Ez alapesetben igaz Jon, de ha a One Pieceben a 10 napos harc -még ha kiugró is de akkor nézzük csak az 5 naposat - igen is lehetséges, és admirálisok/parancsnokok ezt tudják, akkor el kell fogadni hogy a OP világában ez bizony lehetséges. Tény hogy a valóságban lehetetlen lenne, de ez egy kitalált világ
Teljesen jogos amit mondasz, de az a helyzet, h még nem is tudjuk, hogy is zajlott le pontosabban a csata admirálisok között, mivel logia mindkettő, ezért könnyedén lehet h a harc többségében távolságiként zajlott le, mint láva és jég, a két hasonló erejű elem csatája.
Azért ez teljesen más mint a puszta ökölharc, mint amilyen Luffy vs Katakuri esetében, ráadásul itt sokkal inkább egyoldalú a mérleg, mivel Luffy olyan volt mint egy boxzsák Katakuri számára. Tudom h csak kitalált anime-ről van szó, kitalált fizikával, de ennek ellenére, ha azt nézzük h Luffy mekkora verést kapott Crackertől, átment kétszer, háromszor a BM fél seregén, jópár erős embertől is bekapott egyet-kettőt, majd KAtakuritól is kapott igen csúnya veréseket és mindezt mindenféle pihenés nélkül... értem én h az OP Luffyról szól, de azért már ez sztem egy kicsit sok még így kitalált fizikán belül is.
Közben meg egy Usopp féle kaliber meg egy ütéstől kidől....
Egyébként most esett le, de egyáltalán nem biztos, hogy a két eset az ugyanaz. Pound azt mondja, hogy "sok-sok évvel ezelőtt", míg Urouge max. 2 évvel ezelőtt lehetett, de tudjuk, hogy ennél valószínűleg sokkal frissebb az esemény.
Lehet, hogy Snack-et kétszer is legyőzték.
Várjuk ki előbb a Snake-et, simán lehet, hogy alapformában nem tudja ezt használni. Az is lehet, hogy most találta ki. És az is lehet, hogy eddig hiába vetette volna be, nem lett volna elég Katakuri ellen. Az kellett, hogy Katakuri is legyengüljön, még ha ez azzal is jár, hogy ő maga is félholt lett (de valószínűleg tudta, hogy ez nem akadály, és látszólag hakija még maradt annyi, hogy ezt megcsinálni - ami amúgy hülyeség valszeg, mert már a harc elején hulla volt, de ezt már sokszor megdumáltuk).
Egyébként engem is idegesítenek ezek az elnyújtott (mármint időben elnyújtott) harcok, de ha Jack-féle figurák napokig harcoltak, akkor azt Luffytól is kötelező elvárni, nemhogy lassacskán, hanem igencsak gyorsacskán.
Aztán hogy ez jó-e, vagy nem... azt ki tudja. Én jobb szeretem a normális, max. pár óra alatt lejátszódó csatákat, ennél többnek max. extrém esetben van értelme...
Lehet fordítási hiba is a sok-sok év, mint a Bege féle 5 éve csatlakozott dolog.
Persze ha nem fordítási baki, akkor biztos, hogy kétszer verték el hisz látszólag még most gyógyul a sérülésekből Cracker.
E mellett szól az is amit kristofkristof írt. Bár szerintem Kid még valamikor az elején jelenthetett meg BM területén illetve szerintem itt vesztette el a karját és szerezte sebeit. Szerintem ezért süllyesztgeti BM hajóit bár így kérdéses miért nem őt célozta a szövetségével. De ez csak egy elméletem semmi bizonyíték nincs rá.
De ami biztos, hogy Cracker hazudott és azt mondta hogy az erdőben megölte Urouge-t.
Ő azért 100-szor többet gyengült, mint Katakuri.
Azzal nincs is baj, hogy Luffy is tudjon napokig harcolni (bár én is jobb szeretem a max pár órásat) hanem azzal hogy nem órákig harcol, hanem órákig csak verik.
