Szerintem nem baj, hogy véget ér egy bizonyos ideig:
1. így a szerkesztőknek van ideje tökéletesíteni történetet ami kihasználja a DB univerzumba rejtőző lehetőségeket ( ráfér a sorozatra )
2. Hátha gondolnak a felnőtt generációra is és a mi befogadóképességünkre lövik be a széria folytatását vagy az új projektet
3. az is lehet, hogy átkerül majd egy más időpontra, ami elősegíti a 2.ik pontban leírtakat, mert a reggeli műsoridőben nagyon korlátozva van a vér, erőszak stb. ( a mostani +10-es korhatár nekem túl gyerekes...a DBZ-t jobban favorizálom)
Semmi esély rá, hogy felnőtt generációsra formálják a sorozatot. Egyelőre még mindig a gyerekek a legnépesebb nézőtábor, innentől nem érné meg nekik változtatni, ezzel elesve a nézők nagytöbbségétől.
"A túl sok fantázia elveszti a valóságot, a túl sok remény üresnek tűnhet."
Szerintem nem baj, hogy véget ér egy bizonyos ideig:
1. így a szerkesztőknek van ideje tökéletesíteni történetet ami kihasználja a DB univerzumba rejtőző lehetőségeket ( ráfér a sorozatra )
2. Hátha gondolnak a felnőtt generációra is és a mi befogadóképességünkre lövik be a széria folytatását vagy az új projektet
3. az is lehet, hogy átkerül majd egy más időpontra, ami elősegíti a 2.ik pontban leírtakat, mert a reggeli műsoridőben nagyon korlátozva van a vér, erőszak stb. ( a mostani +10-es korhatár nekem túl gyerekes...a DBZ-t jobban favorizálom)
Semmi esély rá, hogy felnőtt generációsra formálják a sorozatot. Egyelőre még mindig a gyerekek a legnépesebb nézőtábor, innentől nem érné meg nekik változtatni, ezzel elesve a nézők nagytöbbségétől.
Kötve hiszem, hogy a mai fiatal generáció ne bírná meg azt a szintet, amit mi annakidején a DBZ-nél. A mai generáció akármilyen tényleges erőszakhoz, felnőtt tartalomhoz hozzáférhet 2 kattintással! Szóval kétlem, hogy pár elszórt vércsepp és elrettentő nézés elijesztené a nézők akkora részét, hogy ez veszteséges legyen egy ekkora névnél! Főleg, hogy szerintem sok idősebb nézőtt is bevonzana a dolog így, nem beszélve a régiekről!
A világ megváltozott DarkSider. Annak idején a Z-t is betiltották itthon (az én legnagyobb bánatomra), majd későbbre helyezték a műsor sávban, mert gyerek műsoridőben nem mehetett mert túl erőszakosnak lett titulálva.
Kötve hiszem, hogy a mai fiatal generáció ne bírná meg azt a szintet
Nem is miattuk lenen gond, inkább a szüleiken.
Már az szúrja a szemem, h egy videó játékban nem láthatom Frieza t 2é vágva namek harc utolsó fejezetében.
Én is szeretnék brutalitást látni, de nem rajtam (rajtunk) múlik ugye...
Hogy ne legyek teljesen OFF:
1 dolgot hiányoltam Frieza kapcsán az eddig i részek alatt, mégpedig, h valakit kéz használat nélkül vert volna laposra és kínzott volna meg.
Jellegzetesen a stílusa ugye, jó lett volna ha készítők is felelevenítik.
Maguk a törvények változnak. Ezért nem lehet már azokat se leadni amit mondjuk 10 éve. És hát a DB mindig is a gyerekeknek szólt. Legalábbis ők a fő célközönség. Az hogy mi felnőttek is nézzük és mit várunk már másodlagos.
A sugárzási idő az jó. Nézettség is jó. Miért változtatnának rajta?
A jövőre nézve is hasonló várható.
