Hát nem tudom, én a G4-re azért nem mondanám, hogy seggből előrántott volt. Az oké, hogy akkor is későn használta, de azért messze nem volt elfogadhatatlan állapotban a használatához, legalábbis akkor én egyáltalán nem éreztem semmi olyat, hogy túl fáradt vagy sérült a használatához. Ezenfelül már mindenki mondogatta, hogy lassan már kell lennie G4-nek, szóval olyan nagy meglepetésnek sem mondanám. Ezt teljességgel elengedhetetlennek tartottam Luffy fejlődéséhez, plána, hogy már ilyen szintű erő simán kijár neki, már ezer éve G2-vel és G3-mal szórakozott, amit láthatóan már nem lehet hova fejleszteni, legalábbis amilyen ligában játszik most Luffy, azok ellen az ellenfelek ellen semmit sem ér már, de ez már Doflamingo ellen is látható volt.
A Snakeman azért más, mert itt eleve nagyon rossz állapotban kezdte meg a harcot Katakurival, aki már régóta alázza és már tényleg félholt állapotban volt Luffy. Többször használta itt is a G4-et, és ha még elsőre nem is használta volna a SnakeMant, mert úgymond teszteli Katakurit azt még elfogadnám, de, hogy másodjára sem azt használta az az érthetetlen. Amint már mondtam a Katakuri elleni harc elején, azonnal fel kellett volna mérni az erejét G4 használatával és nem G2-vel és G3-mal bohóckodni, ha már Cracker ellen sem ért vele semmit, egy jóval erősebb ellenfél ellen meg pláne nem fog elv végett. Bár még azt "el tudnám fogadni" úgymond, hogy rögtönöz, mint például Cracker ellen. Legalábbis nekem a Tankman rögtönzésnek tűnt, de javítsatok ki, ha esetleg tévednék ezzel a kijelentéssel.
Tehát a G4 első használata és a Snakeman használata között óriási különbségek vannak. Bár, ahogy Giovanna is írta azok után, hogy Oda beadott olyanokat, hogy Aokiji és Akainu 10 napig harcolt, Jack meg 5 napig megállás nélkül ez azok után semmi. Pedig ha még utóbbiban nem is, de előbbiben sokkal nagyobb mértékben mehetett alázás, mint jelen esetben. Bár szerintem Jack 5 napja is már nagyon határvonal. Megjegyzem én anno mindkettőt meg említettem, főleg azt a 10 napos küzdelmet, ami akkor senkit sem zavart egyáltalán. 10 nap még ha róluk is van szó, akkor is irreális. Eleve Marineford végére milyen állapotba került mindenki, akkor abban az 1v1-ben mi lehetett.
Ha nem tévedek a fejezetben mintha Bege kijelentette volna, hogy nem tervez merényletet Mama ellen, pláne ha nem lesz kiütve a torta miatt. Örülnek, ha el tudnak menekülni szerintem.
A másik meg, hogy mit kezdenek majd az üldözőkkel, pláne Smoothival. Nincs cola, így a Coup de Burst kizárva, vagy esetleg szereznek valahonnan.. Vagy esetleg Jinbe vet be valamilyen trükköt?