Mondjuk viszont egy dolgot nem teljesen értek. Elvileg minden szupernova a csábítás erdejében kapott ki. Miért ment ilyen messzire Linlin, hogy ennyire beengedje őket a terültére? Már elejétől kezdve tudhattak, hogy a területükön császkálnak elég lett volna ki küldeni valakit. Mert az oké, hogy Luffyékat direkt becsalta oda, de, hogy a többiekkel erre miért volt szükség. Na mindegy lehet, hogy ez már csak szőrszálhasogatásnak tűnik. Viszont a másik, hogy azért durva, hogy azt hiszik mindegyikről, hogy halott.
kristofkristof nem hiszik mindegyikről, hogy halott hisz Kid-ről tudják, hogy süllyesztgeti a hajóikat. Csak Urouge-ról hiszik azt a többiekről Brülée is úgy fogalmazott, hogy könnyen kidobták őket.
Néha valóban úgy tűnik, mintha a One Piece karakterek fáradhatatlanok lennének, sokkal nagyonn staminájuk van, mint más shounene karaktereknek.
Ezenkívül, mint már mondtam, Luffy a háborúban az egész világot kihívja maga ellen, tehát szinte végtelen állóképességgel kell, hogy rendelkezzen. ( És ugye ne feledjük el Fehérbajuszt sem, akinek miután szinte az összes belső szervét elolvasztották, majd leolvasztották a fél fejét is ( plusz még halálos beteg is volt ) szétveri a fél tengerészetet xD
Elolvastam ennek a topic-nak az összes eddigi komiját (tudom beteg vagyok mi? ).
Észrevettem valamit amit még akkor is többször emlegettek amikor már Luffy leverte Cracker-t. Általában akkor jött fel amikor BM kegyetlenségéről vagy elborult elméjéről szadizmusáról beszéltetek.
Na szóval többször is elhangzott az az érv hogy BM megette az egyik emberét a Gyojin arc-ban. De erre senki soha nem cáfolt rá pedig szerintem ilyen nem történt.
Itt van az ominózus eset. http://naruto-kun...ece/651/11
Na szóval szerintem nem egy embert evett meg hanem egy Lelkecskét amit egy ételből csinált mint pl. itt. http://naruto-kun...ece/829/17
Vagy itt mert akkor Sanji is ugyanolyan beteg állat. http://naruto-kun...ece/845/11
Úgy látom teljes konszenzus van abban, hogy Luffy ramaty állapotban kezdte meg a harcot, de miért is? Persze nincs 100%os állapotban ezt nem is állítom, de
1.) Legalább Arabasta óta tudjuk, hogy Luffy elég ha eszik és látványosan felépül. A Crackerrel vívott harc alatt folyamatosan zabált, miután vége lett teljesen felélte a Tankmant. De ezzel az energiája visszatért a normális szintre, vagy az alá valamennyivel. Az igaz, hogy utána tudatosan koplalt és elég ramaty állapotba került. (Dühös hadsereg, cella, stb.) De amint megette Sanji kajáját (ami ugyebár a szuper regeneráló hatású okama receptek alapján készül az időugrás óta) megint csak visszatért a normális "energiaszintje" közelébe. Ezután Begénél pihent kicsit, igaz csak egy órát ha jól emlékszem. Aztán az esküvőn jócskán zabált a tortából is.
Az hogy akkor egy ütés után összement G4-ről, nekem is fura, de elég furcsán volt ott megrajzolva Big Mom keze is. Lehet, hogy valahogy semlegesítette az erejét Luffynak. Aztán meg menekült, de az annyira nem meríti az energiát. És így ugrott be aztán Katakurival a tükörvilágba. Nem volt egyáltalán olyan szörnyen leharcolt állapotban amikor bekerült. Továbbá ami még biztos legalább egyszer telezabálta magát mochival is, mikor kirágta magát. És igaz ez merő feltételezés részemről, de ki tudja mi mindent összeharaphatott miközben ide-oda, szigetről szigetre ugrált Brülével a tükrökön keresztül. De ez utóbbi elismerem csak spekuláció.