Teória: Beerus átadja az erejét Gokunak, akiből pusztítás isten lesz az arc végére és így ér véget a Super.
Nem hiszem, hogy ilyen bekövetkezne. Goku se fogadnál el szerintem. Emlékezz vissza, amikor a Beerus elleni harcnál is ondta, hogy zavarja, hogy nem saját erejéből érte el a God szintet, hanem mások segítségével.
Lesz egy kontrolláltabb, jobban használható UI formája Gokunak szerintem. Kefla ellen is, már valamennyire tudatosan használta (jobban kezelte, mint mikor Jiren ellen ment át ebbe a formába)
Teória: Beerus átadja az erejét Gokunak, akiből pusztítás isten lesz az arc végére és így ér véget a Super.
Nem hiszem, hogy ilyen bekövetkezne. Goku se fogadnál el szerintem. Emlékezz vissza, amikor a Beerus elleni harcnál is ondta, hogy zavarja, hogy nem saját erejéből érte el a God szintet, hanem mások segítségével.
Lesz egy kontrolláltabb, jobban használható UI formája Gokunak szerintem. Kefla ellen is, már valamennyire tudatosan használta (jobban kezelte, mint mikor Jiren ellen ment át ebbe a formába)
Annyira súlyosbodott a helyzet, hogy nincs más esélye az U7-nek a túlélésre, minthogy el kell fogadnia. Ha kényszerítve lenne, akkor el lehetne fogadni.
Ez egy olyan lezárás lenne, ami fent tartaná a hájpot az új szériához.
Aztán mint a Z-ben voltak a túlvilági kalandok, itt lennének hakaishin kalandok az új sorozatban. Majd egy idő után ismét Beerus lenne az.
Az új film is szólhatna erről, hogy Goku hakaishinként éli a napjait és kezdődik a sztori...
Furcsa, hogy még nem számítok felnőttnek/idősnek annyira, de már elborzadok, hogy milyen lett a világ Azokból lettek szülők akik annakidején az ilyen sorozatok nézték, és most ők tüntetnének, a ,, brutalitás,, ellen? Vicc, hogy azért még az okos telefont és számítógépet megveszik nekik, ahol korlátozni se tudják, hogy mit nézzenek, de az ilyen jelentéktelennek számító dolgokon ki tudnak fakadni
Vicces, hogy Frieza a gyilkos úgy van ábrázolva, mint egy csínyeket elkövető gyermek, de Jiren meg a többiek, a rosszként tündökölnek, nem beszélve arról, hogy nem érzem a súlyát annak, hogy egy univerzum törőldik el, ha kiesnek az emberek. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Pl.mikor Gohan kiesett egy epic jelenet nélkül, az erejét meg se próbálta túlszárnyalni, mindenki megdícséri, hogy ügyes volt és stb...ha az univerzum sorsa a tét, még egy 10 éves is felfogja, hogy nem ez a normális reakció ilyenkor )
elgondolkodtató
Meg aztán az is érdekes, hogy attól mert Goku a főszereplő, miért nem lehet a társaságból is kiemelni riválisokat neki, mint Gohan, Piccolo stb. Mindig csak az új ellenfél lehet hihetetlenül erős és mindig csak Goku tudja legyőzni senki más, Vegita meg említésre se méltő örök nr.2 crybaby Mindenki tudja csitítani a másikat, mikor nem az ő kedvenc karaktere nyer, de ha Goku veszítene a társaival szemben és nem ő lenne a legerősebb, vérre menő csata lenne a komment szekcióba
. Szóval jöhetne már egy olyan arc, ahol kiegyensúlyozottabb ezeknek a karaktereknek az erőkülönbsége, és így jöhetnének az olyan epic pillanatok, mint: Vegita meglepődik Piccolon, Piccolo Supreme Kai-on, Piccolo Gohanon. Gohan SSJ2-vé alakulása, meg Goku SSJ3-a. A mostani kék, vörös meneteket meg viccnek is rossz említeni, ezekhez képest.
