nekem elrontotta az egészet. Ennél sablonosabb és ötlettelenebb sztorit ki sem lehetett volna találni. Ami megmentette nálam a részt, az C17 önfeláldozása volt, váratlan volt és ütött, nagyon jó karakter lett.
128: Tökéletesen megértem, hogy akinek nem tetszett, annak miért nem tetszett, de szerintem nagyon jó rész volt. Vegita itt most az erejével nyűgözött le, hanem a karakterével, vagyis inkább azzal, hogy milyen karakter lett. A saiyan saga és a Buu saga között is hatalmas változásokon ment keresztül, de a Superben a Battle of Gods óta, a Future Trunks arcon át is nagyon sokat változott és szerintem most érte el a karaktere a fénypontját. Egy önző harcosból, akit csak az erőt érdekelt most egy családszerető és jó szívű ember lett, aki képes másokért harcolni, egyszerűen fantasztikus. A Gokus rész is tetszett, főleg amikor mutatták, hogy mindenki bízik benne (még Frieza is ), meg végre Jiren is bekapott egy szép nagy támadást tőle. Kíváncsian várom a következő részt.
Bocs Shiro, kicsit elvetettük a sulykot a poénkodással
Nekem az elmúlt két rész végig tetszett.
127: C17 az egyik legkirályabb karakterré nőtte ki magát és ez tényleg megkoronázta az egészet. Egy érzelemmentes buldózer aki képes a halála másodperceiben is azzal szórakozni, hogy "na így legalább emberi lesz".
Jiren háttérsztorija nekem tetszett. Klasszikus példája annak, hogy a nézőre van bízva a folytatás, én pedig szeretem az ilyeneket. Főleg az a gondolat elhintés tetszett, hogy a mestere hasonlított Toppora. Így viszont felmerül 3-4 kérdés, ami nincs megválaszolva. Tetszik.
128: Első megnézés után nem tetszett Vegita gyepálása. Aztán másodjára már igen. Ha átváltozott volna kékbe, akkor az lett volna a bajunk.
Ráadásul nagyon kiütközött Goku és Vegita karakterfejlődése.
Vegita A csávó a Z elején 100%-ig sayain volt az elveit, hozzáállását, mindent nézve. Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban felvett sok emberi vonást. Most a Super végére már félig emberi is lett a hozzáállása.
Goku: Ő az egész Dragon Ball alatt "ember" volt. Emberi elvekkel nőtt fel és a Z-ben kezdett kibontakozni a sayain ösztöne. A Super végére pedig a csávó tényleg sayain lett és már csak a harc élteti.
Imádom, hogy mennyire fel lett építve ez a két csávó.
Hali, most tartok a DB Super 55. részénél, ahol Bills megkérte Whist, hogy vigyázzon a Kaioshinre. Itt elmondja Whis Gokunak, hogy ha Kaioshin meghalna, vele halna a Hakaishin is. Gondolom ez oda-vissza működik. Nem ez a lényeg.
Kaioshin jó párszor táncolt pengeélen Buu ellen. Bills valószínűleg aludt. Whis viszont tuti figyelte az eseményeket. Miért nem szólt Billsnek, hogy veszélyben az élete?
Whis angyalként full pártatlan, ez megbizonyosodott, mikor Zeno-samanak beköpte Billset a "munkához" való hanyag hozzáállása miatt.
Viszont ebben a részben tulajdonképpen megígérte Billsnek, hogy vigyáz a Kaioshinre.
A másik dolog. Pilaf bandájába tartozó Mai. Ő már a sima DB részekben felnőtt (már-már milf kategória) volt. Superben hogy lehető gyerek?
Itachi01, nyilván az lett volna a logikus, hogy ki kaikaiozik Beerushez, hogy takarítsa el Buu-t. Azonban amikor a Z készült, még nem létezett sem a Super és sem Beerus, így nyilván egyedül volt Shin akkor.
Maival? Hát a sárkánygömbök csodákra képesek. Meg lett mindhárom fiatalítva.
Amúgy Whist nem igen avatkozik bele semmibe ő inkább megfigyelő. Na meg ott voltak Gokuék Buu ellen.
De amúgy tényleg fölös volt összekötni a kettőt, ha logikát keresünk és összefüggést a Z-vel.
Azért kötötték össze az életüket,hogy legyen gyenge pontjuk.Bills túl erősre sikerült,gondolom így akarta Tori megelőlegezni egy-egy pusztítás isten halálát.
Engem jobban izgat az, hogy elméletileg 4+1 Kaioshin volt a 7-es univerzumban. Most akkor mindegyiknek meg kellene halnia, hogy Bills is meghaljon, vagy "pont" az az egy maradt életben, akivel össze van kötve az élete?
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.