Luffy itt nem fog kikapni, ebben biztosak lehetünk. A maximum, amit várhattok (akik nagyon nem akarják, hogy nyerjen), az valami döntetlen, vagy olyan fordulat, ami nagyon Katakuri hátrányára válik, Luffynak meg előnyére (de fogalmam sincs, hogy ez mi lehetne).
Szerintem nem igazán értitek a jelentőségét annak, hogy Luffy érzékelése milyen ütemben növekszik. Nem mondom, a győzelme még akkor sem lenne reális mostmár, ilyen sérülésekkel (bár ha akárcsak pár másodpercre is fel tudná tornázni magát Katakuri szintjére, gyorsan G4-be váltana, és elsütne egy King Kong Gunt, akkor szerintem az bőven elég lenne egyébként).
Én továbbra is azt mondom, hogy ezzel a harccal alapvetően semmi probléma nincs, csak kár, hogy rögtön a legelején tette kicsit hiteltelenné Oda az egészet, amikor Luffyt félholtan vitte be a harcba. Meg talán egy kicsit eltúlozta azt, hogy mennyire agyonverte Katakuri Luffyt.
De akkora különbség nem volt köztük, mint ami sokaknak lejött. Hiei hozta fel múltkor a szigonyt, a mostani fejezetből nyilvánvaló, hogy Katakuri tudta, hogy nem tudja leszúrni, talán próbálkozott is vele, ki tudja. Luffy rengeteg mindenét elkerülte, ez mutatja, hogy az érzékelése a harc előtt is nagyon erős volt, és ez kiegészült az alap mozgékonyságával és rugalmasságával. És oké, hogy alapvetően minden más téren is előnyben Katakuri, hakiban és erőben is, de ez nem elég neki a győzelemre. Ráadásul G4-ben szerintem egészen biztosan Luffy van előnyben alapvetően- ébredés nélkül.
Szóval egyáltalán nincs igaza dungeonnak, hogy Katakuri ébredésével már rég vége kellett volna legyen a harcnak. Katakuri komoly kárt eddig csak az ébredésével tudott okozni Luffyban, amit szinte folyamatosan használ. Az ébredése nélkül ez úgy nézne ki, hogy ugrálgatnának egymás támadásai elől, Luffy sosem találja el Katakurit, Katakuri néha eltalálja Luffyt, de komoly kárt nem tud benne okozni. Csak az ébredéssel.
És az oké, hogy elvileg használhatná a barlangon, meg ilyesmi, de Istenem, kis (tényleg kis) jóindulattal ezt meg lehet magyarázni, és el lehet nézni, akármit ki lehet rá találni. Simán máshogy használja az ébredését, mint Doffy, ezt eddig is láthattuk, és képes az egész környezetének a manipulálására, de nem használja, fogjuk rá, mert neki ez túl sok erőt vesz el, tökmindegy.
Nem ez a One Piece legkidolgozottabb, legjobban megalapozott harca, messze nem. De azt leszámítva, hogy Luffy hullafáradtan jött be a harcba, komoly gond nincs vele. A harc drámaisága (különösen ezzel a fejezettel), meg kifejezetten magas, átérezhető és jól adagolt.
Persze ez csak az én véleményem, el tudom fogadni, ha nem értetek egyet vele. De kicsit fárasztó mindig ezt olvasni.
Várjuk ki azt is, hogy hogyan zárja le Oda a harcot. Simán lehet, hogy baromság lesz, de ne temessük előre.