Sajnos a DB már a kezdetektől fogva sem tartotta sokra a Gokun kívülieket, mindig ha valaki megjelent az csak a saját arcjában volt erős, a következőtől kezdve csak pofozózsáknak volt jó. Pedig a legtöbb ellenség párosával jelenik meg, simán lehetne hogy csak a főgórét győzze le Goku, a többiekre meg ott lennének a többiek. Más animében, pl. One Piece-ben is meg tudják oldani, hogy a leggyengébb karakter is hasznos legyen, és az erősebbek is kapnak méltó ellenfelet akit le is győznek. Sajnos itt csak arra jók a társak, hogy feltartsák az ellenfelet míg Goku megvédi a hátsójukat. Most is a ToP-ben Zs Teknős ért valamit a gyengébbek közül, a többi szereplővel is hasonlóan kéne bánni, pl 17 is egész szépen szerepel. Hozzájuk hasonlóan kéne foglalkozni a többiekkel.
Ha azt nézzük, hogy 18 év volt a különbség a kettő között akkor is az újabb szériának kellemetlen szerintem.
Bár én is meglepődtem, hogy az utóbbi részekben 1-2 jelenetre nagyon odafigyeltek, de ezt el is várja szerintem mindenki.
Az én véleményem, még mindig az, hogy a mostani sorozat nem szárnyalja túl a régit, és ilyen korhatábesorolással nem is fogja soha.
Sajnos a DB már a kezdetektől fogva sem tartotta sokra a Gokun kívülieket, mindig ha valaki megjelent az csak a saját arcjában volt erős, a következőtől kezdve csak pofozózsáknak volt jó. Pedig a legtöbb ellenség párosával jelenik meg, simán lehetne hogy csak a főgórét győzze le Goku, a többiekre meg ott lennének a többiek. Más animében, pl. One Piece-ben is meg tudják oldani, hogy a leggyengébb karakter is hasznos legyen, és az erősebbek is kapnak méltó ellenfelet akit le is győznek. Sajnos itt csak arra jók a társak, hogy feltartsák az ellenfelet míg Goku megvédi a hátsójukat. Most is a ToP-ben Zs Teknős ért valamit a gyengébbek közül, a többi szereplővel is hasonlóan kéne bánni, pl 17 is egész szépen szerepel. Hozzájuk hasonlóan kéne foglalkozni a többiekkel.
Egyszer próbáltak főszereplőt változtatni, de aztán elvitték Gohant a nagyképű lenéző ember személyében és nép nem komálta, Toriyama meg nem merte meglépni a lépést és utána adni Gohannak egy jó kis karakterfejlődést, mint amit a Cell sagaba látott és szeretett mindenki. Ennyi az egész Át lehetne nevezni a dragon ball-t Gokus fanservice show-ra és nem hazudnának egy kicsit se vele Pedig szivesen látnék mást is Gokun és Vegitán kívül, de ahoz más animet kell néznem ( alapból se komáltam, hogy monitorizálták, hogy melyik karakter milyen népszerű és azalapján írják a szerepüket a showban...gyáva marketing volt az egész #letsgivetoriyamasomeballs )
Szerkesztette: DarkSider - 2018.01.23. 16:09
AZ azért nem igaz hogy a csapaton belül nincs más csak Goku. Én Vegitát tartom másik főhősnek. Csak ő van mindig Goku mellet és most is bizonyítja hogy ő Goku méltó riválisa. Most is lényegében egyenlő félként küzd Goku mellet. Szóval azért rá is koncentrálnak.
De kétségtelen hogy Gohant nagyon elrontották itt. Jobban be volt ő harangozva a torna előtt. És ő elvileg erősebb is lenne mint C17 és a fejlődési képessége (mivel csillagharcos) sokkal nagyobb.
A képekhez meg annyit hogy csak fejlődött a technika az elmúlt 20 évben és ennek hatására az emberek elvárásai is megnőttek.