Az azonban már általatok is meg lett említve, hogy Totland kiváló terep Luffy számára a sok kaja miatt. Máshol már rég kidőlt volna, mert nem tudta volna honnan pótolni az energiaszükségletét.
2.) Állóképesség
Itt sem látok túlzott logikai hibát. Még akkor sem ha végig a bokszzsák szerepét töltötte be. Ha végignézzük mit művelt Impel Downban és Marinefordban miután szó szerint a halál torkából jött vissza. Igen, mondhatjátok, hogy Ivankov hormonjai átverték a testét, de ettől függetlenül valójában a legvégsőkig feszegette a határait. Ehhez adaptálódhatott a teste utólag. Mint a G2-höz. És gondolom azért a két év alatt jelentősen nőtt az állóképessége és tudja ő is tankolni az ütéseket ha kell.
Belátom azonban hogy itt is felmerül a probléma, és ha elrontott Oda valamit, akkor az az volt, hogy Dressrosán napokra kifektette Luffyt.
Ehhez képest tényleg gyors ugrás, hogy maximum 1 hónappal (nem emlékszem pontosan hány napig feküdt Luffy, mennyi nap volt az út Zouig és onnan mennyi Totlandig) később, már nem fekteti ki a G4 használata őt. De ennek ellenére nem egyedi, hogy a határokat feszegeti és továbbra is talpon áll.
Egyébként szerintem a Snake Mant azért nem aktiválta eddig,mert ehhez nagyon jó megfigyelés haki kell Katakuri ellen,hisz különben semmit nem érne,ha Luffy minden támadását blokkolja Katakuri.Én ezt valahogy úgy képzelem(a nevéből adódóan),hogy az ereje elsősorban a gyorsaságon,kiszámíthatatlanságon fog múlni,de ha Katakuri Luffy minden lépését előre látja,akkor ezzel nem ér semmit Luffy,mert minden támadása blokkolva lesz,ahogy eddig is.Szerintem ezért mondta Luffy,hogy mindenképpen legalább egy kicsit bele kell lásson a jövőbe,hogy kitudja játszani Katakurit,mert a Snake Man így a leghatásosabb.És látjuk,hogy Luffy megfigyelés hakija már elég magas szintre jutott,szerintem most lett készen rá,hogy a lehető leghatásosabban tudja használni ezt a formát Katakuri ellen.
Big Mom eléggé összesorvadt,már nem is olyan BIG Nemtudom ti,hogy vagytok vele,de az itt felvonultatott ellenségek közül senkit sem tudok annyira utálni mint Doflamingot anno.Alig vártam már,hogy szerte széjjel verjék azt az öntelt pofáját,de itt nem érzem senkinél sem ezt.Mondjuk azért a Mama feszegeti a határt ezzel a hisztivel,de messze nem annyira utálatos számomra mint Doffy volt,annak már a röhögése felb....ta az agyam a kezdetektöl fogva
A fejezetről nem írtam eddig, de ez igazából azért van, mert nem sokat tudok mondani. Tetszik a csata ami kibontakozott, bár meg kell mondjam én sem vagyok nagy híve ezeknek a több órás üresjáratos boxoknak. Pontosan itt a hibája az ilyen csatáknak. Ha hallja az ember, hogy két másik 10 napig küzdött akkor az ilyen áll leejtős. De real time-ba nem lehet érdekessé tenni egy több órás küzdelmet.
A G4-re se lehet nagyon jelenleg mit mondani. Nem vártam volna én sem, hogy még előkerül a csata során. Bár tény, nagyon érdekel milyen ez a Snake Man.
