Katakuri nem képvisel akkora erőt, hogy BM bukása után összetarthatná a birodalmat, hiszen ahogy írod is, vagy a tengerészet, vagy egy másik Yonko felmorzsolná őket. Ilyen erő ellen pedig kevés Katakuri. Persze felvethető, hogy ahogy Marcoék végülis egyben maradtak, úgy Katakuriék is tehetnék ezt, de mi lett Marcóékból? Oké, hogy nyilván még mindig egy top csapat, rendkívüli erővel, de a dolgok menete szempontjából maximum annyi befolyásuk van/lesz, hogy Marco segít Luffyéknak, utána pedig esetleg szövetséges lesz majd a legvégső háborúban, addig pedig kalózkodnak szimplán. Katakuriékra szerintem még ennyi se várna, hiszen kétlem, hogy ők beállnának más, jelentős erővel bíró, ill. a történet előremenetelének szempontjából lényeges karakterhez mint szövetséges vagy tag. Tulajdonképpen minden kalózcsapatnak a kapitány a lelke, nélküle nehéz elképzelni egy csapat további sorsát.
Viszont fogalmam sincs, hogy mi lesz akkor, amikor BM és Kaido elbukik. Szerintem nagyon snassz és gondolatszegény történetvezetés lenne, ha bukásuk után egyszerűen semmi nem történne és szimplán lineárisan haladna előre a történet valahogy úgy, hogy jön a Shanks/Elbaf arc, utána pedig BB. Pontosabban Luffyék szempontjából valószínűleg így fog haladni a szál, de szerintem mindenképp lesz valami nagy durranás, ami a BM és Kaido bukása miatt kiüresedett helyet betölti. Az szerintem egyértelmű, hogy ha elbuknak, akkor mindkét kalózcsapat felbomlik és nem lesz jelentősége a továbbiakban, de valami kell a helyükre, még ha nem is abban az értelemben, hogy lesz két új Yonko, mert szerintem nem lesz. De akkor mi lesz? Mert az világos, hogy bukásuk után nem az lesz, mint eddig, hogy Luffyék legyőzik mondjuk Mingot és visszaáll az eredeti rend Rikuval, vagy legyőzik Crocot és helyreáll Alabasta. Hanem elindul valami óriási hullám, ami kitölti a megüresedett helyeket.
És hát szerintem ezek nem kalózok lesznek. Persze az opció, hogy valamelyik szupernova Yonko lesz, csak hát szerintem elég snassz lenne, mert mi szerepük lenne a történetben? Luffyék nem fognak visszafele haladni ekkor már, hogy Shanks/BB előtt újra egy Yonkoval küzdjenek, más szerepet meg nehezen tudok elképzelni egy új Yonkonak. Szóval szerintem valamilyen formában a Világkormány/Tengerészet fog előállni valamivel, mert lássuk be, valamit muszáj villantaniuk, mégpedig valami nagyon komolyat, mert ha Luffyék két Yonkot is legyőznek, akkor a tengerészet a szememben már nulla erőt fog képviselni, ezt pedig Oda úgyse hagyja.
Elképzelhetőnek tartom, hogy ennek köze lesz Vegapunkhoz és a tudományhoz. Tudjuk, hogy Judge ismeri a klónozás és génmanipuláció tudományát, így egészen biztos, hogy Vegapunk is, ráadásul ki tudja, hogy milyen gyümölcsöket tud előállítani, az is simán lehet, hogy BB elindított a két gyümölcsével olyan kormánykutatásokat, hogy már ők is képesek egyszerre több gyümölcsöt használni. Egyes teóriák szerint Weevil maga is egy Fehérbajusz klón valamilyen értelemben.
Ok, ez nagy erőltetettnek tűnhet, de lássuk be, a tengerészetnek muszáj előállnia valami nagy durranással, és mi más lehetne ez, mint valami olyan, ami kapcsolódik a tudományhoz? Hiszen kétlem, hogy több, legalább admirális szintű embert kitudnának képezni valamilyen tudományos befolyás nélkül.
Mindenesetre BM és Kaido bukása után szerintem Luffyék haladnak szépen előre, közbe pedig egyre inkább megfogjuk ismerni kis háttérszálak közepette a Világkormány erejét.
Mit gondoltok? Mi fogja betölteni a Yonkok bukása következtében keletkezett űrt?