Amúgy Sanji-t most én sem értem teljesen hova megy. Mármint persze tudom, hogy Luffynak segíteni, de azt hittem együtt mennek az egész csapattal. Az ő részén még lehetnek érdekes dolgok. Egy rövidebb csatát megnéznék pl Oven ellen. Bár, ahogy láttam az ellenfelekből van választék bőven. Snack még egy kérdőjel, de biztosan erős és a vérdíja benne lehet a top 5-ben a családon belül (Big Mamot leszámítva.) Amikor vérdíjakról beszélünk azért vegyük figyelembe, hogy pl Don Chinjaot a maga 500 milliós vérdíjával már legendás kalózként tartották számon. Szóval az a 600 millió Snacknek igen komoly összeg.
szilveszter
Doffy pedig pont emiatt volt nagyon király ellenfél. Lehet nem volt a legerősebb ember (bár így is bitang a csóka), de az őrült személyisége azért badass volt. Nekem eddig Doffy volt a legélvezetesebb főellenség. Most így belegondolva szerintem még soha nem foglaltam állást Doffy-ról. De igen, összességében bírtam a csávót.
Bár én nagy részben csak mangát olvasok nekem nagyon sokat hozzátesz az anime is ahhoz, hogy valami emlékezetes marad vagy sem. Nem nézem rendszeresen az animét csak azokat a részeket, amik érdekelnek és Dressrosán nem okozott csalódást semmi ilyen szempontból. Pl. Luffy "vs" Hajrudin, Luffy vs Chinjao, Zoro vs Pica (főleg az 1080 pound cannon), Zoro "vs" Fujitora vagy még a Luffy vs Doffy haoshoku haki clash. Ami miatt pedig ezek nagyon bejönnek az vagy a zene vagy a szinkronhangok. Mind mind csillagos ötös.
Ezért vagyok már nagyon kíváncsi Katakurira animében.
hgabi
Teljes mértékben egyet értek veled minden szempontbol,de ammenyire tudtam utálni Doflamingot annyira tudtam imádni is,pont az elvetemült örültsége miatt,és épp amiatt vártam annyira,hogy beverjék a száját.
Itt ennél az Arcnál nem érzem,itt mindenki elvan durranva magátol hogy a Mama fia-lánya,ükunokája vagyok és ráb...szik aki idejön.Ugyan ugyan,a vén öregasszony egy kicseszett tortát kerget a többiek meg megvannak most zavarodva hogy mi lesz,hol lesz merre mikor hány méter.Az lesz,hogy szépen el lesz kenve a szájuk,és nem csak cukormázzal.Luffy meg mikor kimászik a tükörböl,azután hogy elkente ezt a tökéletes embert,mindenki összefossa magát a kakó szigeten,mer ez hogy lehet,Jujj jujjj
(Na ezt szeretném én látni)
Szerethetnéd ezt látni, de amíg Smoothie és Perospero kaliberű emberek vannak itt ez a büdös életben nem történik meg. Brook és Chopper 2v1-ben se ért ellene semmit. Momentumuk se volt. Szóval szerethetnéd te ezt az elvárás teljesen irreális.
Bár ezután a KAtakuri vs Luffy harc után már félve jelentek ki ilyeneket.
szilveszter írta:
Luffy meg mikor kimászik a tükörböl,azután hogy elkente ezt a tökéletes embert,mindenki összefossa magát a kakó szigeten,mer ez hogy lehet,Jujj jujjj
(Na ezt szeretném én látni)
Én erre csak annyit mondok: Luffy és halhatatlan shounen féle plot armor.Többit majd a harc után részletezem.
Heló
Van valami ami eszembe jutott. Mi van ha luffy tisztában volt azzal, hogy milyen erős az ellenfele? Tudta, hogy minden téren fölötte ál jelenleg minden téren. Ezért ki elemezte ismerte az ellenfele erejét, mozdulatait, teknikáit. Itt jön képbe a Snake Man forma, hogy felveszi az ellenfele testfelépitését teknikáit pontosabban lemasolja hisz gumiból van így meg lehet oldani. Magyarul a Snake Man lényege megfigyelés lemásolás túlszárnyalás. Ez csak egy ötlet de megmagyarázná, hogy eddig miért püfölte luffyt.